Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Bevezetés

University of Groningen

A University of Groningen a 100 legjobb kutatóegyetem globális kitekintéssel. Jelenleg a 75. helyen állunk a Times Higher Education rangsorában, és több mint 30 angol nyelvű alapképzési és több mint 125 mesterképzési programot kínálunk. Az 1614-ben alapított egyetem Hollandia egyik legrégebbi kutatóegyeteme. Valóban nemzetközi egyetem vagyunk, több mint 36 000 hallgatóval és 9 000 nemzetközi hallgatóval, több mint 120 különböző nemzetiségből.

Miért válassza Groningent?

Kiváló minőségű oktatás : a University of Groningen érdekes, nagyra értékelt képzési programok széles skáláját kínálja. Diákként magas színvonalú felügyeletet kap, és számos lehetőség közül választhat. A University of Groningen elnyerte a „Hollandia legjobb hagyományos egyeteme” minőségi címkét.

Csúcsminőségű kutatás: Európa legjobb kutatóegyetemei közé tartozunk. 2016-ban Ben Feringa professzorunk elnyerte a kémiai Nobel-díjat. Az egyetem úttörő és társadalmilag releváns kutatásokat végez, kutatásaink pedig hidakat építenek a tudományágak között.

Nyüzsgő diákélet : Groningen nyüzsgő diákváros. Lakosságának a legalacsonyabb átlagéletkora Hollandiában. A 200 000 lakosból minden negyedik diák. Diákok mindenhol láthatók: a parkban tanulnak, élvezik az éjszakai életet, és különféle részmunkaidőben dolgoznak. Groningen biztonságos és zöld város, amelyben élni lehet, és Európa egyik legboldogabb városának választották.

400 éves hírnév : A University of Groningen gazdag történelemmel és kiváló hírnévvel rendelkezik. Számos nagyon tehetséges ember tanult vagy dolgozott az egyetemen a fennállásának 400 éve alatt, különféle tudományágakban, köztük négy Nobel-díjas, az első női egyetemista Hollandiában, az első női oktató, az első holland űrhajós, és az Európai Bank első elnöke.

Valóban nemzetközi : Nagy nemzetközi közösségünkről ismertek. Évente közel 6000 nemzetközi diák tanul Groningenben, több mint 120 országból. Groningenben élni anélkül, hogy hollandul beszélnénk, nem probléma; lehet majd ételt rendelni, ruhát vásárolni, sőt angol nyelvű sportórákat is vehetsz. A University of Groningen erős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy diplomája egy részét könnyedén külföldön tanulhatja. Számos egyedi nemzetközi mesterképzést is kínálunk más nagy európai egyetemekkel együttműködve.

Bachelor programok

Több mint 30 angol nyelvű alapképzési programot kínálunk. Kilenc alapképzési programunk elnyerte a " Csúcsdiploma Program " minőségi címkét.

Mesterképzések

Jelenleg a(z University of Groningen több mint 125 angol nyelvű mesterképzést kínál , amelyek közül 18 a „Legjobbra értékelt program” besorolású Hollandiában.

Karok

A(z University of Groningen kutatás és oktatás 11 különböző karon belül zajlik. Ezek a karok a következők:

Közgazdasági és Üzleti Kar
Magatartás- és Társadalomtudományi Kar
Hittudományi és Vallástudományi Kar
Művészeti Kar
Orvostudományi Kar
jogi kar
Tértudományi Kar
Filozófiai Kar
Természettudományi és Műszaki Kar
Groningeni Egyetemi Főiskola
Campus Fryslân

Campus jellemzői

A University of Groningen három egyeteme van két városban. Groningenben 11 kar működik a város 150 különböző épületében, két egyetemen.

Ha a Természettudományi és Mérnöki Karon vagy a Gazdasági és Üzleti Karon tanul, valószínűleg a város északi részén található Zernike campuson fog részt venni az órákon.

A Magatartás- és Társadalomtudományi, Teológiai és Vallástudományi, Bölcsészettudományi, Orvostudományi, Jogi, Területtudományi, Filozófiai Karok és a Gronigen Egyetemi Főiskola épületei a város központjában helyezkednek el.

Leeuwardenben, egy Groningen közelében található városban található a Campus Fryslân. Ez egy egyedülálló kar, mivel több tudományág képviselteti magát a karon belül.

Látogassa meg honlapunkat, ahol további információkat talál karainkról!

