Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Bevezetés

Az SQE elmagyarázta

2021 szeptemberétől fokozatosan bevezetik az ügyvédi képesítő vizsgát (SQE), hogy az új központosított módszer legyen az ügyvédi képesítés megszerzésére Angliában és Walesben. Ez végül felváltja a jelenlegi gyakorlati utat - a jogi gyakorlati tanfolyamot.

94% foglalkoztatott

A posztgraduális hallgatók 94% -a magas végzettségű szakmákban tevékenykedett 15 hónappal a diploma megszerzése után (2017/18 Graduate Results data).

Tanfolyamok megválasztása

Az SQE tanfolyamok, helyszínek és rugalmas tanulmányi lehetőségek széles választékával felkészítjük Önt az ügyvédi karrierre, valamint az SQE vizsga sikerére.

Több, mint SQE

Pályatámogatásunk mellett virtuális ügyvédi irodánkban fog dolgozni, szakértő oktatóinkkal együtt, és az SQE-n felüli ismereteket és készségeket fejleszt.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Az út az ügyvéddé váláshoz

Folytathatja a jelenlegi jogi gyakorlati tanfolyam (LPC) útvonalát, ha 2021. szeptember 1. előtt teljesíti, elindítja, elfogadja az ajánlatot, vagy vissza nem térítendő letétet fizet az alábbiak egyikéért:

 • Jogi diploma (GDL) / a közös szakmai vizsga
 • MA törvényünk
 • A jogi gyakorlat tanfolyama (LPC)
 • Elismert képzés időszaka (más néven képzési szerződés)

Minősített jogi diplomához (QLD) és mentesítő jogi diplomához (ELD), például LLB-hez, 2021. szeptember 21-ig kell kitöltenie, el kell indítania, el kell fogadnia egy ajánlatot, vagy vissza nem térítendő betétet kell befizetnie.

A legtöbb esetben a képesítő jogi diplomához (QLD), amely alól mentesül a jogi végzettség (ELD) és a CPE, a megfelelő tanfolyamnak legkésőbb 2021. december 31-én vagy azt megelőzően meg kell kezdődnie.

Ha már megkezdte a képesítő jogi diplomát, a jogi diplomát (GDL) vagy a képzési szerződést, akkor 2032. december 31-ig átmeneti megállapodások vannak érvényben, hogy a jelenlegi útvonalakon ügyvédnek minősüljenek, mindaddig, amíg a tanfolyamok továbbra is rendelkezésre állnak.

Alternatív megoldásként kifejlesztettünk egy sor új tanfolyamot, amelyek felkészítik Önt az ügyvédi karrierre, valamint az SQE sikerére.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

Gyakran Ismételt Kérdések

Tisztában vagyunk azzal, hogy bizonytalan lehet abban, hogy az SQE milyen hatással lehet rád. Ne aggódjon, azért vagyunk itt, hogy biztosítsunk minden szükséges információt, hogy megalapozott döntést hozzon a jövőjéről.

Mi az a SQE?

Az SQE központosított értékelés lesz mindazok számára, akik ügyvédnek akarnak minősülni Angliában és Walesben. Ez egy új, négy szakaszból álló út része lesz az ügyvéddé válásig:

 • Diploma (vagy azzal egyenértékű) bármely tantárgyból
 • Átadja az SQE1 és SQE2 értékeléseket
 • Legalább kétéves képesítéssel rendelkező munkatapasztalat (QWE)
 • Mutassa meg kielégítő karakterét és alkalmasságát

Mit jelent az SQE?

Az SQE két részre oszlik - SQE1 és SQE2.

Az SQE1-ben tesztelni fogják a „működő jogi ismereteket”, amelyek a reális ügyfélalapú forgatókönyvek alapján feleletválasztós kérdésekben tesztelik az Ön jogalkalmazását. Az értékelések kiterjednek azokra a tantárgyakra, amelyeket jogi diplomán vagy átváltási tanfolyamon tanultál, valamint az LPC 1. szakaszában található szakmai gyakorlati területeket. Két hosszú, feleletválasztós, egyenként 180 kérdésből álló cikk lesz, amelyek az SQE1 tanterv minden aspektusát lefedik. Át kell adnia az SQE1 szintet, mielőtt jogosult lenne az SQE2 értékelések lebonyolítására.

Az SQE2-ben tesztelni fogják a gyakorlathoz szükséges gyakorlati jogi ismereteket, beleértve:

 • Interjú (írásbeli jelenléti íven / jogi elemzéssel)
 • Pártfogás
 • Jogi kutatás
 • Jogalkotás
 • Jogi írás
 • Eset és anyag elemzése

Mi a minősítő munkatapasztalat (QWE)?

Az új útvonalon legalább kétéves képesítő munkatapasztalatot kell teljesítenie, mielőtt ügyvédnek minősülhet.

A minősítő munkatapasztalat hasonló a képzési szerződéshez, és a minősítési folyamat bármely szakaszában ki lehet tölteni (bár várható, hogy a legtöbb hallgató ezt az SQE1 után teljesíti).

A minősített munkatapasztalat legfeljebb négy különböző jogi munkáltatóval végezhető el. A minősítő munkatapasztalatnak minősülő munka magában foglalja a végzettség megszerzése közbeni gyakorlatot, az ügyvédként eltöltött időt vagy az ügyvédi klinikán való munkát, valamint a két évig tartó munkát egyetlen ügyvédi irodában.

Az összes minősített munkatapasztalatot a törvényes munkáltató írja alá, akinek ügyvédnek kell lennie, és általában a megfelelésért felelős tisztviselő is.

