Keystone logo

2 Törvény Programok ban ben Jogi kockázatkezelés 2024

Szűrők

Szűrők

 • Jogi tanulmányok
 • Közigazgatási jogi tanulmányok
 • Jogi kockázatkezelés
Szakirányok
 • Jogi tanulmányok (2)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

  Popular degree type

  Popular study format

  Törvény Programok ban ben Jogi kockázatkezelés

  Mi a jogi kockázatkezelés?

  A jogi kockázatkezelés a vállalkozásban vagy más szervezetben előforduló jogi problémák előrejelzésének, mérséklésének és tervezésének folyamata. A jogi kockázatkezelés segít a vállalatoknak elkerülni a pénzügyi veszteségeket, a jogi költségeket és a rossz közkapcsolatokat. A jogi kockázatkezelés célja az olyan helyzetek proaktív megelőzése, ahol jogi problémák adódhatnak. A jogi kockázatok egyéneket, részlegeket, csapatokat vagy egész szervezeteket érinthetnek. Néhány példa a jogi kockázatkezelési technikákat alkalmazó üzleti területekre: szerződések létrehozása, szabályzatok írása és alkalmazottak felvétele.

  A jogi kockázatkezelők jól ismerik a közjogot és a vállalati politikát. Képesek azonosítani a problémákat, mielőtt azok felmerülnének, stratégiákat dolgozhatnak ki a problémák megelőzésére, és terveket készíthetnek a jogi problémák kezelésére, amikor azok előfordulnak. A jogi kockázatmenedzserek segítik a szervezeteket abban, hogy mindenkor a jogszabályoknak megfelelően működjenek, miközben továbbra is üzleti célokat követnek. A jogi kockázatkezelés végső célja a jogi problémák elkerülése. Ha azonban jogi problémák merülnek fel, egy hatékony jogi kockázatmenedzser biztosítja szervezetük számára a lehető legjobb eredményt.

  Milyen előnyei vannak a jogi kockázatkezelés egyetemi tanulmányainak?

  A jogi kockázatkezelést tanuló joghallgatók megtanulják, hogyan minimalizálják és tervezzék meg a vállalkozás működésével kapcsolatos kockázatokat. A törvények és rendeletek megértése lehetővé teszi számukra, hogy szervezetük értékes tagjaivá váljanak. A hallgatók megismerhetik a jogi folyamatokat, az ítélkezési gyakorlatot és a kormányzati felelősséget is, lehetővé téve számukra, hogy olyan karriert folytassanak, ahol erre a szakértelemre szükség van.

  Mit fogok tanulni a jogi kockázatkezelési diplomám alatt?

  A hallgatók megismerkednek a jogi folyamatokkal, az ítélkezési gyakorlattal, a kormány felelősségével és a különböző iparágakra vonatkozó jogszabályokkal. A jogi kockázatkezeléssel foglalkozó hallgatók megtanulják a törvények betartását, miközben üzleti tevékenységet folytatnak. Emellett gyakorlati ismereteket szereznek a szerződésekről, a szabályzatokról és a felvételi eljárásokról.

  Mit kezdhetek jogi kockázatkezelési végzettségemmel?

  Számos üzleti szektor megköveteli a jogi folyamatok, az ítélkezési gyakorlat és a kormányzati felelősség ismeretét, és számos olyan szerepkör áll rendelkezésre, akik előre tudják látni és mérsékelni a jogi kockázatokat. A hallgatók diplomájukat különféle területeken dolgozhatják, mint például a kiskereskedelem, a technológia, a repülés és az ingatlanügy. Kisvállalkozási tanácsadással is foglalkozhatnak, vagy saját, jogi kockázatkezelésre szakosodott céget nyithatnak.