Keystone logo

University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

A logo

Bevezetés

Innovatív, interdiszciplináris, nemzetközi: Ez a három szó összefoglalja, mi teszi különlegessé a Tübingeni Egyetemet. A kiváló kutatás és oktatás Tübingen válasza a jövő kihívásaira a globalizált világban. Cserét folytatunk partnerekkel szerte a világon - mind a felsőoktatási intézményeknél, mind a nem egyetemi kutatóintézeteknél. A hálózatok és a kari és tantárgyi határokon átnyúló együttműködés a sikeres stratégiánk pillérei. Ez tükröződik a nemzetközi rangsorban elfoglalt jó pozíciónkban is. Ezenkívül a tizenegy német egyetem egyike vagyunk, akiket kitüntetnek a „kiváló” címmel.

Hosszú hagyományok

A Tübingeni Egyetem, több mint 500 éves történelmével, Németország egyik legrégebbi tagja. Számos nagy értelmiség tanulmányozta és dolgozott Tübingenben - köztük Kepler, Hegel, Hölderlin és Schelling. A zseniális lókusz - a hely szelleme - most erősebb, mint valaha.

Értékek és látomások

Tübingen a világ egyik legfontosabb egyeteme, és kifejezetten támogatja a közös európai értékeket. Ide tartozik a kutatás és a tudományos élet szabadsága, a véleménynyilvánítás szabadsága, minden ember egyenlősége és az emberi méltóság tiszteletben tartása, tekintet nélkül a személy származására, vallására, társadalmi helyzetére, nemére vagy szexuális irányultságára. A Tübingeni Egyetem aktívan támogatja a társadalom pozitív fejleményeit és a békés együttélést, a fenntartható fejlődést és a környezet védelmét.

Nagyon erősnek tartjuk hallgatóink és alkalmazottaink sokféleségét. Elsődleges feladatunk, hogy támogassuk őket a tudás és az oktatás terén. Az egyetem sikerének egyik fontos tényezője az alkalmazottak motivációja. Ennek szem előtt tartásával az Egyetem minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a hallgatók és a munkavállalók összeegyeztessék a család igényeit tanulmányaikkal és munkájukkal.

Helyszínek

  • Geissweg 5, 72076, Tübingen

Kérdések