Keystone logo

Szűrők

 • Jogi tanulmányok
 • Vitarendezési tanulmányok
 • Mediation
Szakirányok
 • Jogi tanulmányok (6)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

6 Törvény Programok ban ben Mediation 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Törvény Programok ban ben Mediation

  Mi a közvetítés?
  A közvetítés egy olyan folyamat, amelyben a vitában részt vevő összes fél találkozik, és egy közvetítő segíti őket, aki segít feltárni a nézeteltéréseik megoldásának és a megállapodás elérésének lehetőségeit. A mediátorok nem döntenek a vitázók helyett, hanem igyekeznek segíteni nekik, hogy megtalálják a saját megoldásukat a problémára. A mediációt általában akkor alkalmazzák, ha a konfliktusban érintett egyének önként hajlandóak részt venni a folyamatban, akkor is sikeres volt, ha egy vagy több fél ellenséges a közvetítésben való aktív részvétellel.

  A közvetítésre általában a bírósági rendszeren kívül kerül sor, így bizalmasnak és nem nyilvánosnak tekinthető, bár a törvények joghatóságonként eltérőek arra vonatkozóan, hogy a vitákat közvetítői eljárásba kell-e vinni, mielőtt bírósághoz fordulnának. A közvetítés költségei megoszlanak a konfliktusban lévő felek között, és ezek a díjak alacsonyabbak is lehetnek, mint amennyibe akkor kerülhetett volna, ha mindegyiküknek saját ügyvédet kérne fel az ügy elintézésére, ha bírósághoz fordultak volna.

  Közvetítői munkák
  A közvetítői szerepek közé tartoznak a jogi közvetítők, akik elvégezték a bíróság által jóváhagyott képzési programokat, az egyezségi közvetítők, akik segítik az embereket a viták bíróságon kívüli megoldásában, vagy az esetmenedzserek, akik elsősorban arra összpontosítanak, hogy segítsenek az embereknek felkészülni a közvetítői üléseikre.

  Miért fontos a közvetítés tanulmányozása?
  A közvetítés során elsajátított készségek, mint például az aktív hallgatás és a másokkal való jó kommunikáció képessége, széles körben alkalmazhatók az élet más területein is. Az ilyen típusú mediáció képzése kiváló módja annak, hogy a joghallgatók kommunikációs és problémamegoldó készségeiket fejlesszék, mielőtt jogi gyakorlatot folytatnának.

  Milyen előnyei vannak a közvetítés tanulmányozásának?
  A közvetítői képzést törvény nem írja elő a mediátorrá váláshoz, de előnyös lehet azok számára, akik ezen a területen szeretnének folytatni. A közvetítői tanfolyamon való részvétel azt mutatja, hogy érdeklődik mások vitáinak megoldásában, és azt mutatja, hogy az egyén bizonyos ismeretekkel rendelkezik a közvetítés működéséről. Emellett a mediációs tanfolyam elvégzése piacképesebbé teheti az egyént ezen az egyre népszerűbb gyakorlati területen.

  Mit fogok tanulni a mediációs diplomám alatt?
  A közvetítői diploma bevezeti a hallgatókat a konfliktusok békés megoldásának módjaiba, különös tekintettel arra, hogyan lehet a közvetítést felhasználni a bírósági eljárások elkerülésére. A diákok a vitarendezés különböző stílusainak vannak kitéve, így jobb elképzelésük van arról, hogy az egyes helyzetekben melyik típus működik a legjobban. Emellett megismerkednek a közvetítéssel kapcsolatos jogi kérdésekről, valamint arról, hogyan használható a peres eljárások alternatívájaként.