Keystone logo

1 Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Polgári jogi tanulmányok Személyi sérülésre vonatkozó jog 2024

Szűrők

Szűrők

  • Jogi tanulmányok
  • Polgári jogi tanulmányok
  • Személyi sérülésre vonatkozó jog
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Popular degree type

Popular study format

Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Polgári jogi tanulmányok Személyi sérülésre vonatkozó jog

Mi az a személyi sérülés joga?
A személyi sérülésekről szóló törvény a testi és lelki sérülésekre vonatkozó jogra összpontosít. Magában foglalhat gépjárművekkel okozott károkat, orvosi műhibat, termékfelelősséget, hibás konstrukciót (épületek), telephelyi felelősséget (közterületi sérülések) vagy szervezet vagy magánszemély hanyagságát.

Személyi sérülési jogi karrier
Személyi sérülési jog hallgatóként lehetősége nyílik arra, hogy számos területen szakosodjon, többek között: orvosi műhibajog, termékfelelősségi jog, munkahelyi vagy közterületi sérülések (telephelyi felelősség), biztosítási kártérítés más fél által okozott sérülések esetén. .

Mit fogok tanulni a személyi sérülés jogi diplomám alatt?
A személyi sérülésjogi diploma során számos aktuális kérdésről fog tanulni, beleértve: a sérülés természetét és okozatát, a sérülésekért való jogi felelősséget és a kártérítési rendszereket. Emellett számos személyi sérülésjoggal kapcsolatos tárgyat fog tanulni, mint például: kártérítési jog, büntetőjog, alkotmányjog és bizonyítékjog.
Milyen előnyei vannak a személyi sérülésjog tanulmányozásának?
A személyi sérülések jogának tanulmányozása számos előnnyel jár. Nyilvánvaló előnye, hogy magas szintű munkabiztonságot kínál, és az előrejelzések szerint a személyi sérülésekkel kapcsolatos jogi állások száma erősen növekedni fog az elkövetkező években. A személyi sérülés jogi végzettségeként gyakran találhat munkát a személyi sérülésjogra szakosodott cégeknél, valamint a nagyobb biztosítótársaságoknál.