Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze 2 Távoktatás Jogi Mesterek  (LLM) Programok ban ben Sportjogász 2023

2 Távoktatás LLM Programok ban ben Sportjogász 2023

overview

Mi a sportjog?

A sportjog a professzionális sport jogi kérdéseivel foglalkozó jogterület. Az ezen a területen részt vevő ügyvédek olyan ügyekkel foglalkoznak, mint a munkaügyi és játékos kapcsolatok, sportmarketing és közvetítési szerződések, drogtesztek, védjegyek és szerzői jogok, szellemi tulajdon, stadionfinanszírozás, közvetítési szerződések, valamint szurkolói kérdések. A sportjogot "olyan gyakorlati területként írták le, amely jogi ismereteket használ a sport- vagy szórakoztatóipari cégek védelmére a felmerülő jogi problémáktól".

Miért érdemes sportjogot tanulni?

Az egyetemi sportjogi diplomák jellemzően multidiszciplinárisak. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók különböző tudományterületeken vesznek részt tanfolyamokon. Például egy sportjogi program megkövetelheti a hallgatóktól, hogy olyan területeken vegyenek órákat, mint a kártérítési jog, az üzletvezetés, a szerződések, a trösztellenes törvény, a munkaügyi kapcsolatok és az adójog. A sportjogi végzettséggel rendelkezők gyakori karrierlehetősége az, hogy jogi munkát végeznek egy sportszervezetnél, például az NFL Players Associationnél vagy más szakmai egyesületeknél, mielőtt végül profi sportolókat képviselő ügynökké válnának.

Milyen állások várnak sportjogász végzettségre?

Sportjogi állásokat professzionális sportcsapatoknál találnak. Együtt dolgozhatnak általános jogászokkal és munkaügyi vezetőkkel. A sportjogászok jogi vitákban képviselhetik a sportolókat, edzőket, játékvezetőket vagy tulajdonosokat. Szerződéselemzést is végezhetnek, vagy szakértői tanúvallomást tehetnek olyan esetekben, amelyek professzionális sportligák elleni fellépéssel járnak. További lehetséges munkáltatók a sportjogra szakosodott ügyvédi irodák, valamint a National Collegiate Athletic Association (NCAA).

Az LLM, másnéven Jogi Mesterdiploma egy olyan tudományos fokozat, mely népszerű a jogi alapdiplomával rendelkező hallgatók körében, akik alaposabb ismeretekre szeretnének szert tenni a jog egy területén. Az LLM képzések kutatás-orientáltak és általában egy évesek.

Az online vagy távoktatás az elektronikus média és az információs és kommunikációs technológiák (IKT) oktatásban történő alkalmazását jelenti. Az online tanulás révén az ember bármikor és bárhonnan hozzáférhet az oktatáshoz, elérhető internetkapcsolattal.

read_more

filters

  • LLM
  • Jogi tanulmányok
  • Üzleti jogi tanulmányok
  • Sportjogász
  • Távoktatás
fields_of_study
  • Jogi tanulmányok (2)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format