Keystone logo
University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

Bevezetés

A Grazi Karl-Franzens Egyetem Társadalom- és Gazdaságtudományi Karát 1975-ben alapították. Ennek fejlesztésében különösen nagy jelentősége van Karl Lechner üzleti közgazdásznak. Manapság a kar körülbelül 7000 hallgatóval és évente több mint 700 diplomával az egyik legnagyobb társadalmi és gazdasági tudományok oktató és kutatóintézete Európában.

A kar a Karl-Franzens Egyetem része, amelyet 1585-ben alapítottak, Ausztria második legrégebbi egyeteme. A kar visszatér a közgazdaságtan oktatásának és kutatásának hosszú hagyományaira. Grazban valószínűleg a leghíresebb professzor Josef Schumpeter (grazi professzor 1911-1921 között, 1916/17 dékán).

A kar az utóbbi években alapvető átszervezésen ment keresztül. Az Egyetemi Tanács és a Szenátus követelményei alapján, valamint egy nemzetközi értékelő csoport kíséretében, a karok tanácsa kiterjedt változtatásokat hajtott végre: új elnököket jelöltek ki és intézményi változásokat hajtottak végre a bolognai folyamatnak megfelelően. A kar nemzetközileg orientált tanszékkel, tantervekkel és hallgatókkal. A kar az 1997-ben épült RESOWI központban található.

Helyszínek

  • Universitaetsstrasse 15/AE 8010 Graz, Austria, , Graz

Kérdések