Keystone logo
Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Bevezetés

Ki vagyunk

A Universidad Panamericana-nál teljes felsőoktatási rendszerünk van . Innovatív képzési és professzionalizációs lehetőségekkel járulunk hozzá az ország fejlődéséhez , magas színvonalú akadémiai színvonalon.

Manapság hét nagyvárosi campusunk és 106 telephelyünk található Guatemala városában és az ország belsejében. Több mint 17 000 hallgatónk beiratkozik és több mint 75 karriert tanít technikusok, tanárok, alapképzettek, mesterek és doktorátumok között, szemtől szemben, félig és virtuálisan.

121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

kilátás

Jelentős felsőoktatási lehetőség legyen nemzeti és nemzetközi szinten, keresztény minőséggel, elvekkel és értékekkel.

misszió

Hozzájáruljon a fenntartható, integrált fejlődéshez , hozzáértő szakemberek kialakításához keresztény elvekkel és értékekkel .

Jogi alap

A Pánamerikai Egyetemet a CEPS Magasabb Magánképzési Tanácsa 1998. október 2-án engedélyezte Guatemala város Polgári Nyilvántartása szerint, hármasnyolcvanhárom (383). Negyvenkilenc (49) jogi státuszú.

Tudományos tevékenységét 1999 januárjában kezdte meg.

121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

történelem

Az Universidad Panamericana egy előzetes projektként kezdte meg működését 1993-ban , a Latin-Amerika Oktatási Fejlesztésének Keresztény Alapítvány (FUNDACEDE) igazgatósága vezetésével. Az első év során elkészítik a tevékenységek ütemtervét, és bemutatják az első „Guatemala Keresztény Egyetem létrehozásának tervezete” című tervezetet. Az első szakemberekkel folytatott konzultációra kerül sor a jövőkép 1994. január 7-én történő bemutatására, majd folytatjuk a projekt előkészítéséhez szükséges munkabizottságok, karrierjük és karjuk bevonását, több mint 50 szakember részvételével, különböző specialitások.

Különböző konzultációk eredményeként előzetes tervezetet készítenek és 1996. augusztus 2 -án mutatják be a Felsőoktatási Tanácsnak. A projektet abban az időben nem hagyták jóvá, jelezve, hogy annak ellenére, hogy a tudományos projekt befejeződött, a formális és jogi kérdésekkel foglalkozó bizottság nem adta jóváhagyását, amelyet 1997. február 11- én jelentettek be. A műszaki és jogi tárgyalások sorozatát követően , 1997. december 12 - én, második alkalommal mutatják be a Universidad Panamericana de Guatemala " Universidad Panamericana de Guatemala " létrehozási projektje alatt .

Végül, az 1998. október 2 -i ülésen a Felsőoktatási Tanács úgy határoz, hogy jóváhagyja a Pánamerikai Egyetem létrehozását, ezzel véget vetve az irányítási szakasznak. A végrehajtási szakaszt 1998. november 17- én hajtják végre, az az időpont, amikor a létrehozási megállapodást közzéteszik a Közép-Amerika Folyóiratában, az ország törvényeivel összhangban.

121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

1999. január 25-én kerül megrendezésre a Pánamerikai Egyetem alapító aktusa, amelyet az egyetem Igazgatósága vezet. A konferencián a San Carlos de Guatemala, Mariano Gálvez, Rafael Landívar, Francisco Marroquín, del Valle és a Guatemala Vidéki Egyetem képviselői, valamint a CEPS Felsőoktatási Tanács tagjai, a kormányzati hatóságok és a vendégek vettek részt. más intézményektől.

A megnyitó alkalmával külön említés került a projekt három alapítójának elismerésére, akik elhaltak anélkül, hogy látták volna a projektet: Rafael Pantoja Herrera, Renan Quiñónez és Dr. Guillermo Forno.

