Keystone logo
Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Università degli Studi di Udine

Bevezetés

Az UNIUD egy fiatal, dinamikus egyetem, amelynek küldetése a felsőoktatás elősegítése az ismeretek átadása és új ötletek generálása révén a társadalom élvonalában. Sikere kulcsa mind nemzeti, mind nemzetközi szinten az összes alkatrész minősége és lelkesedése

Az egyetem jelenleg a következő szakokkal rendelkezik: mezőgazdaság, közgazdaságtan, mérnöki tudományok, jog, modern nyelvek, kommunikáció és képzés, bölcsészet, orvostudomány és sebészet és matematika, informatika és multimédia.

Az egyetem aktívan részt vesz az EU-n belüli egyetemekkel folytatott hallgatói és személyzeti csereprojektekben, és jelenleg szoros együttműködésben vesz részt több kelet-európai és más EU-n kívüli ország egyetemével. Sőt, az egyetem számos kutatási projektben vesz részt nemzeti és nemzetközi szinten. Az Egyetemre beiratkozott hallgatók jelenlegi száma kb. 17.000.

Földrajzilag az Európai Unió központjában helyezkedik el, az Udine Egyetem aktív szerepet játszik szoros kapcsolati hálózatban, elkötelezetten osztja meg tudását és ötleteit. Megalakulása óta az Udine Egyetem a nemzetközivé válás politikáját folytatja, amelynek célja a hallgatók felkészítése, valamint kapcsolatok és partnerségek kialakítása az európai és a világ többi országának egyetemeivel és intézményeivel.

Az Udine Egyetem nemcsak Európán belül, hanem az egész világon együttműködik, és hosszú távú kapcsolatai vannak Amerikával, Kanadával, Ausztráliával, Indiával és Kínával.

Miért UNIUD?

Az UNIUD egy fiatal, dinamikus egyetem, amelynek küldetése az 1978-as alapítás óta a felsőoktatás előmozdítása volt a tudás átadása és új ötletek generálása révén a társadalom élvonalában. Sikere kulcsa mind nemzeti, mind nemzetközi szinten az összes alkatrész minősége és lelkesedése.

Nagyra értékeljük az érdemet

Minden évben az egyetem legjobb végzettjeinek juttatásokat kapnak, amelyek magukban foglalják a tandíj csökkentését a mesterképzésre való beiratkozáshoz és a munkaközvetítő programok elősegítését.

Figyelmesek vagyunk

Az UNIUD különféle szolgáltatásokat kínál hallgatói jólétének biztosítása érdekében, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek problémái vannak az egyetemi élethez való alkalmazkodásban, vagy akik tanulmányaik során nehézségekkel küzdenek. A szolgáltatások magukban foglalják a szorongáskezelés, a tanulmányi módszerek, a hatékony kommunikációs készségek, az éberség, a meditáció, a problémamegoldás és a döntéshozatal ingyenes laboratóriumait („Agiatamente Project”).

Vigyázunk rád

A hallgatóknak szentelt figyelem valódi hozzáadott értéket képvisel: minden kurzusnak van oktatója, aki segíthet és gondozhatja a hallgatókat.

Rád gondolunk

Tanfolyamaink minőségének, valamint a cégekkel és a területi igényekkel való kapcsolatuknak köszönhetően az UNIUD diplomások könnyen elhelyezkedhetnek (a diplomások 77,5% -a egy évvel a diploma után). Sőt, Karrier Központunk szolgáltatása munkabörzéket szervez és tanácsot ad a diplomásoknak a munkalehetőségekről.

Tanulás Európa szívében

Az Udine Egyetem, az északkelet-olaszországi Friuli Venezia Giulia régióban, Udine városában található, Európa szívében található, és különböző világok és kultúrák találkozási helye. Az UNIUD és az Udine nyugodt, hallgatóbarát légkörrel rendelkezik, és számos érdekes látnivaló könnyen elérhető Olaszországban, Európában és azon kívül is. Néhány kilométernyire van Aquileia, a Kr. E. 181-ben alapított régi római város, gazdag régészeti leletekkel, ahol az egyetem hallgatói és professzorai gyakran ásnak. A Cividale del Friuli a világ egyik legfontosabb longobard-helyszíne, San Daniele del Friuli pedig kiváló minőségű sonkájáról ismert. Palmanova csillag alakú ékszer, és a Friuli-dombságon számos középkori vár található.

