Keystone logo
World Trade Institute

World Trade Institute

World Trade Institute

Bevezetés

A World Trade Institute (WTI) vezető akadémiai intézmény, amely a nemzetközi kereskedelem és befektetések szabályozására, valamint a gazdasági globalizációra és a fenntarthatóságra összpontosító oktatással és kutatással foglalkozik. A Berni Egyetem nemzetközi, interdiszciplináris fókuszú kiválósági központjaként feltárjuk a jog, a közgazdaságtan és a politikatudomány területei közötti összefüggéseket.

Oktatás, kutatás, tanácsadás

A WTI egyesíti a posztgraduális oktatást, az interdiszciplináris kutatást és a speciális tanácsadási szolgáltatásokat egy egyedülálló és dinamikus intézményben. Diákokat, kutatókat, oktatókat és alkalmazottakat toborzunk a világ minden tájáról, változatos kultúrát és ösztönző környezetet teremtve.

A WTI szorosan együttműködik az Európai és Nemzetközi Gazdasági Jogi Intézettel, amely ugyanazon a téren osztozik.

Történelem

Az intézetet a GATT uruguayi fordulójának lezárultával és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 1995 -ös megjelenésével alapították. 1999 -ben hozták létre a világ minden tájáról származó jövőbeli gyakorlók és kutatók képzésére, valamint a kutatási kapacitások megerősítésére. területek, amelyek egyre nagyobb hatással vannak az emberek életére. A 2008 -as pénzügyi válság nemcsak a WTO égisze alatt álló stabil és nyitott többoldalú kereskedelmi rendszer, hanem a regionális integrációt elősegítő szervezetek és megállapodások fontosságát is megmutatta.

Látomás

 • Célunk a közpolitikát úgy alakítani, hogy a nemzetközi gazdasági kormányzás kézzelfogható előnyökkel járjon a társadalom számára
 • Arra törekszünk, hogy a világ vezető tudományos intézménye legyünk tanulmányok, oktatás és kutatás területén a nemzetközi kereskedelem és befektetések szabályozása, valamint a gazdasági globalizáció és fenntarthatóság terén

Küldetés

 • Kiváló központ vagyunk a berni egyetemen
 • Hozzájárulunk a globalizációt és a fenntartható fejlődést szabályozó jogi, gazdasági és politikai keret jobb megértéséhez
 • Élvonalbeli kutatásokat és tudományos eredményeket biztosítunk határterületeken
 • A világ minden tájáról vonzunk felsőfokú végzettségű hallgatókat, és adunk nekik tudást és készségeket, hogy holnap vezetőkké váljanak a nemzetközi gazdasági kormányzás területén

értékek

 • Nyitottság: Megosztjuk tudásunkat és interdiszciplináris kutatásokat folytatunk társainkkal világszerte
 • Innováció: Eredeti ötleteket generálunk, és gondolati vezetésben veszünk részt
 • Egyenlőség: Elkötelezettek vagyunk a befogadás és a megkülönböztetésmentesség mellett
 • Fenntarthatóság: Célunk az intézményi memória, folyamatosság és tudástranszfer biztosítása

Minőségbiztosítás és fejlesztés

A minőségbiztosítás és fejlesztés fontos a World Trade Institute . Erőfeszítéseink a Berni Egyetem minőségi stratégiáján alapulnak (a Berni Egyetem Minőségi Stratégiája). Belső tanfolyammal és a kapcsolódó felülvizsgálatokkal és tudományos beszámolókkal törekszünk arra, hogy megfeleljünk az egyetem minőségi irányelveinek. World Trade Institute által a mesterképzések keretében kínált kiválasztott kurzusokat a berni egyetem tanszékei értékelték, és nagyon pozitívan értékelték. A kutatás és oktatás minősége mellett a nemek közötti egyenlőséget és a fenntarthatóságot is előmozdítjuk.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Teljes tandíjmentesség
Teljes tandíjmentességet adunk egy személynek, aki a John H. Jackson Moot Court Competition (korábban ELSA Indítóbíróság) utolsó szóbeli fordulójának nagydöntőjében nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A Global Impact Association (GIA) ösztöndíjai
Az újonnan indult Global Impact Association (GIA) ösztöndíjakat kínál a legkevésbé fejlett és fejlődő országok tehetséges hallgatóinak, akik felsőfokú mesterképzést kívánnak folytatni a nemzetközi gazdasági jog és politika területén.

Campus jellemzői

Bern városa

Bern, a Svájci Államszövetség fővárosa a svájci kormánynak, a Svájci Nemzeti Banknak, a Svájci Vasútnak, a Svájci Postának, a Berni Egyetemnek és mintegy 143 000 lakosának ad otthont. A város egyórás vonatútra van Bázeltől (számos gyógyszeripari multinacionális cég otthona), Zürichtől (a világ egyik legfontosabb pénzügyi központja), és körülbelül két órányira Genftől, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) és sok más székhelyétől. nemzetközi szervezetek.

Szállás

A legtöbb diák úgy dönt, hogy a Berni Diákszállás Egyesületnél foglal szobát, vagy egy közös apartmanban keres szobát. A World Trade Institute sajnos nem tud szállást biztosítani.

Javasoljuk, hogy már jó előre elkezdjen szállást keresni. A Bern régióban a diákotthonokon elérhető szobák és a kiadó szobák/apartmanok száma nagyon korlátozott.

  Vízumkövetelmények

  Ha Ön a WTI nemzetközi kérelmezője, gondoskodnia kell arról, hogy megfelelő finanszírozást tudjon nyújtani a svájci vízum-/bevándorlási hatóságoknak. A WTI visszaigazolást küld a Berni Migrációs Hivatalnak a tanulmányi felvételéről. Miután megérkezik Svájcba, hét napon belül regisztrálnia kell náluk. További részleteket érkezéskor adunk.

  Öregdiák statisztika

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Bern

   Hallerstrasse,6, 3012, Bern

   Kérdések