Keystone logo

4 Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Vitarendezési tanulmányok Mediation 2024

Szűrők

Szűrők

  • Jogi tanulmányok
  • Vitarendezési tanulmányok
  • Mediation
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (4)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Popular degree type

Popular study format

Törvény Programok ban ben Jogi tanulmányok Vitarendezési tanulmányok Mediation

Mi a közvetítés?
A közvetítés egy olyan folyamat, amelyben a vitában részt vevő összes fél találkozik, és egy közvetítő segíti őket, aki segít feltárni a nézeteltéréseik megoldásának és a megállapodás elérésének lehetőségeit. A mediátorok nem döntenek a vitázók helyett, hanem igyekeznek segíteni nekik, hogy megtalálják a saját megoldásukat a problémára. A mediációt általában akkor alkalmazzák, ha a konfliktusban érintett egyének önként hajlandóak részt venni a folyamatban, akkor is sikeres volt, ha egy vagy több fél ellenséges a közvetítésben való aktív részvétellel.

A közvetítésre általában a bírósági rendszeren kívül kerül sor, így bizalmasnak és nem nyilvánosnak tekinthető, bár a törvények joghatóságonként eltérőek arra vonatkozóan, hogy a vitákat közvetítői eljárásba kell-e vinni, mielőtt bírósághoz fordulnának. A közvetítés költségei megoszlanak a konfliktusban lévő felek között, és ezek a díjak alacsonyabbak is lehetnek, mint amennyibe akkor kerülhetett volna, ha mindegyiküknek saját ügyvédet kérne fel az ügy elintézésére, ha bírósághoz fordultak volna.

Közvetítői munkák
A közvetítői szerepek közé tartoznak a jogi közvetítők, akik elvégezték a bíróság által jóváhagyott képzési programokat, az egyezségi közvetítők, akik segítik az embereket a viták bíróságon kívüli megoldásában, vagy az esetmenedzserek, akik elsősorban arra összpontosítanak, hogy segítsenek az embereknek felkészülni a közvetítői üléseikre.

Miért fontos a közvetítés tanulmányozása?
A közvetítés során elsajátított készségek, mint például az aktív hallgatás és a másokkal való jó kommunikáció képessége, széles körben alkalmazhatók az élet más területein is. Az ilyen típusú mediáció képzése kiváló módja annak, hogy a joghallgatók kommunikációs és problémamegoldó készségeiket fejlesszék, mielőtt jogi gyakorlatot folytatnának.

Milyen előnyei vannak a közvetítés tanulmányozásának?
A közvetítői képzést törvény nem írja elő a mediátorrá váláshoz, de előnyös lehet azok számára, akik ezen a területen szeretnének folytatni. A közvetítői tanfolyamon való részvétel azt mutatja, hogy érdeklődik mások vitáinak megoldásában, és azt mutatja, hogy az egyén bizonyos ismeretekkel rendelkezik a közvetítés működéséről. Emellett a mediációs tanfolyam elvégzése piacképesebbé teheti az egyént ezen az egyre népszerűbb gyakorlati területen.

Mit fogok tanulni a mediációs diplomám alatt?
A közvetítői diploma bevezeti a hallgatókat a konfliktusok békés megoldásának módjaiba, különös tekintettel arra, hogyan lehet a közvetítést felhasználni a bírósági eljárások elkerülésére. A diákok a vitarendezés különböző stílusainak vannak kitéve, így jobb elképzelésük van arról, hogy az egyes helyzetekben melyik típus működik a legjobban. Emellett megismerkednek a közvetítéssel kapcsolatos jogi kérdésekről, valamint arról, hogyan használható a peres eljárások alternatívájaként.