Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös Jogi Alapképzések  (LLB) Programok ban ben Angol törvény ban ben Egyesült Királyság 2023

LLB Programok ban ben Angol törvény ban ben Egyesült Királyság 2023

Áttekintés

Mi az angol jog?
Az angol jog egy olyan jogrendszer, amely a polgári joggal szemben a common law-n alapul. Ez az Angliában és Walesben használt jogrendszer. Az angol jogot British Common Law-nak is nevezik, mivel ez az Egyesült Királyság általános joga.

Az angol jog fejlődését erősen befolyásolta az 1066-os normann hódítás. A honfoglalás után a normannok saját jogrendszerüket hozták Angliába, amely a feudális jogon alapult. Idővel azonban az angol jog elkezdte kifejleszteni saját egyedi jellemzőit. Ezek közül az egyik legfontosabb a stare decisis koncepciója volt, ami azt jelenti, hogy a bírák által hozott döntések kötelezőek a későbbi bírákra nézve.

Milyen pályák állnak rendelkezésre az angol jog területén?
Az angol jog egy összetett rendszer, és az adminisztrációjához számos különböző munka tartozik. Az angol jogban a leggyakoribb munkakörök közé tartoznak az ügyvédek, az ügyvédek, a barristerek, a bírák és a bírósági titkárok.

Miért fontos az angol jog tanulmányozása?
Az angol jog a világ egyik legbefolyásosabb jogrendszere. Sok évszázadon át fejlődött, és ma már számos országban használják, különösen azokban, amelyeket egykor a Brit Birodalom gyarmatosított. Az angol jog tanulmányozása révén mélyen megértheti ezt a komplex rendszert, és felkészítheti Önt a jogi szakma karrierjére.

Milyen diplomák érhetők el az angol jogból?
Számos különböző diplomát tanulhat, hogy ügyvéd vagy barrister lehessen az angol jogban. A leggyakoribb diploma a jogi alapképzés (LLB), de számos szakirányú végzettség is megtehető, például az Ügyvédi Szakmai Képzési Tanfolyam (BPTC) vagy a Jogi Gyakorlati Tanfolyam (LPC). Egyes egyetemek angol jogi BA/BSc diplomákat is kínálnak, amelyek inkább a tudományos tanulmányokat célozzák, és más tantárgyakkal kombinálhatók.

Mit fogok tanulni az angol jogi diplomám alatt?
A tipikus angol jogi diploma különféle témákat fed le, beleértve a szerződési jogot, a kártérítési jogot, a tulajdonjogot és a büntetőjogot. Ezenkívül megismerheti az angol jog történetét és fejlődését, valamint az angol és walesi jogrendszer felépítését.

UK, Egyesült Királyság több mint 300 éves, és négy alkotó nemzetek: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. Az Egyesült Királyság volt a központja a tanulás az elmúlt 1000 évben, és rendelkezik számos régi és kiváló egyetemek. Külföldi hallgatók teszik ki jelentős részét a tanulók a brit egyetemeken.

A graduális képzés befejezése után a hallgatónak LLB diplomát kell szereznie, ha jogi területen szeretne elhelyezkedni. Ez a képzés általában három-négy éves.

Olvass tovább

Szűrők

  • LLB
  • Egyesült Királyság
  • Jogi tanulmányok
  • Nemzeti jogtanulmányok
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (0)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum