Keystone logo

Szűrők

 • Jogi tanulmányok
 • Üzleti jogi tanulmányok
 • Szellemi Tulajdonjogi LLM
Szakirányok
 • Jogi tanulmányok (38)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

38 Törvény Programok ban ben Szellemi Tulajdonjogi LLM 2024

  Törvény Programok ban ben Szellemi Tulajdonjogi LLM

  Mi az a szellemi tulajdonjog?

  A szellemi tulajdonjog az a jogterület, amely a szellemi alkotások, például találmányok, irodalmi és művészeti alkotások, valamint a kereskedelemben használt szimbólumok és nevek védelmével foglalkozik. Ezeket az alkotásokat "szellemi tulajdonnak" nevezik, mert az értelem termékei. A szellemi tulajdonjog magában foglalja a szerzői jogot, mivel védi a kreatív törekvéseket; a szellemi tulajdonjog azonban túlmutat a szerzői jog által védett hang- és képi kifejezéseken, és magában foglalja a gondolatok kifejezését is.

  Milyen pályák állnak a szellemi tulajdonjogot tanuló hallgatók rendelkezésére?

  A szellemi tulajdonjog egy speciális jogterület, amely számos gyakorlati lehetőséget kínál. A szellemi tulajdonjogra szakosodott jogászok dolgozhatnak magánpraxisban, állami ügynökségeknél vagy nagyvállalatoknál. Néhány tipikus munkakörök közé tartozik a szabadalmi ügyvivő, a védjegyjogász és a szerzői jogi ügyvéd.

  Miért fontos a szellemi tulajdonjog tanulmányozása?

  A szellemi tulajdonjog fontos, mert segít megvédeni az elme alkotásait. Ez a jogterület törvényes jogot ad az embereknek arra, hogy ellenőrizzék, hogyan használják fel szellemi tulajdonukat, és segíthet megakadályozni, hogy mások jogellenesen használják fel valakinek a munkáját, vagy vegyék fel annak elismerését.

  Mit fogok tanulni a szellemi tulajdonjogi diplomám során?

  Mit fogok tanulni a szellemi tulajdonjogi diplomám során?

  A szellemi tulajdonjog képzése során megismerheti a szellemi tulajdon különböző típusait, az egyes típusok védelmét, valamint a szellemi tulajdon használatával vagy tulajdonjogával kapcsolatos viták megoldását. Megismerheti a szerzői jogról, a szabadalmi jogról és a védjegyjogról is. Ezen kívül készségekre tesz szert a kutatás, az írás és a szóbeli érdekképviselet terén.