Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Bevezetés

WroclawUni02

Ha további információra van szüksége erről a vonzó tanulmányi programról, a híres Wrocławi Egyetemről, Wrocław nyüzsgő városáról és az izgalmas diákéletről, kérjük, látogassa meg weboldalunkat itt.

A Wrocławi Egyetem több mint három évszázados gazdag múlttal rendelkezik. Az I. Habsburg Lipót által alapított egyetem egy szerény, jezsuiták által vezetett iskolából Lengyelország egyik legnagyobb akadémiai intézményévé fejlődött. A 19. század elején az egyetemnek öt kara volt: filozófia, katolikus teológia, evangéliumi teológia, jog és orvostudomány. Később számos részleggel, laboratóriummal és a mai napig fennálló természeti múzeummal bővült. Ma a Wrocławi Egyetem első és legfontosabb fókusza a tudományos kutatás. Tudósaink számos kapcsolatban állnak más lengyelországi és a világ más felsőoktatási intézményeiből származó kutatótársaikkal. Kutatóink sikerét a közelmúltban a lengyel hatóságok is elismerték, és jelentősen, 80%-kal növelték egyetemünk eszközeinek és kutatásának finanszírozását az előző évekhez képest. Az Akadémiai Vállalkozási Inkubátor a Wrocławi Egyetem új egysége, amelynek célja, hogy ingyenes vállalkozói tanácsadással, konferenciák, szemináriumok szervezésével, kiválasztott befektetések támogatásával és irodaterületek felkínálásával segítse a hallgatókat saját vállalkozásuk beindításában. Az Akadémiai Vállalkozási Inkubátor együttműködik a Wrocław Technology Parkkal, egy technológiai központtal, laboratóriumokkal, irodaterületekkel, konferenciaközponttal és modern multimédiás berendezésekkel. A Technológiai Park célja, hogy feltételeket teremtsen Wrocław és a régió tudományos és ipari potenciáljának hasznosításához, és ösztönözze a fejlett technológiai ipart. A Wrocławi Egyetem büszke arra, hogy az egyik részvényese. Ma a Wrocławi Egyetem a régió legnagyobb egyeteme, és több mint 40 000 hallgatót és körülbelül 1300 doktoranduszt oktat 10 karon. Évente 9000 hallgató szerez diplomát az egyetemen.

Jogi, Közigazgatási és Gazdaságtudományi Kar

A Jogi, Közigazgatási és Gazdaságtudományi Kar az egyik legnagyobb Lengyelországban. Hagyománya az 1811-ben alapított porosz jogi karig nyúlik vissza. Több mint 12 000 hallgatót tanít ezen a karon 200 tudós, és 170 hallgatót írnak be Ph.D. programokat. A Kar nemzetközi csereprogramokat kínál, és büszke arra, hogy Európából, Oroszországból, Kazahsztánból és afrikai országokból fogad nemzetközi hallgatókat. A hallgatók klubok és társaságok tagjaivá válhatnak, és részt vehetnek nemzeti és nemzetközi konferenciákon és szimpóziumokon. Tanulmányi területek:

 • Törvény
 • Adminisztráció
 • Közgazdaságtan

Kutatás: A szakterületek a következők:

 • Lengyelország története és a lengyel jog
 • Közigazgatási, polgári, büntető-, pénzügyi és magánjog
 • Nemzetközi és európai jog
 • A közgazdaságtan elmélete

Nemzetközi kapcsolatok: A Kar több mint 40 intézménnyel áll fenn akadémiai partnerségben világszerte több mint 18 országban, többek között:

 • Hidalgos Felsőoktatási Központ Mexikóban,
 • Latin-Amerika Alkotmányjogi Központ Buenos Airesben,
 • Német Jogi Iskola,
 • Posztgraduális Központ, Strasbourg
 • CEDIMES Intézet, Franciaország
 • Cambridge Egyetem angol és európai jogi kurzusa.

Létesítmények: Lengyelország egyik legnagyobb jogi könyvtára a legmodernebb berendezésekkel, előadótermekkel, tantermekkel, számítógépes laborokkal és egy tanteremmel, internet- és adatbázis-hozzáféréssel

Helyszínek

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

  Kérdések