Keystone logo

University of Bristol Law School

A logo

Bevezetés

Kutatásunk

A Bristoli Egyetem a globális kutatás élvonalában van. Innovációkat tettünk a gyermekágy halálának megelőzésétől a nanotechnológiáig terjedő területeken.

Az egyetem az 1867-es alapítása óta hírnevét képviseli az innováció területén. Kutatásunk a világ legsürgetőbb kérdéseivel foglalkozik, olyan sokféle területen, mint a fertőzés és immunitás, az emberi jogok, az éghajlatváltozás, valamint a kriptográfia és az információbiztonság.

Az egyetemen jelenleg 40 tagja van a Királyi Társaságnak és 13 a Brit Akadémianak - ez figyelemre méltó eredmény egy viszonylag kis intézmény számára.

Célunk, hogy összehozza az egyes területek legjobb elméit, és arra ösztönözze a különféle tudományágak és intézmények kutatóit, hogy működjenek együtt a társadalom sürgető problémáinak tartós megoldása érdekében.

Számos nemzetközi kutatási együttműködésben veszünk részt, és a gyakorlati tapasztalatainkat beépítjük a tantervbe, hogy a hallgatók valós projektekben dolgozzanak együtt, üzleti, kormányzati és közösségi szektorokkal együttműködve.

A hallgatói tapasztalat

Célunk, hogy hallgatóinkat olyan ismeretekkel és készségekkel látjuk el, amelyek a választott karrierjük sikerességéhez vezetnek egy versenyképes globális piacon.

A világ minden tájáról vonzunk hallgatókat, gazdag és izgalmas nemzetközi közösséget hozva létre. Szerencsések vagyunk arra is, hogy egy élénk, dinamikus városban találjuk meg a kreativitás és a fenntarthatóság hírnevét.

Több mint 200 fokos tantárgyak széles választékával, hallgatóink szellemi szempontból kihívást jelentő kurzusokkal vesznek részt, amelyek ösztönzik az elme függetlenségét.

Bristol Futures

A Bristoli Egyetemi kezdeményezés, amely felhatalmazza hallgatóinkat arra, hogy teljesítsék tudományos és személyes potenciáljukat, és hogy az Egyetemről kitartó, találékony és összekapcsolt személyek legyenek, akik maguk és a társadalom előnyei lesznek. A Bristol Futures három téma köré épül, amelyek feltárják a generációnk előtt álló fő lehetőségeket és kihívásokat:

 • Innováció és vállalkozás
 • Globális állampolgárság
 • Fenntartható jövők

A fokozaton kívüli programjukon hallgatóink képesek lesznek ezekkel a témákkal foglalkozni olyan tevékenységek és tanulási források körében, amelyek támogatják a tanulmányaikat és a személyes fejlődést.

A Bristol-fok rendkívül vonzó a munkaadók számára: magas színvonalú, kutatásvezérelt oktatást kínálunk hallgatóinknak, és a legjobb akadémikusok toborzásával javíthatjuk globális hírnevünket. A vezető diplomás munkaadók által célzott egyetemek listáján a Bristol a negyedik helyen helyezkedik el (forrás: A diplomás piac 2018-ban, High Fliers Research).

Tanfolyamainkat a legújabb gondolkodás alakítja, és hallgatóink valós projektekben dolgoznak a tudósok mellett, akik a területük szakértői. A tények oktatása mellett kutatóink továbbadják tudásukat, lelkesedésüket és tapasztalataikat.

Bristol elég kicsi ahhoz, hogy melegen és barátságosan érezze magát. A jóléti tanácsadók mind az egyetemi rezidenciákban, mind az egyetemi iskolákban támogatják hallgatóinkat, személyes oktatóit és további támogatási szolgáltatásainkat. Ez is elég nagy ahhoz, hogy kiemelkedő tanórán kívüli lehetőségeket biztosítson, ideértve számos klubot, sporttevékenységet, valamint közösségi és önkéntes csoportokat.

