Keystone logo

University of Veterinary Medicine Budapest

A logo

Bevezetés

A legfrissebb információk az University of Veterinary Medicine Budapest anélkül, hogy ténylegesen Budapesten utaznának

  • Foglaljon online időpontot!

Ha úgy érzi, hogy az egyetem felkeltette az érdeklődését, és szeretne többet megtudni a felvételi folyamatról, hasznosnak találhatja, ha egy beszélgetést folytat valamelyik felvételi tisztünkkel. 20 perces időpontot itt foglalhat náluk: href = "https://univet.hu/en/contact/

Az Állatorvostudományi Egyetem az egyetlen állatorvosiskola Magyarországon. Ez egy állami intézmény, amelyet a Magyar Emberi Kapacitások Minisztériuma felügyel és finanszíroz, és akkreditált állatorvos-doktor (DVM) diploma és Ph.D. doktori fokozat kiadására állatorvostudományban. Az egyetemen több mint két évszázad megszakítás nélküli tanítási tapasztalata van, így a világ egyik legrégebbi állatorvosi iskolájává vált.

Az állatorvosi oktatás rövid története Magyarországon

1787-ben, röviddel a világ első állatgyógyászati iskolájának (1762, Lyons) megalapítása után, a Pest városának (ma Budapest városának egy része) Orvostudományi Karán létrehozták az "Állatgyógyító széket" a hallgatók számára. orvosi és műtéti ismeretek, alapvető ismeretekkel az állatbetegségekről és azok kezeléséről, az akkori háziorvos tevékenységének szerves része.

Önálló egyetemenként az iskola nemzetközi hírnevet szerzett a 20. század első felében.

A felsőoktatás országos szintű átszervezésének részeként a 2000-es egyetem az újonnan alapított Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karává vált. 2016 nyarától iskolánk visszanyerte függetlenségét, így a korábbi név az Állatorvostudományi Egyetem.

Nemzetközi akkreditáció

1995-ben az állatorvosi iskolát nemzetközileg akkreditálta az Állat-egészségügyi Oktatási Intézetek Európai Szövetsége (EAEVE). A nyomon követési látogatásra 2004-ben került sor, pozitív eredménnyel. A budapesti állatorvosi iskola akkreditációját az EAEVE és a FVE (Európa Állatorvosok Szövetsége) erősítette meg. Az akkreditációs jelentés következtetése: " Az Állatorvostudományi Egyetem büszke pozíciót szerezhet európai kollégái között. A fiatal diplomásoknak nem kell félniük, hogy tudásuk és gyakorlati készségeik miatt versenyeznek európai kollégáikkal. "

2004 óta Magyarország teljes jogú tagja az Európai Uniónak, ami azt jelenti, hogy a fokozatot elfogadják az EU-n belül, és azzal egyenértékűnek kell lenniük a többi EU-országból származó fokokkal. A budapesti diploma az EU-országok mellett számos más országban is elfogadott. Kanadában vagy az Egyesült Államokban az igazgatósági vizsga elvégzése után a diplomások jogosultak tartózkodási helyre és gyakorlatra Észak-Amerikában.

Tények és számok

A University of Veterinary Medicine Budapest - 10,5 millió lakosú országnak megfelelően - az egyetlen állatorvosi iskola Magyarországon. Jelenleg mintegy 100, 120, illetve 130 hallgató vesz részt a magyar, a német és az angol szakon. Ez azt jelenti, hogy összesen 1400 hallgatónk van az állatorvosi iskolában. Mint az ország összes állami egyeteme esetében, az Egyetemet hivatalosan az Oktatási Minisztérium felügyeli, oktatási és kutatási programjait a Mezőgazdasági és Regionális Fejlesztési Minisztérium és az MTA is támogatja.

Vegyen egy virtuális túrát az egyetemen:

Itt talál egy linket az egyetem virtuális túrájához: href = "https://univet.hu/virttour/eng/ . A kis nyilakat és információs pontokat követve megismerheti a tábor minket anélkül, hogy valóban meglátogatta volna.

További online információs csatornák (videók, ajánlások, online bemutató, animáció stb.) Elérhetőek a www.univet.hu oldalon

Helyszínek

  • István u. 2, 1078, Budapest

Kérdések