Keystone logo

University of Groningen

A logo

Bevezetés

University of Groningen

A University of Groningen 100 legjobb kutatási egyetem, globális kilátásokkal. Jelenleg rangsorolt 80. a Times Higher Education besorolásának és felajánl több mint 30 angol tanított alapképzési programok és több mint 125 mester programok. Az 1614-ben alapított egyetem Hollandia egyik legrégebbi kutatási egyeteme. Egy igazán nemzetközi egyetem vagyunk, több mint 30 000 hallgatóval és 6000 nemzetközi hallgatóval, több mint 120 különböző nemzetiségből.

Miért válassza a Groningen-t?

Kiváló minőségű oktatás: University of Groningen sokféle érdekes, nagyra becsült fokozatot kínál. Diákként magas színvonalú felügyeletet fog kapni, és számos lehetőség közül választhat. A University of Groningen elnyerte a „Legjobb Hagyományos Egyetem Hollandiában” minőségi címkét.

Kimagasló kutatás: Európában vagyunk a legkiválóbb kutatási egyetemek között. 2016-ban professzorunk, Ben Feringa megnyerte a kémiai Nobel-díjat. Az Egyetem úttörő és társadalmi szempontból releváns kutatásokat végez, kutatásaink hidakat épít a tudományágak között.

Nyüzsgő diákélet: Groningen nyüzsgő diákváros. Lakosságának a legalacsonyabb átlagéletkora Hollandiában. A 200 000 lakosból minden negyedik diák. Diákok mindenhol láthatók: a parkban tanulnak, élvezik az éjszakai életet, és különféle részmunkaidőben dolgoznak. Groningen biztonságos és zöld város, ahol élni lehet, és Európa egyik legboldogabb városának választották.

400 éves hírnév: A University of Groningen gazdag történelemmel és kiváló hírnévvel rendelkezik. Számos nagyon tehetséges ember tanult vagy dolgozott az egyetemen a fennállásának 400 éve alatt, különböző tudományágakban, köztük négy Nobel-díjas, az első női egyetemista Hollandiában, az első női oktató, az első holland űrhajós, és az Európai Bank első elnöke.

Valóban nemzetközi: Hatalmas nemzetközi közösségünkről ismertek. Évente közel 6000 nemzetközi diák tanul Groningenben, több mint 120 országból. Groningenben élni anélkül, hogy hollandul beszélnénk, nem probléma; lehet majd ételt rendelni, ruhát vásárolni, sőt angol nyelvű sportórákat is vehetsz majd. A University of Groningen erős nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy diplomájának egy részét könnyedén külföldön tanulhatja. Számos egyedi nemzetközi mesterképzést is kínálunk más nagy európai egyetemekkel együttműködve.

Alapképzési programok

Kínálunk több mint 30 angol oktatott alapképzési programot . Kilenc alapképző programunk elnyerte a " Legfelső fokozatú program " minőségi címkét.

Mester programok

Jelenleg a University of Groningen több mint 125 angol nyelvű mesterképzést kínál , amelyek közül 18 Hollandiában „Legjobban értékelt programnak” minősül.

karok

University of Groningen kutatást és oktatást 11 különféle karon szervezik. Ezek a karok:

Gazdaságtudományi Kar
Viselkedési és társadalomtudományi kar
Teológiai és Vallástudományi Kar
Művészeti Kar
Orvostudományi Kar
Jogi Kar
Térinformatikai Kar
Filozófiai Kar
Természettudományi és Műszaki Kar
Groningeni Egyetemi Főiskola
Campus Fryslân

Ösztöndíjak és finanszírozás 2. opció

Ranglista

A University of Groningen

Helyszínek

  • University of Groningen Broerstraat 5 , 9712 CP , Groningen

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Kérdések