Folyamatosan fektetünk be új és meglévő létesítményekbe, képzésbe és technológiába.

Könyvtáraink, informatikai létesítményeink és informális tanulmányi tereink fenntartják a hallgatók kapcsolatát és támogatják a független tanulást. Átfogó támogatási szolgáltatási hálózatunk van annak biztosítása érdekében, hogy hallgatóink segítséget és tanácsot kaphassanak az egyetemi élet minden területén - tudományos, személyes, pénzügyi és gyakorlati szempontból -, amikor és amikor erre szükségük van.

Brooke Cagle / Unsplash

Ranglisták és jó hírnév

A Bristol következetesen szerepel a világ 100 és az Egyesült Királyság tíz legjobb egyeteme között a bajnoktáblákban, amelyek mind a kutatás, mind az oktatás kiválóságával kapcsolatos információkra támaszkodnak.

Az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb egyeteme vagyunk, és minden helyre átlagosan nyolc kiváló minőségű jelentkezőt vonzunk, és diplománk a világ egyik legkeresettebb munkáltatója közé tartozik.

 • A tíz legjobb brit egyetem (QS World University Rankings 2020)
 • Az Egyesült Királyság legjobb munkáltatóinak második legcélzottbb egyeteme (High Fliers Research)
 • Az első számú lakóhely az Egyesült Királyságban (Sunday Times 2017)
 • Az Egyesült Királyságban a diplomások foglalkoztathatóságának kilencedik helye van (QS Graduate Foglalkoztathatósági Rangsorok 2020)
 • A világ legjobb üzleti inkubátorának otthona (UBI Global 2015)
 • Öt legjobb kutatási egyetem (2014. évi REF)
 • Az egyetemhez 13 Nobel-díjas nyertes - köztük jelenlegi kancellárunk, Sir Paul Nurse
 • A világ 100 legjobb rangsorában szereplő 27 alany (QS World Subject Rankings 2019)
 • A tíz legjobb a 2016/17-es brit egyetemek és főiskolák sport (BUCS) bajnokságán
 • Hét helyet mászott a Guardian University Guide 2019-ben
 • Európában a hatodik helyet tanította
 • A Bristoli University öregdiákjai az Egyesült Királyságban a legjobban fizetett diplomások

Oktatási programjaink több mint 40% -át olyan szakmai testületek akkreditálják, akik következetesen elismerik kutatásban gazdag tantervünk, tanulási környezetünk és tanulási eredményeink kiválóságát.

Jövőkép és stratégia

Egyetemi stratégiánk megragadja munkatársaink, hallgatóink és a szélesebb Bristol család kollektív törekvését és képzeletét. Útitervet ad, amely meghatározza a következő hét évre vonatkozó törekvéseinket.

A Bristolban végzett munka és tanulás lehetővé teszi a gondolkodás és a világ látásának új módszereinek felfedezését és előmozdítását.

Egyetemi stratégiánkat 2016-ban indították. Hat fő területre összpontosít:

 • Oktatás és hallgatói tapasztalat
 • Kutatás, innováció és partnerségek
 • Munkatársaink és munkamódszereink
 • Nemzetközivé válás és globális kapcsolatok
 • Fizikai és digitális infrastruktúra
 • fenntarthatóság

Munkatársaink és hallgatóink táplálták véleményüket a stratégia kidolgozásakor, és az egyetemi csapatok most végrehajtási terveken dolgoznak.

2016 júniusában a munkatársaknak lehetősége nyílt meghallgatni az alelnököt a stratégia bemutatásáról és kérdéseket feltenni a belső indítási rendezvényeken. Beszélt az előttünk álló izgalmas jövőről az EU népszavazása eredményével kapcsolatos bizonytalanságok összefüggésében.

Helyszínek

 • Wills Memorial Building, Queens Road, Clifton, Avon, BS8 1RJ, Bristol

Kérdések