Keresse meg jogi bizonyítványát

Mit kell tanulni
Hol tanulni

Tanulmányi helyek

Adatbázisunkban több mint ezer egyetem található a világ minden tájáról.

A jogi bizonyítványok vagy a jogi tanulmányok bizonyítványai olyan végzettségi szintű bizonyítványok, amelyek egy választott tárgy vagy terület szakértelmét közvetítik. A jogi bizonyítványok célja, hogy a hallgatók jobban megértsék a jogelméletet és a jogrendszerek kereteit. A jogi bizonyítványokat leggyakrabban egy egyetem jogi kara kínálja és adja át.

A hallgatók több okból is választhatják a jogi bizonyítvány kitöltését. Az első éves joghallgatók számára a jogi bizonyítványok lehetőséget jelenthetnek a jogi program testreszabására meghatározott tudományos érdeklődési körök vagy karriercélok szerint. A jogi bizonyítványok magasabb szintű jogi oktatáshoz is hozzáférést biztosíthatnak, például egy LLM-hez. Egyes munkaadók kedvezően tekinthetnek a jogi bizonyítványokra, amelyek biztosítják a jelölt szakértelmét és elkötelezettségét egy jogi területen. A legtöbb esetben a jogi bizonyítvány programba való felvételéhez a hallgatónak joghallgatónak kell lennie; egyes bizonyítványok azonban több tudományágat is érintenek, és más tantárgyak, például üzleti vagy orvostudományi hallgatók is megszerezhetik azokat.

Előfordulhat, hogy a leendő ügyvédek jogi bizonyítványt szeretnének kitölteni, hogy javítsák képesítésüket, és javítsák esélyeiket a választott területen való munkavégzésre. A jogi bizonyítványok arra is felhasználhatók, hogy jogi tanácsadóként, jogi tanácsadóként vagy jogi osztályvezetőként dolgozzanak egy vállalatnál vagy vállalkozásnál.

Ha Ön elsőéves joghallgató, érdemes lehet jogi bizonyítványt szereznie. A bizonyítványokat azon a programon keresztül lehet megszerezni, amelyre érettségizni fog, vagy külön intézményben. Egyes egyetemek és jogi egyetemek jogi bizonyítványokat kínálnak online vagy távoktatási programokon keresztül. Ha jogi végzettség nélküli jogi bizonyítványt fontolgat, fontos, hogy rendelkezzen a szükséges előképzettségekkel és végzettséggel.