Keystone logo
University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

Bevezetés

A karról

A korábbi Pilseni Gépészeti és Villamosmérnöki Egyetemet (VŠSE) 1949 őszén alapították a prágai Cseh Műszaki Egyetem részeként. 1950 óta önálló kar, 1953-ban önálló egyetemi tisztséget kapott a rektor vezetésével, és gyorsan fejlődni kezdett. Ebben az időben csak egy elektrotechnikai osztály, az úgynevezett "Villamosmérnöki Tanszék" volt a kar része. Az Villamosmérnöki Karot (gyorsbillentyű FEE) egyidejűleg, a Gépészmérnöki Karral 1960-ban alapították a Pilseni Gépészeti és Villamosmérnöki Egyetem tanszéke. Új ágazatokkal bővült az villamosenergia-technika, az elektronika és a számítógépek.

Jelenleg a Pilsenben található Nyugat-Csehországi Egyetem része, amelyet 1991. szeptember 28-án alapítottak.

A fő kutatási és fejlesztési tevékenység szerint az Villamosmérnöki Kar öt tanszékre és egy K + F központra oszlik:

  • Alkalmazott Elektronika és Távközlés Tanszék (KAE),
  • Villamos Energetika és Környezetmérnöki Tanszék (KEE),
  • Technológia és Mérés Tanszék (KET),
  • Elektromechanika és Erő elektronika Tanszék (KEV),
  • Villamosmérnöki Tanszék (KTE),
  • Regionális Villamosmérnöki Innovációs Központ.

Az oktatási tevékenységek területén a kar egyetemi oktatást nyújt alapképzési, mesterképzési és doktori képzési programokban. Szolgáltatásait az egész életen át tartó oktatás területén is nyújtja.

A kutatás, fejlesztés és innováció területén a kar az alap- és alkalmazott kutatási projektek megoldására összpontosít. A kar hosszú távú tapasztalattal rendelkezik számos nemzeti és nemzetközi támogatási projekt és szerződéses kutatási projekt megoldásában. A kar hosszú távon bizonyítja, hogy képes a kutatási és fejlesztési tevékenységeinek eredményeit a gyakorlatban is sikeresen alkalmazni - ezt számos ipari alkalmazás dokumentálhatja, amelyeket jelentős vállalatokkal folytatott hosszú távú együttműködés alapján hoztak létre. a Pilsen régión túl.

Helyszínek

  • 8 Univerzitní, 301 00, Pilsen 3

Kérdések