Keystone logo
University of Oviedo

University of Oviedo

University of Oviedo

Bevezetés

Az University of Oviedo az Asztúriai Hercegség felsőoktatási és kutatási intézménye. A több mint 400 éves történelem során az európai felsőoktatási térség (EHEA) teljes skáláját kínálja az összes tudományágban és posztgraduális képzési programokban, a nemzeti és nemzetközi egyetemekkel és több mint 250 vállalattal együttműködve.

Nemzetközi Kiválósági Campus

A nemzetközi meghívás, a régióval való szoros kapcsolatok és a tudás átadásának az üzleti világ felé irányuló határozott elkötelezettsége University of Oviedo volt, Spanyolország egyik első kilenc egyeteme, amely 2009. november 26-án kapta meg a Nemzetközi Kiválósági Campus akkreditációját A CIE Asturias-Ad Futurum projekt több mint 300 regionális és nemzeti intézményt, vállalatot és technológiai központot foglal össze.

Főbb számok

 • 25.000 diák
 • 2 000 oktató és kutató
 • 1.000 adminisztratív személyzet tagjai
 • 57 Egyetemi diploma programok
 • 50 mesterképzési program
 • 6 Erasmus Mundus Mesterképzés (3 University of Oviedo koordinátora)
 • 24 PhD program
 • 65 Tanúsítványok
 • 210 Ágyak az egyetem halljában
 • 800 nemzetközi diák
 • 17 karok és iskolák
 • 38 Részlegek
 • 198 millió eurós éves költségvetés

Hét egyetem három városban

A tanítás az Asturias központi régióján, az Oviedo (El Cristo, az El Milán, a Llamaquique, a Catalanes és az Oviedo-Center), a Gijón és a Mieres, valamint Avilés különböző egyetemi szolgáltatásait kínálja. 2010-ben ambiciózus folyamatot hajtott végre, amely magában foglalja a Nemzetközi Kiválósági Campushoz kapcsolódó központok egyesülését, és a spanyol egyetemek legjobb gyakorlatának példájaként szerepel. Ennek eredményeképpen az egyetem 16 fakultással és iskolával, négy kapcsolt intézménygel és a Testnevelési és Sporttudományi Szakmai Iskolával rendelkezik. Továbbá a Nemzetközi Posztgraduális Tanulmányok Központja mesterképzést és Ph.D. Programok.

Ezen túlmenően a felsőoktatási intézmény teljesen felszerelt sportlétesítményekkel és modern, felújított szálláslehetőségekkel rendelkezik a diákok, az előadók és az adminisztrációs és szervizszakemberek számára.

A régió kutatási vezetője

Az University of Oviedo Asztúriában végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek 80%-át végzi, és élvonalbeli szolgáltatásokkal és létesítményekkel rendelkezik, amelyek megkönnyítik a tudás átadását az üzleti világnak. Tudományos tevékenységből származó bevétele mintegy 40 millió eurót tesz ki évente, és közel 500 szerződést vagy megállapodást kötött cégekkel kutatási projektek végrehajtására.

Az asztúriai intézmény két szakosodott klaszterrel is rendelkezik (Energia, Környezet és Klímaváltozás, Biomedicina és Egészségügy), szoros kapcsolatban a regionális technológiai parkokkal és az asztúriai egészségügyi hálózattal.

A társadalmi elkötelezettség

Igaz, hogy a történelmi örökség, amely az University of Oviedo Egyetemt a XIX. Század végi spanyolországi egyetemi kiterjesztés úttörő intézményévé tette, a tudásterjesztés tevékenysége meghaladja az egyetemeket, hogy elérje az Asztúriai Hercegséget. Az Oviedo központjában található történelmi épület a LAUDEO Egyetemi Bővítési Kulturális Központnak ad otthont, ahol nagyszabású akadémiai és kulturális eseményeket tartanak, amelyek nyitottak az asztúriai társadalom egészére.

A University of Oviedo vállalati társadalmi felelősségvállalás részeként gondoskodik és támogatást nyújt a különleges szükségletekkel rendelkezőknek és a "Szolidaritási térnek", ahol önkéntes munkát és nemzetközi együttműködési tevékenységeket végeznek. Az Esélyegyenlőségi Egység biztosítja a nemek közötti egyenlőség és a munka / családi megbékélés politikájának betartását.

Ranglista

Helyszínek

 • Edificio Histórico. Plaza del Riego, 4 Entresuelo., 33003, Oviedo

Kérdések