Keystone logo

8 Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Üzleti jogi tanulmányok Sportjogász 2024

Szűrők

Szűrők

  • Jogi tanulmányok
  • Üzleti jogi tanulmányok
  • Sportjogász
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (8)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Popular degree type

Popular education type

Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Üzleti jogi tanulmányok Sportjogász

Mi a sportjog?

A sportjog a professzionális sport jogi kérdéseivel foglalkozó jogterület. Az ezen a területen részt vevő ügyvédek olyan ügyekkel foglalkoznak, mint a munkaügyi és játékos kapcsolatok, sportmarketing és közvetítési szerződések, drogtesztek, védjegyek és szerzői jogok, szellemi tulajdon, stadionfinanszírozás, közvetítési szerződések, valamint szurkolói kérdések. A sportjogot "olyan gyakorlati területként írták le, amely jogi ismereteket használ a sport- vagy szórakoztatóipari cégek védelmére a felmerülő jogi problémáktól".

Miért érdemes sportjogot tanulni?

Az egyetemi sportjogi diplomák jellemzően multidiszciplinárisak. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók különböző tudományterületeken vesznek részt tanfolyamokon. Például egy sportjogi program megkövetelheti a hallgatóktól, hogy olyan területeken vegyenek órákat, mint a kártérítési jog, az üzletvezetés, a szerződések, a trösztellenes törvény, a munkaügyi kapcsolatok és az adójog. A sportjogi végzettséggel rendelkezők gyakori karrierlehetősége az, hogy jogi munkát végeznek egy sportszervezetnél, például az NFL Players Associationnél vagy más szakmai egyesületeknél, mielőtt végül profi sportolókat képviselő ügynökké válnának.

Milyen állások várnak sportjogász végzettségre?

Sportjogi állásokat professzionális sportcsapatoknál találnak. Együtt dolgozhatnak általános jogászokkal és munkaügyi vezetőkkel. A sportjogászok jogi vitákban képviselhetik a sportolókat, edzőket, játékvezetőket vagy tulajdonosokat. Szerződéselemzést is végezhetnek, vagy szakértői tanúvallomást tehetnek olyan esetekben, amelyek professzionális sportligák elleni fellépéssel járnak. További lehetséges munkáltatók a sportjogra szakosodott ügyvédi irodák, valamint a National Collegiate Athletic Association (NCAA).