Keystone logo

Université de Saint-Boniface

A logo

Bevezetés

USB egy pillanat alatt

Az Université de Saint-Boniface (USB) Nyugat-Kanada legrégebbi középiskolai poszt-oktatási intézménye és Manitoba egyetlen francia nyelvű egyeteme. A frankofón negyedben található, Winnipeg város szívében. Kultúrák közötti tanulási környezetét a befogadás és a sokszínűség jellemzi.

A Université de Saint-Boniface

A tudás és a kiválóság lényeges francia nyelvű szférája, ahol a diák egyesíti büszkeségét azzal, hogy válni szeretne.

Université de Saint-Boniface intézményi értékei

  • Nyitott gondolkodás: Új ötletek és ismeretek generálásával, aktív hallgatással és konstruktív eszmecserével ösztönözheti a felfedezés szomját, amelyek ösztönzik a tanulási vágyat.
  • Rugalmasság: Találkozás együtt, rugalmassággal, találékonysággal, kitartással és az együttműködés szellemével, a folyamatosan változó világ kihívásai.
  • Tisztelet: Értékeljük azt, ami összehoz minket, ünnepeljük különbségeinket és előmozdítjuk a sokszínűséget.
  • Elkötelezettség: inspiráló büszkeség arra, hogy létezünk és cselekszünk, miközben ápoljuk és támogatjuk a frankofóniához való tartozás érzését, amely olyan erős, mint amilyen tartós.
  • Integritás: hitelesség, őszinteség, etika és következetesség bemutatása, alapvető tulajdonságok, amelyek szavakban és tettekben jellemeznek minket.

Az egyetem

Az Université de Saint-Boniface campus Winnipegben, a békés és zöld Saint-Boniface Frankofón negyed szívében található. A számos szolgáltatás, például kávézók, éttermek és kórház közelében található USB campus tele van tevékenységekkel hallgatói számára.

A főépületben tantermek, két tornaterem, fitneszközpont (Sportex), könyvtár, imahely, diákközpont, köztük kávézó, számítógépes és tudományos laboratóriumok, két videokonferencia -terem, diákrádió, hangstúdió és amfiteátrum található. .

A 2011-ben felavatott Marcel-A.-Desautels pavilon ad otthont az egészségtudományi programoknak és a Szociális Munka Iskolájának. A 11,5 millió dollárból épült épület 5 tantermet, 3 ápolási laboratóriumot, 1 szimulációs központot, 2 videokonferencia termet és 27 irodát tartalmaz. A pavilon 2013 februárjában „Arany” minősítést kapott a Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) programtól, megerősítve, hogy tervezése, felépítése és használata megfelel a nagy teljesítményű ökológiai szabványoknak.

Egy kőhajításnyira ettől a tanulmányi környezettől az egyetemi hallgatók egy barátságos, 58 apartmanból álló rezidenciához juthatnak el, amelyek közel vannak éttermekhez, üzletekhez, élelmiszerboltokhoz és Winnipeg meleg frankofón negyedében elérhető tevékenységekhez. Ez a Père-Théophile-Lavoie-OMI-ról elnevezett rezidencia 1 vagy 2 hálószobás szállást és stúdiókat kínál. A rezidencián való élet gazdagítja a diákéletet, és emlékezetes találkozásokat tesz lehetővé, miközben megtanulja megosztani a közös tereket a nyitottság és a tisztelet jegyében.

Kutatások és eredmények

Université de Saint-Boniface t minden eddiginél jobban elismerik a kar tagjai által végzett kutatómunka kiválóságáért, dinamizmusáért és innovatív jellegéért.

Gazdag és szerteágazó kutatások hajlamosak arra, hogy az USB segítségével olyan pólusok körül fejlõdjenek, amelyek csak rá jellemzőek, például az egészség, a francia nyelvű világ és a Métis identitás. Az USB kiváltságos kapcsolatot tart fenn a manitobai frankofón közösséggel, és folyamatosan növeli befolyását a tudomány területén.

A 25 éve aktív USB kutatóiroda ad otthont különösen a Francia-Kanadai Nyugati Tanulmányok Központjának (CEFCO), a Saint-Boniface University Press-nek (PUSB), a kanadai migrációs, keringési és frankofón közösségek kutatási elnökének (CRC-MCCF) , és korábban a kanadai Métis Identity kutatószék (CRCIM) és a University of Community Research Alliance on Francophone Identities of the West (ARUC -I FO).

Az akciókutatás, a közösségi szervezetekkel való együttműködés, a támogatások megszerzésének támogatása, a közösséggel való állandó kapcsolat, az interdiszciplináris csoportosítás és a diákok bevonása az USB kutatási programjainak középpontjában állnak, és elősegítik a létrehozást nemzeti és nemzetközi szinten.

Helyszínek

  • Avenue de la Cathedrale,200, R2H 0H7, Winnipeg

Kérdések