Keystone logo
Universidad de Alcalá

Universidad de Alcalá

Universidad de Alcalá

Bevezetés

Az Universidad de Alcalá egy állami egyetem, amely elkötelezett az oktatás és a kutatás kiválósága iránt, képzési kínálatát a társadalom változásaihoz és igényeihez igazítja, valamint a tehetségeket vonzza és megtartja. Prioritásai között szerepel hallgatói foglalkoztathatóságának elősegítése; olyan társadalmi felelősségvállalási politikákat valósítson meg, amelyek nyitott, befogadó és elkötelezett intézményként konszolidálják; valamint hatékony, felelős és átlátható irányítás kialakítása, amely az intézmény és a társadalom felé való elszámoltathatóságon alapul.

Alcalá de Henares történelmi városában, Madridtól 30 kilométerre található, 28 000 diákot, 2 000 tanárt, valamint 800 adminisztratív és kiszolgáló személyzetet foglalkoztat. Három egyetemén , a Történelmi, Tudományos és Technológiai és Guadalajarában 40 egyetemi diplomát , 78 hivatalos posztgraduális tanulmányt és a továbbképzési tanulmányok széles körét összpontosítja minden tudáságban.

A főbb nemzeti és nemzetközi rangsorok által elismert UAH a világ legjobb egyetemei közé tartozik, mind globális szempontból, mint például az oktatás, a foglalkoztathatóság, a nemzetközivé válás, a kutatási termelékenység, az innováció, a felszerelés és az infrastruktúra, a fenntarthatóság és a társadalmi elkötelezettség.

Történelmi és egyben avantgárd, az UAH Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelynek eredete az 1293-as Általános Tanulmányokig nyúlik vissza. 1499-ben Cisneros bíboros megalapította a Colegio de San Ildefonso-t azzal a céllal, hogy létrehozza. egy egyetemi város modellje, amely mintaként szolgálna mások számára Latin-Amerikában. Olyan karakterek voltak a legkiemelkedőbb tanítványai, mint Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Quevedo, Tirso de Molina, Fray Luis de León, Ignacio de Loyola vagy Gaspar Melchor de Jovellanos, és María Isidra de Guzmán, az első nő aki Hazánkban doktorált – ezt a kitüntetést Universidad de Alcalá .

Az egyetemi modell egyedisége, valamint gazdag építészeti és művészeti örökségének megőrzése miatt az UNESCO 1998-ban a Világörökség részévé nyilvánította.

Az Universidad de Alcalá a spanyol nyelv és kultúra oktatása, társadalmi elkötelezettsége és az emberi jogok védelme tekintetében is etalon a világon. Ennek bizonyítéka a történelmi Paraninfójában olyan fontos díjak átadása, mint a spanyol nyelvű irodalmi Cervantes-díj, a spanyol király emberi jogi díja vagy a Camino Real-díj.

misszió

A hallgatók átfogó oktatása, személyes és szakmai továbbképzése minőségi oktatással, tudásteremtéssel és -közvetítéssel, valamint a tudomány és kultúra kiterjesztésével.

kilátás

Nemzetközi viszonylatban vezető, a társadalom iránt elkötelezett, befogadó és a világ felé nyitott egyetemnek lenni, amely minőségi oktatáson, kiváló kutatási teljesítményen, valamint az etikus attitűdök és a társadalmi felelősségvállalás előmozdításán keresztül hozzájárul a tudás előmozdításához és az állampolgárok képzéséhez.

Tudtad...?

  • A fizioterápiás végzettség Spanyolországban az első helyen szerepel az „El Mundo” újság által az „50 Carreras” című mellékletében évente összeállított rangsor szerint.
  • Az „El Mundo” rangsor szerint az UAH-ban oktatott 9 mesterképzés a legjobbak közé tartozik Spanyolországban.
  • A tekintélyes QS World University Ranking by Subject szerint az UAH a világ legjobb egyetemei közé tartozik 10 ágban és tudásterületen .
  • A Times szerint az UAH az oktatási minőség szempontjából a legjobb európai egyetemek közé tartozik .
  • A környezeti fenntarthatósági politikák terén a világ legjobb egyetemei közé tartozik az UI Greenmetric World University.

Ranglista

A világ legjobb egyetemei között szerepel a QS World University Ranking és a Times Higher Education World University Ranking rangsorban.

Helyszínek

  • Pza. San Diego, s/n 28801 - Alcalá de Henares, , Alcala de Henares

Kérdések