Keystone logo

1 LLB Programok ban ben Jogi tanulmányok Közigazgatási jogi tanulmányok Alkotmányjog ban ben Ausztrália számára 2024

Szűrők

Szűrők

  • LLB
  • Ausztrália
  • Jogi tanulmányok
  • Közigazgatási jogi tanulmányok
  • Alkotmányjog
Szakirányok
  • Jogi tanulmányok (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Popular study format

Popular education type

LLB Programok ban ben Jogi tanulmányok Közigazgatási jogi tanulmányok Alkotmányjog

Mi az alkotmányjog?

Az alkotmányjog az a jogterület, amely az alkotmányos kormányok megalakulását és működését szabályozza. Ez a jogtudományi terület magában foglalja az alkotmányok történetének, értelmezésének tanulmányozását, elveinek konkrét esetekre történő alkalmazását. Az alkotmányjog az egyéni jogok és szabadságok védelmét is magában foglalja.

Milyen pályát folytathatok alkotmányjogi diplomával?

Az alkotmányjog területén sokféle karrier létezik. Vannak, akik ügyvédként dolgoznak, olyan egyéneket vagy csoportokat védenek, akik úgy vélik, hogy alkotmányos jogaikat megsértették. Mások bíróként dolgoznak, alkotmányos törvényeket alkalmaznak és döntenek az eléjük kerülő ügyekben. Számos lehetőség kínálkozik a kormányban való munkavégzésre is, segítve az adott ország alkotmányának megfelelő törvények megalkotását és betartatását.

Miért fontos az alkotmányjog tanulmányozása?

Az alkotmányjog tanulmányozása azért fontos, mert megtanítja a hallgatókat a kormányzat alapjaira, valamint azokra a jogokra és szabadságokra, amelyek egy ország minden polgárát megilletik. Az alkotmányjogot gyakorló ügyvédek az egyének és csoportok alkotmányos jogainak védelmében dolgoznak, míg az alkotmányos kormányzattal rendelkező országok bírái és törvényhozói az ország alkotmánya által biztosított jogokon alapuló törvényeket és statútumokat alkotnak és erősítenek meg.

Mit fogok tanulni az alkotmányjogi diplomám alatt?

Az alkotmányjogban sokféle diploma létezik, a társult fokozattól a doktori fokozatig. Az alkotmányjogi diploma tananyaga a kínált program helyétől függ. Például az Egyesült Államok alkotmányjogi képzésén részt vevő hallgatók tanulmányozzák az Egyesült Államok alkotmányának és módosításainak történetét, értelmezését, valamint elveinek alkalmazását az Egyesült Államokban. konkrét esetek. A hallgatók megismerkedhetnek az egyéni jogok és szabadságok védelmével is. Ezen túlmenően a hallgatóknak lehetőségük lesz kurzusokat venni más jogterületeken, például büntetőjogban vagy polgári eljárásban. Az Alkotmányjog tanulmányozásával a hallgatók mélyen megértik a jogrendszert és azt, hogy az hogyan hat a polgárok mindennapi életére.

Ausztráliában van egy támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók az egyetemi fok. Ők is adnak kölcsönt, és támogatások a posztgraduális hallgatók. Felsőoktatási kezdődik egyetemi végzettséggel, hogy a doktori fokozat kínált minden szakon.

A graduális képzés befejezése után a hallgatónak LLB diplomát kell szereznie, ha jogi területen szeretne elhelyezkedni. Ez a képzés általában három-négy éves.