Ha már elvégezte a szükséges minősítő munkatapasztalat egy részét, például egy Pro Bono gyakorlattal, akkor az egyes ügyvédi irodák döntik el, hogyan fogadják el korábbi munkatapasztalatát. Egy ügyvédi irodánál végzett minősítő munkatapasztalat megszerzésekor előfordulhat, hogy a minősítő munkatapasztalat teljes kétéves időszakát náluk kell teljesítenie, ha ez az, amit az adott irodánál igényelnek.

Ki kell töltenem egy képzési szerződést?

Nem, ha elvégzi az SQE-t, akkor nem kell teljesítenie egy képzési szerződést. Az SQE útvonalon való részvételhez ehelyett két év szakmai képesítést kell szereznie.

Mennyibe fog kerülni az SQE értékelése?

A tandíj mellett a hallgatók közvetlenül az SRA-nak fizetnek vizsgadíjat. Mindkét SQE értékelés elvégzésének teljes költsége 3980 font lesz.

 • 1. kérdés: 1 588 font a két vizsgára, amelyek mindegyike 180 kérdésből áll, tesztelve a működő jogi ismereteket.
 • SQE2: 2422 font az írásbeli és szóbeli feladatokra, mind a gyakorlati jogi ismeretek és készségek tesztelésére, ideértve az érdekképviseletet, az ügyfélinterjúkat (írásbeli jelenléti feljegyzéssel / jogi elemzéssel), jogi kutatást, jogi írást, jogi szövegezést, valamint eset- és ügyelemzést.

Az SRA nem erősítette meg az SQE újbóli elhelyezésének költségeit. Valószínű, hogy az újratelepítés ugyanannyiba fog kerülni, mint egy első próbálkozás.

Ha elindítok egy tanfolyamot, később átkapcsolhatok az SQE-re?

Igen. Ha az LPC tanulmányozását választotta az átmeneti időszak alatt, akkor a jövőben le tudja állítani az SQE vizsgákat, ha szeretné. Bár erre valószínűleg nincs szükség, ha elhalad az LPC-n, mivel továbbra is kvalifikálhatja magát az aktuális útvonalon.

Ha a GDL vagy az MA törvény tanulmányozása mellett döntött, a program befejezésekor bármelyik útvonalat kiválaszthatja.

Meg kell csinálnom az SQE-t?

Ha már tanul vagy edz, folytathatja a kvalifikációt a meglévő útvonalakon. Például:

Jogi képesítést szereztem.

 • Jelenlegi út: ha jelenleg LLB vagy más minősítő jogi diplomát szerez, vagy 2021 szeptemberében tervezi kezdeni, akkor továbbléphet az LPC-be, függetlenül attól, hogy van képzési szerződése vagy sem. LPC-nk legalább 2026-ig működik.
 • SQE útvonal: elvégezheti az új LLM jogi gyakorlatot (SQE1 & 2), amely 2021 augusztusában kezdődik, vagy elvégezheti az új SQE előkészítő tanfolyamainkat.

Nem jogi diplomát szerzek, és 2021 nyarán érettségizem.

 • Jelenlegi útvonal: ha 2021 szeptemberében GDL vagy MA Law konverziós tanfolyamot tervez kezdeni, folytathatja az LPC-t, amely legalább 2026-ig tart.
 • SQE útvonal: Ön választhatja új PGDL vagy MA Law (SQE1) átalakító tanfolyamainkat is. Mindkettő hozzáférést biztosít az új LLM jogi gyakorlathoz (SQE1 & 2). Vagy elvégezheti új SQE előkészítő tanfolyamainkat.

Nem jogi diplomát szerzek, és 2022 nyarán vagy később érettségizem.

 • Az SQE útvonalon kvalifikálhatja magát. Javasoljuk, hogy jelentkezzen az egyik új jogátalakító tanfolyamunkra - PGDL vagy MA Law (SQE1) vagy MA Law (Conversion) -, majd az új LLM Legal Practice (SQE1 & 2) szakra. Vagy elvégezheti új SQE előkészítő tanfolyamainkat.

Webinar: SQE vagy LPC

Ezen a webináriumon megismerheti az ügyvédi minősítéshez rendelkezésre álló különféle útvonalakat, és hogyan döntheti el, melyik útvonal a legjobb az Ön és karrierje számára.

Ez a webinárium átirata, amelyet 2020 októberében rögzítettek.

SQE tanfolyamaink

Akár jogi, akár nem jogi diplomát szerez, nappali, részmunkaidős, egyetemi vagy online tanulmányokat szeretne folytatni, megfelelő tanfolyamot kínálunk Önnek. SQE tanfolyamok széles skáláját kínáljuk a Mestertől kezdve az SQE1 és SQE2ig, rövid átdolgozó tanfolyamokig, amelyek segítenek felkészülni az SQE vizsgákra.

SQE támogatásunk

Elkötelezettek vagyunk az Ön jogi karrierje, valamint az SQE sikere mellett. A díjnyertes Foglalkoztathatósági és Karrier Szolgáltatásunktól kezdve, a tanulmányok finanszírozásának elősegítéséért, támogatjuk Önt az út minden lépésében.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Helyszínek

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Egyesült Királyság

   • Birmingham

    Birmingham, Egyesült Királyság

    • Bristol

     Bristol, Egyesült Királyság

     • Guildford

      Guildford, Egyesült Királyság

      • Leeds

       Leeds, Egyesült Királyság

       • Liverpool

        Liverpool, Egyesült Királyság

        • Manchester

         Manchester, Egyesült Királyság

         • Nottingham

          Nottingham, Egyesült Királyság

          • Reading

           Reading, Egyesült Királyság

           • Hong Kong

            Hong Kong, Hongkong

            Kérdések