Keystone logo
Universidad Nacional de La Pampa

Universidad Nacional de La Pampa

Universidad Nacional de La Pampa

Bevezetés

A Universidad Nacional de La Pampa a Santa Rosa városában, La Pampa tartományban székhellyel rendelkező közjogi jogalany, autonóm és autarkikus, amelynek célja a társadalom szükségleteinek értelmezése és az abban bekövetkező változások dinamizálása. valamint a kultúra előmozdítása, terjesztése és megőrzése. Ezt a célt az univerzális gondolkodású közvetlen és állandó kapcsolatokkal teljesíti, és különös figyelmet fordít a regionális és nemzeti problémákra.

Az Egyetem a humanista koncepció keretében a kultúra fejlődéséhez járul hozzá tanulmányok, tudományos és technológiai kutatások és művészi alkotások révén. Elterjed az ötletek, a tudomány és a művészi teljesítmények eredményei, az oktatás és a tudás különböző kommunikációs módjai révén. Különösen az a célja, hogy demokratikus embereket alkosson.

Az Egyetem tanárok, diákok, diplomások és nem tanári személyzet közössége. A komponensek integrált és harmonikus kialakulását igyekszik megragadni, és morális helytállóságot, polgári felelősséget és demokratikus meggyőződést bocsát ki. Létre kell hozni az eredeti kutatókat, képzett szakembereket és karrier-tanárokat, akik társadalmilag elkötelezettek és hajlandók szolgálni a politikailag szabad, gazdaságilag független és társadalmilag tisztességes ország modelljét. A diplomások kezelése oktatási és kutatási feladatokon keresztül, valamint a társadalommal való kapcsolatuk révén. Az önértékelés példáinak kidolgozása az akadémiai tevékenységek javítása érdekében.

Priscilla Du Preez / Unsplash


Az Egyetem alapvetően demokratikus, és mint ilyen, megerősíti és védi a demokratikus doktrínát. Ideológiai, politikai és vallási ügyekben adományoz, a legszélesebb körben biztosítja a kutatás és a kifejezés legszélesebb szabadságát, de nem hagyja figyelmen kívül a tényeket és a társadalmi, politikai és ideológiai folyamatokat, hanem tudományosan tanulmányozza azokat, és megoldásokat kíván keresni .

Az Egyetem, a tanulmányi központ és a felsőoktatás sajátos feladata mellett, az egyetemi kiterjesztésen keresztül igyekszik terjeszteni közvetlen kulturális és társadalmi tevékenységének előnyeit.

Az egyetemi tanulmányok és tárgyilagosan feltárják a nemzeti problémákra vonatkozó következtetéseit, és technikai tanácsokat adnak az állami intézményeknek, képesek megállapodásokat kötni magánintézményekkel, feltéve, hogy az utóbbi jellege megfelel az általános érdekeknek.

Helyszínek

  • Coronel Gil,300-398, L6300, Santa Rosa

Kérdések