Élő terek

Az egyetemi élmény központi eleme nagyszerű szállást, létesítményeket, hallgatói támogatást és társadalmi életet kínál. A campusok tágasak, rengeteg kerttel és zöldövezettel.

A könyvtárak jól felszereltek, így nyugodtan ülhet és tanulhat. Van szállás a halló lakóházaiban, vagy ha úgy tetszik, bérelhet lakást a városban. Baráti társakkal beszélgethet a kávéfőzőknél vagy az étkezdéknél.

Laboratóriumok, tanárok és e-learning tanfolyamok

Az UNIUD munkatársainál elkötelezett, tapasztalt és inspiráló tanárok állnak rendelkezésre, akik kihívást jelentenek a legjobb teljesítmény elérésére. Lelkes kutatókkal és oktatókkal fog együtt dolgozni előadásokon, szemináriumokon és oktatóprogramokon, és időt is talál az önálló tanulmányokra. Minden hallgatónak külön oktató van kijelölve, aki segít megoldani az esetleges problémákat. Számos laboratórium áll rendelkezésre: a legmodernebb tudományos laboratóriumok, nyelvi laboratóriumok és helyiségei.

Minden tanfolyam részt vehetett az osztályteremben vagy e-learning módokon keresztül, a hallgató igényeinek megfelelően. Ez elősegíti a multimédiás tanulást és javítja a didaktikai célok elérését.

Általános információ

Az EU-n kívüli külföldi hallgatóknak beiratkozási kérelmüket a lakóhelyük szerinti ország nagykövetségénél vagy konzulátusánál kell benyújtaniuk. A beiratkozás előtti eljárás befejeztével tanulmányi célú vízumot állítanak ki az Olaszországba történő belépés érdekében. Az alapképzésre és a mesterképzésre való bejutás követelményei kötelezőek minden külföldi képesítéssel rendelkező hallgató számára, függetlenül állampolgárságuktól, függetlenül attól, hogy valamely uniós ország kiadja-e azt, vagy nem EU-n kívül.

Egészségbiztosítás

Az uniós polgároknak saját országukban kell kérniük az Európai Egészségügyi Kártyát (TEAM). Az EU-n kívüli állampolgároknak magán-egészségbiztosítást kell kötniük az egész olaszországi tartózkodásuk fedezésére.

Ház

A lakhatással kapcsolatos információk és tanácsok a következő weboldalon érhetők el: www.uniud.it/en/uniud-international és a következő Facebook-csoportnál: Cerco & Offro Casa- Università degli Studi di Udine .

Egyetemi campusok és létesítmények

Az Udine Egyetem Udine történelmi központjában található, és 3 campusa van a Friuli Venezia Giulia régióban (Gorizia, Pordenone és Gemona del Friuli).

Minden egyetemen saját könyvtárak, laboratóriumok, számítástechnikai létesítmények és étkezdék vannak.

Támogató szolgáltatások a hallgatók számára

Az Uniudnál minden szükséges támogatást megtalálhat. Vannak informatika, nyelvek, korrepetálási szolgáltatások stb. Megtalálhatja a hallgatói egyesületeket is, kedvezményeket kaphat a megbeszélt üzletekben vagy a tömegközlekedésben, és igénybe veheti a városi kerékpármegosztó szolgáltatást.

2. felvételi lehetőség

Helyszínek

  • via Palladio 8, 33100, Udine

  • Via Prasecco 3/a, 33170, Pordenone

  • Via Diaz, 5, 34170, Gorizia

  • p.le D. Simonetti, 2, 33013, Gemona del Friuli

Kérdések