Keystone logo

Warsaw Film School

A logo

Bevezetés

Warsaw Film School - 15 év filmes és innovációs területen

Warsaw Film School címet 2004 -ben alapította Maciej Slesicki lengyel filmrendező, producer és forgatókönyvíró, valamint az ország egyik legnépszerűbb színésze, Boguslaw Linda - Andrzej Wajda utolsó, „Afterimage” című filmjének főszereplője.

Az akadémia egyedülálló filmes intézmény, az ország három olyan intézménye, amely BA -oklevelet ad ki, és az egyetlen olyan művészeti iskola, amely a Kulturális Minisztérium védnöksége alatt rendelkezik BA nemzetközi tanulmányokkal angolul.

A lengyel fővárosban székelő Warsaw Film School egy filmoktatási központ központja, amely magában foglal egy filmprofilú középiskolát, középiskolát, szakkollégiumot, a Kino Elektronik arthouse mozit és egy produkciós céget.

A (z) Warsaw Film School oktatói, mint például Helmer Krzysztof Zanussi és az Oscar-díjra jelölt Bartosz Konopka a legelismertebb lengyel és nemzetközi filmesek, a film és az új média szakemberei közé tartoznak. 2010-ben Warsaw Film School egy vadonatúj campusba költözött, amelynek kapacitása 2600 négyzetméter, és helyet biztosít film- és fotózáshoz, sötét helyiségekhez, utómunkálatokhoz és csúcsminőségű hangstúdióhoz.

Diplomásunk, Dorota Kobiela a 2018 -as Oscar -díjra jelölték „Loving Vincent” címmel. Ez volt a második Oscar -jelölés, amire iskolánk végzősei büszkék lehetnek. Az elsőt 2015 -ben Tomasz Śliwiński kapta a "Curse" című dokumentumfilm rövid témájáért.

Warsaw Film School Lengyelország szívében található, amely ország évente körülbelül 60 játékfilmet készít, és évente 20-30 nemzetközi koprodukciós projektben vesz részt. Egy dinamikusan fejlődő audiovizuális piac közepén vagyunk, erős filmes hagyományokkal és őszinte ragaszkodással a filmhez, mint személyes és politikai kifejezésmódhoz.

Warsaw Film School számos oktatási, művészeti és szakmai rendezvényt szervez, beleértve a Script Fiestát - Európa egyetlen teljesen nyílt fesztiválját, amely a képernyőre írás művészetével foglalkozik. Minden évben több száz szakember gyűlik össze egy hetes mesterkurzusokra, workshopokra, pitching-ekre és társadalmi eseményekre. A különleges vendégek listáján szerepel Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion és az izraeli Sundance 2016 győztes - Elite Zexer.

Helyszínek

  • Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

Kérdések