Keystone logo

Université de Nantes

A logo

Bevezetés

Université de Nantes soha nem állt meg előre. A mai kihívásokkal szembesülve folyamatosan feltaláljuk magunkat.

Az elmúlt 50 évben a Université de Nantes a legmagasabb szintű képzést és kutatást folytatta, és 2015-ben helyet kapott a Times Higher Education World University rangsorában . Université de Nantes a 25 legjobb francia egyetem közé tartozik . Ezekben az 50 évben jelentősen előrehaladtunk.

Az Egyetem új modellje felé

Université de Nantes lelkesedést, lelkesedést, nagylelkűséget és bátorságot táplál. Ezek az elvek, amelyek általában az ifjúsághoz kapcsolódnak, védjegyünk. Ez a filozófia magasabb normák eléréséhez vezet. Gyorsan változó világban arra kényszerít bennünket, hogy feltaláljuk az egyetem új modelljét. Ez a modell nyitva áll a környezetéhez, és a társadalmi változásokra összpontosít. Készen áll arra, hogy szembesüljön társadalmaink kihívásaival a kutatás, a képzés, az innováció, a tudományos kultúra előmozdítása, a diákok társadalmi-gazdasági struktúrába való integrálása és a nemzetközi presztízs tekintetében.

Ez a modell a hallgatót a figyelem középpontjába helyezi, és soha többé az ember a dinamikájának és ambícióinak középpontjába. Egy egyetem ereje a kutatók, tanárok, oktatók, tanárok és könyvtári személyzet, mérnökök, adminisztratív személyzet, technikusok, szerviz és egészségügy beruházásai és minősége.

Számunkra ez a különbség és a tehetségek összekapcsolása.

Lonely Planet / Unsplash

A kreatív és dühös egyetem

Université de Nantes megkönnyíti az együttműködést és az interdiszciplináris tanulmányt az innováció és a siker tényezőjévé teszi.

Université de Nantes egy gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el, Nantes szívében, amely a város életképességéről, kultúrájáról, gazdasági fejlődéséről és életminőségéről híres. A Saint-Nazaire és a La-Roche-sur-Yon 2 egyetemének köszönhetően a Université de Nantes erőteljes jelenlétet tart fenn a területen.

Az egyetemeken belül különböző tudományágak találkoznak egymással. Université de Nantes az egyik ritka francia egyetem az interdiszciplinaritás előmozdításában. 38 000 diák keveredik a 20 karon és az iskolákon belül. 295 különlegességet képviselnek, 44 laboratórium működik a tudás minden területén.

Az egyik legfőbb interdiszciplináris francia egyetem lesz.

Ez a környezet új élményeket, gazdag kölcsönhatások megteremtését teszi lehetővé, amit bátorítunk. Université de Nantes célja, hogy az elkövetkező 10 évben az egyik legfőbb interdiszciplináris francia egyetem legyen. Számos a példák a szétválasztott gyakorlatokra, a kutatásra és a képzésre. Célunk, hogy javítsuk őket az előttünk álló komplex társadalmi változásokra.

Ez az olvasztótégely, ez a sokszínűség teszi az Université de Nantes t élénk helyként, barátságos és kreatív. Egy egyetem, ahol a mozgás látható és serkentő valóság.

A nyílt és polgári gondolkodású egyetem

Université de Nantes aktívan részt vesz a régió fejlődésében a tudás, a gazdagság és a potenciál növelésével, hogy a jövő itt jön!

Université de Nantes vezető szerepet kíván játszani a társadalom fejlődésében: a magas szintű képzés, a tudás terjesztése, az értékek kutatása és a technológia átadása révén.

Brooke Cagle / Unsplash

Az innováció hajtóereje

A társadalmi és gazdasági változások összefüggésében az innovációs képesség több, mint valaha a versenyképesség kulcsa. Université de Nantes a kutatók, laboratóriumok, felszerelései és a legmodernebb technológiai platformok, a közelmúltbeli diplomások révén aktívan hozzájárul a társadalmi-gazdasági felépítés innovációjához.

A közösség kulcsszereplője

Egy igazi kulturális, sport- és társadalombiztosító, egyetemünk is ösztönzi régiójának újjáélesztését a nyilvános vita gazdagításával és a kreativitás ösztönzésével: konferenciák, naprakész médiaeszközök, művész-tartózkodó programok, magas szintű sportok, diákkötelezettség 150 hallgatói szervezet.

A Université de Nantes a helyi kérdésekben való részvétellel és nemzetközi hatással rendelkezik, és megmutatja, hogy képes-e játszani a terület új skáláival. Ez minden fejlődéshez elengedhetetlen.

Helyszínek

  • Rue Christian Pauc, 44035, Nantes

  • Hanoi

  • Brussels

  • Boulevard de l'Université, 44600, Saint-Nazaire

Kérdések