Keystone logo

5 Távoktatás LLM Programok ban ben Mediation 2024

Szűrők

Szűrők

 • LLM
 • Jogi tanulmányok
 • Vitarendezési tanulmányok
 • Mediation
 • Távoktatás
Szakirányok
 • Jogi tanulmányok (5)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

  Popular study format

  Távoktatás LLM Programok ban ben Mediation

  Mi a közvetítés?
  A közvetítés egy olyan folyamat, amelyben a vitában részt vevő összes fél találkozik, és egy közvetítő segíti őket, aki segít feltárni a nézeteltéréseik megoldásának és a megállapodás elérésének lehetőségeit. A mediátorok nem döntenek a vitázók helyett, hanem igyekeznek segíteni nekik, hogy megtalálják a saját megoldásukat a problémára. A mediációt általában akkor alkalmazzák, ha a konfliktusban érintett egyének önként hajlandóak részt venni a folyamatban, akkor is sikeres volt, ha egy vagy több fél ellenséges a közvetítésben való aktív részvétellel.

  A közvetítésre általában a bírósági rendszeren kívül kerül sor, így bizalmasnak és nem nyilvánosnak tekinthető, bár a törvények joghatóságonként eltérőek arra vonatkozóan, hogy a vitákat közvetítői eljárásba kell-e vinni, mielőtt bírósághoz fordulnának. A közvetítés költségei megoszlanak a konfliktusban lévő felek között, és ezek a díjak alacsonyabbak is lehetnek, mint amennyibe akkor kerülhetett volna, ha mindegyiküknek saját ügyvédet kérne fel az ügy elintézésére, ha bírósághoz fordultak volna.

  Közvetítői munkák
  A közvetítői szerepek közé tartoznak a jogi közvetítők, akik elvégezték a bíróság által jóváhagyott képzési programokat, az egyezségi közvetítők, akik segítik az embereket a viták bíróságon kívüli megoldásában, vagy az esetmenedzserek, akik elsősorban arra összpontosítanak, hogy segítsenek az embereknek felkészülni a közvetítői üléseikre.

  Miért fontos a közvetítés tanulmányozása?
  A közvetítés során elsajátított készségek, mint például az aktív hallgatás és a másokkal való jó kommunikáció képessége, széles körben alkalmazhatók az élet más területein is. Az ilyen típusú mediáció képzése kiváló módja annak, hogy a joghallgatók kommunikációs és problémamegoldó készségeiket fejlesszék, mielőtt jogi gyakorlatot folytatnának.

  Milyen előnyei vannak a közvetítés tanulmányozásának?
  A közvetítői képzést törvény nem írja elő a mediátorrá váláshoz, de előnyös lehet azok számára, akik ezen a területen szeretnének folytatni. A közvetítői tanfolyamon való részvétel azt mutatja, hogy érdeklődik mások vitáinak megoldásában, és azt mutatja, hogy az egyén bizonyos ismeretekkel rendelkezik a közvetítés működéséről. Emellett a mediációs tanfolyam elvégzése piacképesebbé teheti az egyént ezen az egyre népszerűbb gyakorlati területen.

  Mit fogok tanulni a mediációs diplomám alatt?
  A közvetítői diploma bevezeti a hallgatókat a konfliktusok békés megoldásának módjaiba, különös tekintettel arra, hogyan lehet a közvetítést felhasználni a bírósági eljárások elkerülésére. A diákok a vitarendezés különböző stílusainak vannak kitéve, így jobb elképzelésük van arról, hogy az egyes helyzetekben melyik típus működik a legjobban. Emellett megismerkednek a közvetítéssel kapcsolatos jogi kérdésekről, valamint arról, hogyan használható a peres eljárások alternatívájaként.

  Az LLM, másnéven Jogi Mesterdiploma egy olyan tudományos fokozat, mely népszerű a jogi alapdiplomával rendelkező hallgatók körében, akik alaposabb ismeretekre szeretnének szert tenni a jog egy területén. Az LLM képzések kutatás-orientáltak és általában egy évesek.

  Az online vagy távoktatás az elektronikus média és az információs és kommunikációs technológiák (IKT) oktatásban történő alkalmazását jelenti. Az online tanulás révén az ember bármikor és bárhonnan hozzáférhet az oktatáshoz, elérhető internetkapcsolattal.