Keystone logo

West Pomeranian University of Technology

A logo

Bevezetés

A West Pomeranian University of Technology Szczecin egy egyetem, amely összeköti a Szczecini és a Szczecini Műszaki Egyetem Mezőgazdasági Egyetem hosszú távú hagyományait. Oktatási kínálata és elhelyezkedése vonzó tanulási helyet jelent az olyan ambiciózus fiatalok számára, akik készek befektetni a karrierjükbe és hajlandóak innovatív, tudásalapú társadalmat építeni a jövőben.

Általános információ

A West Pomeranian University of Technology Szczecin egy egyetem, amely összeköti a Szczecini és a Szczecini Műszaki Egyetem Mezőgazdasági Egyetem hosszú távú hagyományait.

2007. július 5-én a Szczecin-i Mezőgazdasági Akadémia szenátusai és a Szczecini Műszaki Egyetem egyhangú határozatot hozott a két egyetem csatlakozásáról. 2008 januárjában a hallgatói kormányok egyezményei, valamint a két egyetem doktori hallgatói parlamentjei hasonló álláspontot képviseltek. A többlépcsős és hosszú távú jogalkotási folyamatot a West Pomeranian University of Technology 2008. szeptember 5-i törvényjavaslat és a Lengyel Köztársaság elnökének 2008. szeptember 30-i aláírása követte. A West Pomeranian University of Technology hivatalosan is megkezdődött 2009. január 1.

Oktatási kínálata és elhelyezkedése vonzó tanulási helyet jelent az olyan ambiciózus fiatalok számára, akik készek befektetni a karrierjükbe és hajlandóak innovatív, tudásalapú társadalmat építeni a jövőben.

A lengyelországi szétszórt egyetemek tudományos és oktatási potenciáljának megszilárdítása elkerülhetetlen a népességnövekedés lassulásának, a felsőoktatási piacon való verseny és a technológiai és gazdasági fejlődésre gyakorolt hatásuk szempontjából. Az egyetem megléte, az oktatási program gazdagítása az új tanulmányi területekkel és szakterületekkel, új technológiai és természettudományi technológiák további, gyorsabb előrehaladását teszi lehetővé. A Szczecini Műszaki Egyetem és a Szczecini Mezőgazdasági Akadémia közös eredményei ezekben a tudományos területeken és magasan képzett személyzete új minőségi normákat vezet be a nyugat-pomerániai oktatásban.

A West Pomeranian University of Technology (WPUT) lehetősége van arra, hogy kihasználja a két jól ismert egyetem csatlakozásából eredő szinergiahatást. Körülbelül 13 000 teljes munkaidős és nevelő diák tanul több létesítményben, több mint 1000 egyetemi tanár felügyelete alatt. A WPUT tíz szakterülete 47 szakterületre szakosodott.

Az Egyetem jelöltjeit kínálja:

1) teljes alapképzés, mesterképzés vagy doktori program (teljes tanulmányi programok lengyel nyelvűek, ellenkező rendelkezés hiányában), 2) egy vagy két félév (csereprogramok, pl. Erasmus program keretében), 3) gyakorlati gyakorlat. A pályázók választhatnak a főiskolai, mester, doktori és posztgraduális programok között, melyeket az egyetem 10 karán 47 tanulmányi területen végeznek:

 • Biotechnológiai és állattenyésztési kar
 • Építőmérnöki és Építészeti Kar
 • Gazdaságtudományi Kar
 • Villamosmérnöki Kar
 • Számítástudományi és Informatikai Kar
 • Gépészmérnöki és Mechatronikai Kar
 • Környezetmérnöki és Mezőgazdasági Kar
 • Élelmiszertudományi és Halászati Kar
 • Tengeri Technológiai és Közlekedési Kar
 • Vegyészmérnöki és Műszaki Kar

A változó gazdasági feltételekre és a munkaerőpiac igényeire való válaszként folyamatosan új területek jönnek létre. Mindkét egyetem hozzájárult egy olyan rendszerhez, amely a hallgatók széles körét kínálja az egyetemi oktatásban: egyetemi tanulmányok, posztgraduális tanulmányok, egyciklusú ötéves mesterképzés, doktori tanulmányok és a posztgraduális tanulmányok széles skálája. A Szczecini Műszaki Egyetem és a Szczecini Egyetem laboratóriumait és tanulmányi létesítményeit az elmúlt években korszerűsítették. Ezt a folyamatot az újonnan létrehozott WPUT-on folytatták. A WPUT egyik prioritása továbbra is az oktatási folyamatokkal és a tudományos projektekkel kapcsolatos nemzetközi együttműködés.

A West Pomeranian University of Technology konszolidált kutatócsoportjainak létrehozása: mérnöki, környezetvédelmi, megújuló energia, bio- és nanotechnológiák, polimerek, közgazdaságtan és ipar, valamint mezőgazdasági technológiák. A WPUT-nak joga van a Ph.D. diplomát 19 szakterületen, 13 szakterületen pedig egyetemi docens fokozatot. Ez egy hatalmas és értékes lehetőség, amely a hallgatók számára megfelelő előkészítést biztosít a szakmai életükhöz és az egyetemnek a mai kihívásoknak megfelelő tudományos fejlődéshez.

A nemzetközi együttműködésből származó előnyök ismeretében a Szczecini West Pomeranian University of Technology minden olyan projekt számára nyitott, amely fokozza a nemzetközivé válási folyamatokat, és nemzetközi dimenziót vezet be oktatási és kutatási tevékenységeire. Egy különleges meghívó nyitva áll a külföldi hallgatók számára, akik készek a teljes fokozatú és részmunkaidős programok elvégzésére a csereprogramok alatt (pl. Egy vagy két félév Erasmus program keretében).

Helyszínek

 • aleja Piastów,17, 70-310, Szczecin

Kérdések