Keystone logo
UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

Bevezetés

Az Egyesült Nemzetek Régióközi Bűnügyi és Igazságügyi Kutatóintézetét ( UNICRI ) 1968-ban hozták létre a Gazdasági és Szociális Tanács 1965. évi 1086 B (XXXIX) határozata értelmében, amely sürgette az ENSZ bűnmegelőzési és büntető igazságszolgáltatási tevékenységeinek kiterjesztését. Az Intézet önálló intézmény, és kuratóriuma irányítja.

A bûnmegelõzés és -ellenõrzés területén továbbfejlesztett politikák és fellépések kidolgozására és végrehajtására vonatkozó megbízatásának széles körén belül a UNICRI küldetése az igazságszolgáltatás, a bûnmegelõzés, a biztonság és a jogállamiság elõmozdítása a béke támogatása érdekében, az emberi jogok és a fenntartható fejlődés.

UNICRImunkája a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó Fenntartható Fejlődési Menetrend 16. céljára összpontosít, amelynek középpontjában a békés, igazságos és befogadó, bűnözéstől és erőszaktól mentes társadalmak előmozdítása áll. Az igazságszolgáltatás, a bűnmegelőzés és a jogállamiság az alapja a szegénység elleni küzdelemnek és az egyenlőtlenségek csökkentésének, miközben fokozza a gazdasági növekedést és stabilitást, valamint védi a környezetet. A UNICRI támogatja a kormányokat és általában a nemzetközi közösséget a társadalmi békét, a fejlődést és a politikai stabilitást fenyegető bűncselekmények leküzdésében.

Helyszínek

  • Turin

    Viale Maestri del Lavoro, 10

    Kérdések