Keystone logo
Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Bevezetés

Politehnica University Timisoara (UPT) Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb műszaki egyeteme. Az 1920-ban alapították, hogy választ adjanak a mérnökök szükségességére a poszt utáni gazdasági fellendülés összefüggésében. Több mint 95 éve létezik, Politehnica University Timisoara Több mint 123 000 mérnököt gyártottak, akik nemzeti és nemzetközi szinten nagyra értékelték hatáskörüket.

A tanulmányi programokat a bolognai rendszer szerint szervezik. Több mint 12000 hallgató különböző szinten (Bachelor, Master, Doctoral and Postdoctoral) regisztrálva van, míg kb. 700 tanári személyzet és kb. 500 adminisztratív és kisegítő személyzet dolgozik keretén belül.

A Timisoara Politehnica Egyetemnek 10 kara van: Építészmérnöki Kar és Várostervezés; Automatizálási és Számítástechnikai Kar; Építőmérnöki Kar; Kommunikációs Tudományi Kar; Elektrotechnikai és Energetikai Kar; Elektronikai, Távközlési és Informatikai Kar; Ipari Kémiai és Környezetmérnöki Kar; Termelési és Közlekedési Menedzsment Kar; Gépészmérnöki Kar; Hunedoara Műszaki Kar.

Politehnica University Timisoara tulajdonában van egy oktatási és kutatási infrastruktúra - épületek és berendezések - összevethető a legrangosabb európai egyetemeken. Fontos beruházások történtek az elmúlt években. A Timisoara Politehnica Egyetem hallgatói rendelkezésére áll egy modern hallgatói campus, amely két kávézóból és 16 diáklakásból áll, amelyek több mint 5 500 szálláshelyet kínálnak. Az összes 1800 tanulószoba berendezve, internetkapcsolattal és kábeltelevízióval rendelkezik.

Az egyetem van Több mint 250 kétoldalú Erasmus + megállapodást és több mint 100 együttműködési megállapodást kötött az egyetemekkel Európa szerte, de Ázsiából, Afrikából, Észak- és Dél-Amerikából is. Évente több mint 200 hallgató tanul külföldi tanulmányokat vagy ipari álláshelyeket, míg a partnerintézményekből több mint 100 tanuló érkezik tanulmányi vagy ipari felkutatásra egy UPT koordinátor felügyelete alatt.

Az Ön rendelkezésére áll egy széles körű kampusz lehetőség, hogy az UPT tartózkodását minél kellemesebbé és produktívebbé tegye.

VÍZUMTÁMOGATÁS. A Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya ad tájékoztatást, és támogatja az alkalmazás megszerzéséhez a vízum és a tartózkodási engedélyt. • SZÁLLÁS. Garantáljuk megfizethető egyetemi szállást a nemzetközi hallgatók. A szobákban internet, TV kábel, egy hűtőszekrény, bútorok és ágynemű, és osztozik 2 vagy több versenyző. Fürdőszoba, mosókonyha, olvasótermek és konyhák osztani. Minden rezidencia gyalogos távolságra UPT épületek és a város központjában. Szállás a lakóhelyek nyújtható legkorábban 4 nappal kezdete előtt a tanév.

ÉTKEZÉS SZOLGÁLTATÁSOK. A diákok is megvásárolható étkezési jegyek a hallgatói kávézók. Minden utalvány biztosítja egy étkezés áron kb. 2 EUR. Az egyetemi hallgató is található egy szupermarket, különböző élelmiszer boltok és a legkülönbözőbb éttermekben. A legtöbb kollégiumok már automaták.

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS. A hallgatói poliklinika a hallgatói campusban található, ingyenes orvosi ellenőrzéseket és kezeléseket kínál az általános orvoslás, a belső orvostudomány és az ökográfia, a dermatológia, a családtervezés, a nőgyógyászat, az otorhinolaryngológia és a szemészet területén. Diákok is kap említett szakemberek más területeken, ha szükséges.