Groningen egy nagy diáklétszámú város, amely gyakran kihívást jelent a szálláskeresésben. A diákok városszerte élnek különböző típusú szálláshelyeken. Ezek az árak eltérőek, és magukban foglalják a más diákokkal közös lakhatást, egyéni stúdiókat vagy apartmanokat, valamint az SSH-val – a város független diáklakás-szolgáltatójával. A University of Groningen nem egyetemi egyetem, és nem kínál campus-szállást. Ezért saját magának kell szállást találnia. Minél korábban talál szállást, annál jobb.

A groningeni szállásokkal kapcsolatos további információkért látogasson el weboldalunkra, és keresse a leendő hallgatóknak szóló információkat!

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Az egyetem elkötelezte magát amellett, hogy elismerje a kiváló tudományos eredményeket, és számos ösztöndíjat kínál nemzetközi hallgatók és kutatók számára. Számos ösztöndíj áll rendelkezésre azon nemzetközi hallgatók számára, akik motiváltak alap-, mester- és doktori képzésre. programokra, valamint csereprogramokra, rövid kurzusokra és kutatói tartózkodásra egyetemünkön.

  Rangsorok

  A University of Groningen

  Campus élet és felszereltség

  • Könyvtár tanulóterekkel, hozzáférés több mint 80 000 e-folyóirathoz, egymillió e-könyvhöz, hárommillió nyomtatott könyvhöz és 5000 folyóirathoz
  • Karrierszolgáltatások, amelyek önéletrajz-ellenőrzéssel, workshopokkal és személyes karriertanácsadással készítik fel a hallgatókat a munkaerőpiacra
  • Nyelvi központ, ahol a francia és az olasz nyelvtől a japánig és a héberig, valamint holland nyelvig tartanak tanfolyamokat
  • Tanulmányi készségekkel, pszichológiai problémákkal, anyagi kérdésekkel és funkcionálisan sérült tanulással kapcsolatos hallgatói szolgáltató központ
  • ACLO, egy nagy sportegyesület, amely akár 100 különféle sportágat kínál, amelyekben részt vehet

  A diákélet sokkal többről szól, mint csupán egy életre szóló sikerre való felkészítésről. A Groningenben töltött idő alatt megtapasztalhatja mindazt, amit a város kínál, a nyüzsgő művészeti és zenei élettől az egyedi, diákok által ihletett éjszakai életig.

  Csatlakozz a klubokhoz

  Akár szenvedélyedet szeretnéd követni, új hobbit szeretnél kipróbálni, vagy egyszerűen csak új barátokat szeretnél szerezni, csatlakozhatsz számos diák által vezetett sport-, tanulmányi és diákegyesületünkhöz! A sporttól a kultúráig, a politikától a pártokig kétségtelenül megtalálja az érdeklődési körének megfelelő egyesületet. Tanulmányi, diák- és sportegyesületekről tájékozódhat honlapunkon!

  Buliváros

  Az alapvető holland diákvárosként Groningen páratlan éjszakai életet kínál, több mint 150 bárral és szórakozóhellyel, amely messziről vonzza az embereket. Az ingyenes belépés alapfelszereltség, és gyakoriak a diákkedvezmények, így a város tökéletes hely a diákköltségvetésűek számára. Honlapunkon tájékozódjon Groningen világszínvonalú fesztiváljairól, street art installációiról és nemzetközileg elismert múzeumairól.

  Fiatal város

  Míg Groningen egy régi város, amelynek gyökerei a vaskorig vezethetők vissza, népesség szempontjából Európa egyik legfiatalabb városa. A 34 éves átlagéletkornak köszönhetően a város olyan egyedi hangulatot áraszt, amilyet máshol nem talál. A közelmúltban a „világ kerékpáros fővárosának” elnevezett Groningen nem meglepő, hogy fantasztikus kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik – minden csak egy rövid kerékpárútra van. A városban mindent megtalál, amire szüksége van, a szabadtéri utcai piacoktól a népszerű divatláncokig. Tudja meg, mit kínál még Groningen weboldalunkon!

  Remek alap

  Groningen ideális kiindulópont az utazási kalandok elindításához. Ha szabad teret és friss levegőt szeretne, fedezze fel a tengerpartot vagy valamelyik holland szigetet, amely mindössze 40 km-re található a városközponttól. Hollandia nagy része, köztük Amszterdam, valamint számos német nagyváros, például Hamburg, Bréma és Dortmund vonattal, autóval vagy busszal mindössze néhány óra alatt elérhető. Belgium, Franciaország vagy Dánia csupán órákra vonattal, autóval, komppal vagy busszal, valamint saját Groningen-Eelde repülőterünkkel tökéletes hely az utazáshoz!

  Felvételi feltételek a programra

  Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

  Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

  Helyszínek

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Kérdések