Keystone logo

University of Bordeaux

A logo

Bevezetés

Miért minket válasszon

A(z University of Bordeaux 56 000 diákot és közel 6 000 alkalmazottat fogad. Íme, csak 10 ok, amiért gyere és csatlakozz hozzánk!

1. Multidiszciplináris tanulmányi programok

A University of Bordeaux 250 mesterképzést, 150 alapképzést (beleértve a szakképzést is) és 55 nemzeti egészségügyi diplomát kínál.

 • Tudomány és technológia
 • Jog, Államtudomány, Közgazdaságtan, Menedzsment
 • Élet- és egészségtudományok
 • Társadalom- és humántudományok

A képesítések széles skálája lehetséges, beleértve természetesen a borász nemzeti oklevelet is, köszönhetően a szőlő- és bortudományi szakértelmünknek.

2. Nemzetközi tanulmányi programok

A(z) University of Bordeaux diákjainak körülbelül 12%-a nemzetközi. Az egyetem nemzetközi tanulmányi programok széles skáláját fejlesztette ki, amelyeket angolul (vagy más nyelveken, például spanyolul) oktatnak, és amelyek lehetőséget kínálnak a hallgatóknak közös vagy kettős diplomák megszerzésére.

Körülbelül 70 nemzetközi tanulmányi program létezik alap-, mester- és doktori szinten, köztük 18 EU-jelölésű program. A University of Bordeaux Franciaország vezető egyeteme az Erasmus Mundus programban.

3. Magasan képzett oktatói gárda

Az egyetem mintegy 5900 alkalmazottat foglalkoztat, ebből közel 4000 akadémiai és kutatói alkalmazott. Tudományos és tanári képesítésük minőségét ismerik el. Mindannyian doktori vagy Ph.D fokozattal rendelkeznek. végzettségűek, az orvosok előadói pedig mind a Bordeaux Egyetemi Kórház aktív kórházi gyakorlói.

4. Élvonalbeli kutatás

A kutatási terület a University of Bordeaux hajtóereje. Kompetenciáinak kiválóságát minden tudományterületen 2011 júliusában ismerték el, amikor az egyetem elnyerte a "Kiválósági Kezdeményezés" díjat. Ez a díj 700 millió eurós támogatásból áll a kutatás növekedésének és fejlesztésének támogatására. 2016-ban a University of Bordeaux volt az egyik első franciaországi egyetem, amely megerősítést kapott a programról.

Az egyetem csaknem 2000 Ph.D-t fogad. hallgatók, jelenleg 260 közös szakdolgozati (co-tutelle) megállapodás van érvényben, 20 nemzetközi társult laboratóriummal büszkélkedhet, és még sok más. Tekintse meg kulcsszámok rovatunkat, hogy felfedezze kutatási tevékenységeink körét.

5. Nemzetközi elismerés

A University of Bordeaux jellemzői a következő rangsorban szerepelnek:

 • 90. a Times Higher Education Young University rangsorában és 201-300. a hatások rangsorában (2021)
 • 201-300. a sanghaji általános rangsorban (2021)
 • 24. a Reuters Európa 100 leginnovatívabb egyeteme között, és 80. a világ 100 legjobb innovatív egyeteme között (2019)

6. Nyitott a világ felé

A University of Bordeaux hű marad nyitott és humanista filozófiájához. Ezt a nyitottságot a nemzetközi egyetemekkel kötött számos partnerség szemlélteti (több mint 1000 együttműködési megállapodást írtak alá világszerte több mint 500 intézménnyel). Dedikált programokat valósítottak meg Japánnal (Tsukuba, Kyoto, Kyushu), Kaliforniával, Kanadával (Laval, Montreal, Waterloo) és a baszk kiválósági campussal, az "Euskampusszal".

7. Bevont és bevont hallgatók

A hallgatók aktív és fontos szerepet töltenek be az egyetemi életben. Beválasztják őket az egyetemi testületekbe (kormányzótanács, Tudományos Tanács, Egyetemi Tanulmányok és Élettudományi Tanács), és részt vesznek különböző tanácsadó testületekben.

A hallgatók részt vesznek az oktatói gárda éves értékelésében is, és aktív tagjaivá válnak a kulturális vagy kari egyesületeknek, akik a maguk módján hozzájárulnak az egyetem mozgásban tartásához. Az egyetemen belül összesen több mint 135 diákszövetség működik.

8. Pályaválasztási tanácsadás és szakmai beillesztés

A kínált tanulmányi programok sokaságának köszönhetően a hallgatók saját, személyre szabott tanulmányi kurzust alakíthatnak ki, amely a legjobban illeszkedik személyes és szakmai terveihez. Számos tanfolyamot szakmai szervezetekkel együtt terveznek, különösen a gyógyszerészet, borászat, sportmenedzsment stb. területén, szakmai végzettséggel és szendvics tanfolyamokkal, valamint az első évtől kötelező szakmai gyakorlattal.

A hallgatók tanulmányaik idejére pályaválasztási tanácsadási szakembereket vehetnek igénybe a helyszínen. A régión belül szilárd ipari partnerségek jöttek létre a különböző gazdasági ágazatokkal (repülés, űrkutatás, kémia, egészségügy, IT, optika/lézer, erdészet, borászat), amelyek ígéretes karrierlehetőségeket kínálnak végzett hallgatóink számára.

9. Dinamikus egyetemek

A(z University of Bordeaux területén található Európa egyik legnagyobb campusa (187 hektár). Több olyan helyszínből áll, amelyek a város közelében találhatók, és szolgáltatások és szolgáltatások széles skáláját kínálják. A sportfelszerelések tekintetében bőséges a kínálat: 3 műfüves és 1 focifüves pálya, 5 rögbi füves pálya, 2000 m²-es sportcsarnok kosárlabda, tenisz, asztalitenisz, tollaslabda stb., 3 squash pálya, atlétikai pálya , súlyzóterem… a lista folytatódik!

Minden helyszínen külön irodák (hallgatók és nemzetközi kutatók számára) kínálnak tanácsokat és információkat az újonnan érkezők egyetemi és városi életbe való beilleszkedésének elősegítésére. Ráadásul a jövő fényesnek tűnik! Az Operation Campus egy folyamatban lévő, 538 millió eurós felújítási projekt, amelynek célja a négy fő campus helyszínének modernizálása és jobb felszerelése.

10. Egyedülálló helyszín

Bordeaux Dél-Európa szívében található, mindössze néhány órányira az EU nagyobb fővárosaitól és városaitól. Íme, csak néhány a város legfontosabb jellemzői közül:

 • Az UNESCO Világörökségi Listájának része, amelyet "kiemelkedő városi és építészeti együttesnek" neveznek.
 • Ez egy dinamikus metropolisz, amely különösen tekintélyes történelmi és kulturális örökséggel van megáldva. A "Művészet és Történelem Városa" besorolású.
 • A világ borfővárosa, mintegy 10 000 bortermelő kastélyával
 • Az Atlanti-óceántól mindössze egy órányira található, így enyhe óceáni klímát és gazdag természeti környezetet élvez...

Helyszínek

 • 146 rue Léo Saignat, 33 076, Bordeaux

 • 16 avenue Léon Duguit, 33 608, Pessac

 • 351 cours de la Libération, 33 405, Talence

Kérdések