Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös Jogi Mesterek  (LLM) Programok ban ben Sportjogász ban ben Egyesült Királyság 2023

1 LLM Programok ban ben Sportjogász ban ben Egyesült Királyság 2023

Áttekintés

Mi a sportjog?

A sportjog a professzionális sport jogi kérdéseivel foglalkozó jogterület. Az ezen a területen részt vevő ügyvédek olyan ügyekkel foglalkoznak, mint a munkaügyi és játékos kapcsolatok, sportmarketing és közvetítési szerződések, drogtesztek, védjegyek és szerzői jogok, szellemi tulajdon, stadionfinanszírozás, közvetítési szerződések, valamint szurkolói kérdések. A sportjogot "olyan gyakorlati területként írták le, amely jogi ismereteket használ a sport- vagy szórakoztatóipari cégek védelmére a felmerülő jogi problémáktól".

Miért érdemes sportjogot tanulni?

Az egyetemi sportjogi diplomák jellemzően multidiszciplinárisak. Ez azt jelenti, hogy a hallgatók különböző tudományterületeken vesznek részt tanfolyamokon. Például egy sportjogi program megkövetelheti a hallgatóktól, hogy olyan területeken vegyenek órákat, mint a kártérítési jog, az üzletvezetés, a szerződések, a trösztellenes törvény, a munkaügyi kapcsolatok és az adójog. A sportjogi végzettséggel rendelkezők gyakori karrierlehetősége az, hogy jogi munkát végeznek egy sportszervezetnél, például az NFL Players Associationnél vagy más szakmai egyesületeknél, mielőtt végül profi sportolókat képviselő ügynökké válnának.

Milyen állások várnak sportjogász végzettségre?

Sportjogi állásokat professzionális sportcsapatoknál találnak. Együtt dolgozhatnak általános jogászokkal és munkaügyi vezetőkkel. A sportjogászok jogi vitákban képviselhetik a sportolókat, edzőket, játékvezetőket vagy tulajdonosokat. Szerződéselemzést is végezhetnek, vagy szakértői tanúvallomást tehetnek olyan esetekben, amelyek professzionális sportligák elleni fellépéssel járnak. További lehetséges munkáltatók a sportjogra szakosodott ügyvédi irodák, valamint a National Collegiate Athletic Association (NCAA).

UK, Egyesült Királyság több mint 300 éves, és négy alkotó nemzetek: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. Az Egyesült Királyság volt a központja a tanulás az elmúlt 1000 évben, és rendelkezik számos régi és kiváló egyetemek. Külföldi hallgatók teszik ki jelentős részét a tanulók a brit egyetemeken.

Az LLM, másnéven Jogi Mesterdiploma egy olyan tudományos fokozat, mely népszerű a jogi alapdiplomával rendelkező hallgatók körében, akik alaposabb ismeretekre szeretnének szert tenni a jog egy területén. Az LLM képzések kutatás-orientáltak és általában egy évesek.

Olvass tovább

Szűrők

  • LLM
  • Egyesült Királyság
  • Jogi tanulmányok
  • Üzleti jogi tanulmányok
  • Sportjogász
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Kapcsolódó tanulmányi területek