SPORTS CENTERS. Két sportközpontok rendelkezésre UPT hallgatók és oktatók. Akkor hozzáférhet a fitness terem, szabadtéri futballpálya, futópálya, fedett mini focipálya, fedett és szabadtéri medencék, szauna és fitness gépek, kosárlabda és röplabda pálya, a bitumen és a kockás teniszpálya.

KÖNYVTÁR. A Központi Könyvtár Politehnica University of Timisoara kiterjedt gyűjteménye a könyvek és kiadványok, valamint a vonatkozó tudományos adatbázisokhoz. Olvasás terek, kis csoportos munka szoba, számítógép-munkaterületek és a kapcsolódó szolgáltatások állnak rendelkezésre a könyvtári kártya tulajdonosok. Egy tanoda a könyvtár nyitva a nap 24 órájában, a hét 7 napján.

ÜDVÖZÖLJÜK RENDEZVÉNYEK. Cserediákok várhatóan érkezik egy héttel kezdete előtt a tanév. Az üdvözlő tevékenységek segítségével a diákok felfedezzék a város és egyetem, a szolgáltatások és a lehetőségek is használhatják, miközben beiratkozott UPT. A nemzetközi diákok kell részt venni a megnyitón a tanév, és az üdvözlő találkozót szervezett a kar, valamint az események által szervezett Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya.

Egyéb szolgáltatások Az UPT hallgatók számára a következőket foglalja magában: a tanulmányok teljes időtartama alatt oktató mentorok, pályaválasztási tanácsadási szolgáltatások és karriervásárok, e-mail cím, amely felhasználható az eduroamba való bejelentkezéshez (ingyenes internetcsatlakozás 74 országban), ingyenes tömegközlekedés Timisoara a 26 év alatti hallgatók és a PhD hallgatók 30 év alattiak számára, ingyenes romániai vonatjegyek, kulturális rendezvények kedvezményei.

TOP 10 érv a UPT:

 1. A pénz értéke. A román és a nemzetközi hallgatók tandíjai ésszerűek és megfizethetőek. Az egyetemi végzettségen alapuló ösztöndíjak vagy pénzügyi igények is rendelkezésre állnak.
 2. Kitűnő oktatási és kutatási infrastruktúra. Az egyetem folyamatos beruházásokat eszközöl infrastruktúrájának frissítésére.
 3. A tanulmányi programok széles választéka. Az UPT különböző nyelveken számos nyelven tanított tanulmányi programokat kínál.
 4. Kiváló minőségű EU-fokozat. Akkreditált, nemzetközileg elismert tanulmányi programok angol, német vagy francia nyelven.
 5. A diplomások nagyfokú foglalkoztathatósága. Erõs kapcsolódásai vannak az üzleti környezethez és szakmailag releváns tanulmányi programokat kínálnak nagy karrierlehetõségekkel a diploma megszerzése után.
 6. Teljes támogatás a tanulmányai során. Ingyenes hozzáférés az egyetem összes létesítményéhez, akadémiai mentorálás és pályaválasztási tanácsadás.
 7. Kompakt, barátságos, központilag elhelyezkedő campus. A diáklakások, kávéházak, sportközpontok, könyvtár, előadótermek és laboratóriumok egy kompakt területen találhatók a városközpont közelében.
 8. Nagyszerű helyen. Timişoara biztonságos, szórakoztató és kulturálisan változatos város, élénk művészi élet és dinamikus üzleti közösség. Több mint 40000 román és nemzetközi diák tanul itt, hogy elérjék karrierjüket.
 9. Nemzetközi kilátások. Üdvözöljük a különböző országokban élő diákokat és vendégelőadókat, és felkínálhatják hallgatóinknak lehetőséget arra, hogy valamelyik partnerintézményünkön külföldi tanulmányokat vagy szakmai gyakorlatot kapjon.
 10. Erős hallgatói egyesületek. A hallgatói egyesületek számos társadalmi, akadémiai és karrieres rendezvényt szerveznek. A hallgatói képviselők részt vesznek az egyetem döntéshozatali folyamataiban.

Helyszínek

 • 2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

Kérdések