Keystone logo
Utrecht University LLM jogi és technológiai területen Európában
Utrecht University

LLM jogi és technológiai területen Európában

Utrecht, Hollandia

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2168 / per year *

Az egyetemen

* EU/EGT, Surinam vagy svájci hallgatók; 17 500 €: Nemzetközi hallgatók

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Készen áll Európa a digitális technológiák jelentette új kihívásokra?

A technológia ma mindenhol körülöttünk van, és számtalan módon megkönnyíti életünket. A digitális gazdaságban egy új cipő csak egy koppintásnyira van. Autós vagy vonatos utazást is megszervezhet, ha felkéri Alexát vagy Sirit, és magával viszi kedvenc zenéit vagy tévésorozatait. Eközben a kormányok szerte a világon kihasználják az intelligens technológiák által kínált érzékelőket, aktuátorokat és egyéb lehetőségeket a városi élet egyszerűsítésére, valamint a társadalmi kihívásokra való gyors és hatékony reagálásra.

Ugyanakkor ezek a találmányok és az, hogy a társadalom hogyan alkalmazza őket, új kihívásokat jelentenek. Mi van akkor, ha a mai digitális platformokat támogató algoritmusok és a kormány diszkriminál bizonyos személyeket? Mi van, ha egy önvezető autó balesetet okoz? És miközben a vállalatok és a kormányok egyre több személyes adatunkat gyűjtik be, hogyan bízhatunk abban, hogy magánéletünk teljes mértékben védett? Milyen kockázatokkal jár, ha a digitális technológiákat a jogállamiság és az olyan értékek érdekében használjuk, mint az elszámoltathatóság, az átláthatóság, a fékek és ellensúlyok, az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés, az eljárási tisztesség és az alapvető jogok? És naprakészek-e a törvényeink, vagy újak kellenek?

Mennyire jövőbiztosak az európai törvények?

Érdekel az adatvédelem, a kiberbiztonság, a blokklánc, a mesterséges intelligencia, az automatizált kormányzati döntéshozatal és a platformgazdaságok, valamint ezeknek a fejleményeknek a társadalmunkra, annak alapértékeire és a jogállamiságra gyakorolt lehetséges következményei? Jogi szakértőként szeretne jelentősen hozzájárulni mind a jog, mind a technológia területén? Ha igen, akkor felkérjük, hogy többet tudjon meg az európai jogi és technológiai LLM-ről a következő címen: Utrecht University .

Ez az elgondolkodtató mesterképzés mélyen belemerül a lenyűgöző digitális és társadalmi fejleményekbe, amelyek új kérdéseket vetnek fel a jog, a szabályozás és a technológia metszéspontjában. A program hallgatójaként meg fogja vizsgálni az EU szerepét e technológiák szabályozásában és ellenőrzésében, valamint azt, hogy az európai törvények elég „jövőbiztosak”-e ahhoz, hogy ellenálljanak a folyamatos technológiai innovációnak és változásnak.

A program eredménye

Tanterv

Karrierlehetőségek

Belépők

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • LL.M. a nemzetközi és az európai jogban
    • Olomouc, Csehország
  • LLM a nemzetközi és az európai üzleti jogban
    • Online Cyprus
  • LL.M. az európai és nemzetközi kereskedelmi és befektetési jogban (Master 2)
    • Lyon, Franciaország