Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös Részidő Jogi Mesterek  (LLM) Programok ban ben Iszlám törvény 2023

1 Részidő LLM Programok ban ben Iszlám törvény 2023

Áttekintés

Mi itt az iszlám törvény?
Az iszlám jog az iszlám jogrendszere. A Koránon, a muszlim szent könyvön és Mohamed próféta tanításain alapul. Az iszlám jog számos témát érint, beleértve a vallási szertartásokat, a családjogot, a büntetőjogot és a szerződési jogot. Az iszlám jognak számos iskolája létezik, amelyek mindegyike saját értelmezéssel rendelkezik a Koránról és Mohamed tanításairól. Az iszlám jog legelterjedtebb iskolája a szunnita Maliki iskola. Egyéb iskolák közé tartozik a síita jaafari iskola és a szunnita Hanbali iskola.

Milyen pályák állnak rendelkezésre az iszlám jogban?
Az iszlám jog egyre növekvő terület, és számos munkalehetőség kínálkozik az iszlám jogi végzettséggel rendelkező ügyvédek számára. A lehetőségek közé tartozik az, hogy ügyvédként dolgozzon egy muszlim országban, tanítson iszlám jogot egy egyetemen, vagy dolgozzon egy non-profit szervezetnél, amely az iszlám jogot hirdeti.

Miért fontos az iszlám jog tanulmányozása?
Az iszlám jog több okból is fontos tanulmányi terület. Először is jogi keretet biztosít a muszlim országok számára, hogy az iszlám elvek szerint kormányozzák népüket. Másodszor, az iszlám jog útmutatást ad a muszlimok számára, hogyan éljék életüket a Korán és Mohamed tanításai szerint. Végül, az iszlám jog tanulmányozása segíthet az ügyvédeknek abban, hogy jobban megértsék az iszlám kultúrát és a muszlimok kihívásait a modern világban.

Mi az iszlám jogi végzettség?
Számos egyetem kínál iszlám jogi diplomát. A végzettség lehet szakos vagy mellékes, és egy másik tanulmányi terület mellett is tanulható, például jog, üzleti élet vagy vallás. Az iszlám jogi diplomák egyetemi és posztgraduális szinten is elérhetők.
Az iszlám jogi kurzusok átfogó áttekintést nyújtanak az iszlám jogrendszeréről. Ezek a kurzusok a családjogról, a büntetőjogról és a szerződési jogról szólnak, valamint arról, hogyan épülnek be a vallási szertartások a jogi gyakorlatba. A hallgatók megismerkednek az iszlám jog történetével és fejlődésével, valamint az ehhez a jogrendszerhez tartozó különböző irányzatokkal. A legtöbb iszlám jogi kurzus azt is megtanítja a hallgatóknak, hogyan kell olvasni és értelmezni az iszlám jogiszövegeket.

Az LLM, másnéven Jogi Mesterdiploma egy olyan tudományos fokozat, mely népszerű a jogi alapdiplomával rendelkező hallgatók körében, akik alaposabb ismeretekre szeretnének szert tenni a jog egy területén. Az LLM képzések kutatás-orientáltak és általában egy évesek.

A részmunkaidős tanulás lehetővé teszi a diploma vagy képesítés megszerzését akkor is, ha nem tud teljes munkaidőben iskolába járni. Az ember saját tempójában tanulhat, fokozatosan gyűjtve a krediteket, amelyek beszámítanak a végső minősítésbe.

Olvass tovább

Szűrők

  • LLM
  • Jogi tanulmányok
  • Nemzetközi jog tanulmányok
  • Iszlám törvény
  • Részidő
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Kapcsolódó tanulmányi területek