Keystone logo
Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Universiti Teknologi PETRONAS

Bevezetés

Universiti Teknologi Petronas (UTP) 1997-ben alakult, és nőtte ki magát az egyik legjelentősebb magánegyetemek Malajziában. UTP széles skáláját kínálja az ipar szempontjából lényeges műszaki, tudományos és technológiai programok graduális és posztgraduális szinten, és célja, hogy készítsen jól lekerekített diplomások kiváló vezetői tulajdonságok és kommunikációs képességeit. UTP eddig több mint 10.000 diplomások és jelenleg egy beiratkozási több mint 6000 egyetemisták és 1200 diplomásokat több mint 66 országban szerte a világon.

Kevesebb, mint két évtized óta létrehozása, az egyetemi elérte rangos hazai és nemzetközi elismerések. UTP az egyetlen magánegyetem Malajziában, hogy rangsorolják a top 160 alatt a Quacquarelli Symonds (QS) University Rankings: Asia 2015 helyen volt, 288 az 2015 QS World University Rankings szerint a Mérnöki és Műszaki Kar.

UTP tett dicséretes eredmény a QS World University Rankings by Subject 2016. QS felismerte UTP között a világ elit intézmények négy 42 tárgyak szerepelt a rangsorban.

Az idén lesz jelentős javulást rangsor Vegyészmérnöki és gépészeti tárgyak. Vegyészmérnöki javította pozícióját, és most rangsorolva Top 150 a világ, mint Top 200 2015. Ugyanakkor, Gépészmérnöki most rangsorolva a Top 200, mint a Top 250, 2015-ben. Ez egy óriási eredmény Gépipar amely csak tette első bejáratnál QS rangsor rendszer csak a múlt évben.

Az elektromos és elektronikai mérnöki és Informatikai Tudományos és Információs Rendszerek tárgyak marad a Top 250 és Top 350 volt.

UTP az egyetlen magánegyetem Malajziában is értékelte a 4-csillagos intézmény QS, maximális ötcsillagos minősítést öt területen nyolcból, vagyis a foglalkoztathatóság, a nemzetközi, az innováció, szolgáltatások és a társadalmi integráció.

Az egyetem folytat kiterjedt kutatási tevékenység együttműködve Petronas és más intézmények és az ipar helyi és külföldi összpontosítva kilenc niche területek, amelyek Enhanced Oil Recovery, szén-dioxid Management, Deepwater, a nanotechnológia, Green Technology, Biomedical Technology, Hybrid Energy Systems, Intelligens városok és a fenntartható erőforrás.

UTP az első és egyetlen magánegyetem, hogy elnyerte a 6-kategória (a legmagasabb teljesítmény) Malajzia Research Assessment annak kutatási, fejlesztési és kereskedelmi erőfeszítéseket.

UTP továbbra is biztosítják jellegzetes tanulási lehetőségeket, hogy a hallgatók a minősítés Tier 5 (kiváló) Egyetem SETARA (minősítési rendszer a malajziai felsőoktatási intézmények) és az elért szint 5 D-SETARA (Discipline-alapú minősítési rendszer) Mérnöki.

UTP debütál QS World University Ranking 2016/2017!

Universiti Teknologi Petronas (UTP) már debütált a 2016/17 QS World University Rankings, belépő a 601-650 sávban. UTP az egyetlen magánegyetem Malajziában, hogy ez a rangsorban. Bővebben itt http://www.utp.edu.my/The%20University/sitepages/article.aspx?param=134

Látomás

A Leader Technology Oktatási és Központ kreativitás és innováció.

Küldetés

UTP olyan intézmény magasabb tanulás. Lehetőséget biztosítunk a törekvés a tudás és szakértelem a haladás mérnöki, a tudomány és a technológia, amelynek köszönhetően az ország versenyképességét. Célunk az, hogy jól lekerekített diplomásokat, akik kreatív és innovatív a lehetősége, hogy a vezetők az ipar és a nemzet. Célunk az, hogy táplálja a kreativitás és az innovációs képesség és bővíteni a határok a technológia és az oktatás a fejlesztő a társadalom.

Helyszínek

 • Ipoh

  Universiti Teknologi PETRONAS 32610 Seri Iskandar Perak Darul Ridzuan, , Ipoh

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések