Keystone logo
University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

University of Eastern Finland

Bevezetés

Üdvözöljük a University of Eastern Finland oldalon!

A University of Eastern Finland (UEF) a leginkább multidiszciplináris egyetem Finnországban. Magas színvonalú interdiszciplináris kutatásunk és oktatásunk választ ad a globális kihívásokra, és fenntartható jövőt épít. Kutatásunkat több területen is a világ legjobbjai közé sorolják. Közel 100 fő tárgyból kínálunk oktatást, és szakértőket képezünk a holnap változó munkaerő-piaci igényeihez.

Kutatási és oktatási profilunk a következő:

- Öregedés, életmód és egészség

-A környezet változása és a természeti erőforrások fenntartható használata

-Kulturális találkozások, mobilitások és határok

- A tanulás és interakció diverzifikálása

A legfrissebb kutatásokra épülő oktatásunknak és sokszínű tudományos kínálatunknak, valamint rugalmas tanulási lehetőségeinknek és a hallgatók számára szabadon elérhető melléktárgyainknak köszönhetően keresett hely vagyunk a tanulásra. A folyamatos tanulás úttörői vagyunk.

Tevékenységünk középpontjában a hallgatók, a magas szintű tanulási folyamatok és a tanulói jólét állnak. Inspiráló, nyitott és folyamatosan fejlődő tanulási környezetet kínálunk diákjainknak: kényelmes létesítményi megoldások és modern digitális környezetek támogatják a tanulást.

Az UEF-nél kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkezünk, és több nemzetközi hálózatban is részt veszünk, hiszen oktatói és kutatóink, valamint hallgatóink különböző programokon vesznek részt. Emellett mintegy 100 nemzetközi egyetemmel kötöttünk kétoldalú együttműködési megállapodást.

Campusaink Joensuu és Kuopio városában találhatók. Körülbelül 15 500 diplomás hallgató és 2 700 alkalmazott ad otthont.

Helyszínek

 • Joensuu

  Yliopistokatu 2 P.O.Box 111, FI-80101, Joensuu

  • Kuopio

   Yliopistonranta,1, 70210, Kuopio

   Kérdések