Keystone logo
University Bocconi

University Bocconi

University Bocconi

Bevezetés

Az 1902-ben alapított Università Bocconi volt az első olasz egyetem, aki a közgazdaságtudományi diplomát szerzett.

Egy évszázadon keresztül Bocconi vezető szerepet játszott Olaszország szociális és gazdasági modernizációjában. Továbbra is igaz az alapító értékeihez, hogy egy nagy kutatóegyetem, demokratikus értékekkel és nyitott a világ számára, valamint pénzügyileg és politikailag független.

Az Università Bocconi úgy véli, hogy a kiválóság csak egy személy akadémiai profilján, értékein, kulturális és etikai hátterén alapulhat. Ez az oka annak, hogy az egyetem számos tevékenységet kínál, különleges alkalmakat az emberek számára, hogy gazdagítsák ismereteiket.

Nemzedékek óta a vállalkozó diákok Bocconi-ba jöttek, hogy valami nagyobbat váljanak. Kínálunk egyetemi, posztgraduális, Ph.D. és a végrehajtó programok a jövőbeli vezetők és a vállalkozók, akik egy erős alapot, és egy átalakító hálózat.

Miért Bocconi

Bocconi nem csak oktatás. Ez egy ugródeszka az ambícióitoknak.

Nemzedékek számára kialakítottuk az innovátorok és a jövőbeli vezetők tudását és értékeit. Megértjük, hogy a holnap nagyszerzői többet igényelnek, mint a képesítések. Szükségük van bizalomra, látásra és erős értékrendre.

1902-ben alakultunk, hogy elősegítsük a társadalmi és gazdasági fejlődést Európa-szerte és azon túl. Ez egy olyan küldetés, amelyet a világ több mint 100 ezer alumnija közösségünk oszt meg.

Sok iskola megpróbálja önteni a világot. Bocconi felkészíti Önt, hogy változtassa meg.

Közgazdaságtan, menedzsment és finanszírozási programok a világ legjobbjai közé tartoznak. A QS Világegyetem rangsorában felsorolták az európai tíz legjobb intézményt, míg a Financial Times a világ tíz legjobbjai közé sorolta a Pénzügyi és Menedzsment fokozatot.

Oktatási minőségi rangsor a világon

A nemzetközi felsőoktatás területén számos rangos, széles körben változó minőségi, módszertani szigorú és hatósági rangsor kerül közzétételre. A Bocconi Egyetem rendszeresen megjelenik a legjelentősebb rangsorban, amely kiterjed a gazdasági és menedzsment szakterületére, és általánosabban a társadalomtudományokra.
Egy speciális intézmény jellege miatt Bocconi nem jelenik meg a "teljes" minősítésű rangsorban - azaz a QS, a THE és a Shanghai ranglistákban -, amelyek magukban foglalják a tantárgyak és területek széles spektrumát lefedő egyetemeket.

Itt bemutatjuk a legfontosabb és széles körben elismert eredmények naprakész eredményeit. További információ az egyéb szakterületeken vagy ágazatok rangsorolásán való részvételünkről az egyes programokról szóló szakaszokban kerül közzétételre.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

A London-alapú QS által közzétett QS World University Ranking-ben a Bocconi világszinten a társadalomtudományi szektorban az utóbbi három évben elért teljesítménye a következő volt:

 • 2018, Társadalomtudományok

 • 2017, Társadalomtudományok

 • 2016, Társadalomtudományok

A QS maguk említik Bocconi-t a rangsor bemutató oldalain, magyarázva, hogy miért nem szerepel Bocconi az átfogó rangsorban, de csak a specifikus "Társadalomtudományi" alcsoportban. Lásd az Egyedi cikk megszerzését.

A Bocconi a QS által külön publikált témakörben szerepel:

Megjegyzés: A "Munkaadói Hírnév" egyike a rangsor mutatóinak és mérlegeli a vállalatok véleményét az egyes egyetemek diplomásokról. A legmagasabb egy hagyományos 100-as pontszám.

2. Financial Times

Bocconi a Financial Times számos rangsorában is jelen van. Pontosabban, az SDA Bocconi School of Management (Bocconi üzleti iskolája) a következő rangsorban van: MBA, Executive MBA (EMBA), Végrehajtó oktatási egyéni programok, Executive Education Open Programs és Európai üzleti iskolák. A Bocconi Doktori Iskola által kínált MSc kurzusok szerepelnek a Master in Management és Finance rangsorban. Itt vannak a naprakész álláshelyek európai és világszerte.

3. U-Multirank

A közelmúltban elindított U-Multirank projekt, hasonlóan a többi rangsorhoz, arra törekszik, hogy segítsen egy egyetemen választani, de másoktól teljesen más megközelítéssel. A kívánt kritériumok megadása után a felhasználó megkapja az egyetemek listáját, az egyes egyetem teljesítményét minden egyes kiválasztott paraméter tekintetében a csoport átlagához képest. Az U-Multirank így a fő hangsúlyt az egyszerű pozíciótól a rangsorolásig, az adott egyetem jellegzetességeihez hasonlítja.

4. Shanghai rangsor

A ShanghaiRanking Consultancy által közzétett globális rangsor a tudományágak között felsorolja a világ legjobb egyetemeit az egyes kutatási területeken. Az akadémiai tantárgyak öt makrorégióra oszthatók (Természettudományok, Mérnöki, Élettudományok, Orvostudományok és Társadalomtudományok). A társadalomtudományi területen Bocconi öt akadémiai tantárgyban van jelen:Helyszínek

 • Milan

  Via Roberto Sarfatti,25, 20100, Milan

 • Los Angeles

  Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok

  Kérdések