A Universidad Panamericana székhelye az akadémiai munkájának megkezdése érdekében a FUNDACEDE tulajdonában lévő és az illetékes ruházatban az egyetemre átruházott létesítmények, amelyek a San Isidro felé vezetnek, az Aldea Acatan 16. övezetben. Ezekben az épületekben működik a délelőtti edzésen Szó Christian College 1990 óta. Működésének kezdetén az Universidad Panamericana rendelkezik a Verbo Keresztény Főiskola, valamint a Verbo keresztény egyház infrastruktúrájával, berendezésével és felszerelésével.

Ing Abel Girón rektor úr beindító leckét az egyetemi campus előcsarnokában tartják 1999. február 13-án . A Panamericana Universidad öt karjában kezd el oktatási szolgáltatásokat nyújtani: teológia, kommunikációs tudományok, jogtudományok, oktatástudomány és üzleti gazdálkodás.

Helyszínek

 • Guatemala City

  8a. Avenida, zona 8 de Mixco Guatemala, , Guatemala City

  • Cahabon

   Instituto Básico por Cooperativa Barrio San Pablo, Santa María Cahabón, Alta Verapaz (frente a Ermita de Colonia El Rosario), , Cahabon

   • Rabinal

    1a. Av. y 3a. Calle esquina Zona 3, Escuela Urbana para Varones No. 1, Rabinal, Baja Verapaz, , Rabinal

    • Chimaltenango

     4a. Avenida 7-48, Zona 1, Quinta Los Aposentos (Edificio Nuevo) Alameda Chimaltenango, , Chimaltenango

     • Chiquimula

      Colegio Sagrada Familia, , Chiquimula

      • San Agustín Acasaguastlán

       Asocociacion moises Lira serafin., , San Agustín Acasaguastlán

       • San Antonio Huista

        Canton Central, Colegio Evangélico Bethel., , San Antonio Huista

        • Puerto Barrios

         4a. calle y 15 avenida, colonia san agustín, aldea santo tomás de castilla, Puerto barrios, Izabal., , Puerto Barrios

         • San Luis Jilotepeque

          Instituto Mixto de Educación Básica por Cooperativa Barrio el Centro, San Luis Jilotepeque., , San Luis Jilotepeque

          • Jutiapa

           Campus Universitario Jutiapa, Calle 15 de Septiembre 8-13 zona uno bo. Latino Jutiapa (Media cuadra arriba del Hospital Nacional de Jutiapa)., , Jutiapa

           • Sayaxché

            Escuela Oficial Rural Mixta Xé chevex Cantón Ilom Municipio de Chajul, , Sayaxché

            • Sibilia

             Instituto Imprimisi 5ta. Calle 2-22 Zona 1. Barrio el Progreso, , Sibilia

             • Playa Grande Ixcan

              IMEBCI 1a. Calle 1a. Avenida colonia La Paz zona 1 Playa Grande., , Playa Grande Ixcan

              • Retalhuleu

               Colegio Centro Americano, en la colonia el Pedregal, 5a. calle 5-05 zona 6, Reu., , Retalhuleu

               • Antigua Guatemala

                Colegio Americano Superior Calle de Los Nazarenos No. 28, Antigua Guatemala., , Antigua Guatemala

                • Pajapita

                 Colegio Evangelico Nueva Vida 4ta. Av. Zona 2., , Pajapita

                 • Santiago Atitlán

                  Cantón Pachicaj, Centro Integral Santiaguito, frente al campo de futbol de Santiago Atitlán., , Santiago Atitlán

                  • Mazatenango

                   Colegio Nueva Familia ubicado en el Km. 1 carretera a San Francisco Zapotitlán, departamento de Suchitepequez., , Mazatenango

                   • Totonicapán

                    Colegio Centro de Estudios Avanzados Totonicapán 9na Calle A 08-043 zona 3, Totonicapán., , Totonicapán

                    • Zacapa

                     Instituto Mixto de Educ. Básica por Cooperativa Prof. Victor Manuel Juarez Obando Barrio El Centro El Chal, Petén., , Zacapa

                     Programok

                      Az intézmény a következőket is kínálja:

                      Kérdések