Keystone logo
© DDStudio
UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

UiT The Arctic University of Norway

Bevezetés

UiT A Norvégiai Sarkvidéki Egyetem Norvégia harmadik legnagyobb egyeteme, és a világ legészakibb egyeteme. Az Északi-sarkvidék peremén való elhelyezkedése küldetést feltételez. Az Északi-sarkvidék egyre nagyobb globális jelentőséggel bír. Az éghajlatváltozás, az északi-sarkvidéki erőforrások kiaknázása és a környezeti veszélyek olyan témák, amelyek nagy közérdeklődésre tartanak számot, és amelyek iránt a Tromsøi Egyetem különös érdeklődést tanúsít. Az UiT The Arctic University of Norway (A norvégiai sarkvidéki egyetem) egyetemen a globális kérdéseket testközelből vizsgálhatja.

Knowlege a világ tetején

Az UiT tanulmányi portfóliója az összes klasszikus tantárgy területét lefedi, az egészségtudománytól, a társadalomtudományoktól, az oktatás és a humán tudományoktól, a természettudománytól és a technológiától a közgazdaságtanig, a jogig, a szociális munkáig, az idegenforgalomig, a sportig és a képzőművészetig.

Az UiT kulcsfontosságú kutatási területei a poláris környezet, az éghajlat-kutatás, az őslakosok, a béke és a konfliktusok átalakulása, a telemedicina, az orvosi biológia, az űrfizika, a halászati tudomány, a tengeri biológiai nézetek, a nyelvészet és a számítási kémia.

Az elméleti nyelvészet felsőfokú tanulmányainak központja, a CASTL és a CTCC, az elméleti és számítástechnikai kémia központja mind Norvégi Kiválósági Központokat neveztek ki. 2002-ben a Tromsø-alapú NST, a norvég távorvoslási központot nevezték ki az Egészségügyi Világszervezet Együttműködési Központjának.

A Biosciences, Fisheries and Economics Kar ARCTOS hálózata vezető szerepet tölt be a tengeri sarkvidéki ökoszisztémák kutatásában és a tromsøi Norvég Polar Institute fontos partnere. A Fizikai Tanszék az északi fényekre és az űrkutatásra összpontosít. Mindezek az intézetek nemzetközi hírűek.

Az egyetem a tromsøi FRAM - Északi Éghajlat- és Környezetvédelmi Kutatóközpont (Fram Center) része. Minden évben januárban az Arctic Frontiers nemzetközi konferencia kutatókat, politikusokat és üzleti képviselőket hív fel, hogy az északi-sarkvidéki kérdéseket a fegyelmi határokon túl is megvitassák. Az Északi-sarkvidéki Tanács titkársága a Fram Centernél található. Az Egyetem és a Fram Center kutatói az Északi-sarkvidéki Tanács számos nemzetközi programjában vesznek részt.

Nemzetközi hub

A Tromsøi Egyetem három egyesülésen ment keresztül. 2009. január 1-jén az UiT beolvadt a Tromsøi Egyetemi Főiskolával, majd 2013. augusztus 1-jén a Finnmark Egyetemi Főiskolával. A legutóbbi egyesítés 2016. január 1-jén történt a Harstadi Egyetemi Főiskolával és a Narviki Egyetemi Főiskolával.

Az egyesülés után az UiT több campusú egyetem lett Észak-Norvégiában. A fő campusok Tromsøban, Altában, Narvikban és Harstadban találhatók, kisebb részlegekkel Mo i Rana, Hammerfest és Kirkenes városokban. Az egyesülés következtében növekszik a hallgatók és a tanulmányi programok száma. Az új egyetem még fontosabb hajtóerejévé vált Észak-Norvégia és a nagy-északi nemzetközi együttműködés számára.

Miért UiT?

Az UiT valóban sarkvidéki

Az UIT a világ legészakibb egyeteme. Az Északi-sark szélén való elhelyezkedésünk missziót jelent. Az Északi-sarkvidék növekvő globális jelentőségű - az éghajlatváltozás, az északi-sarkvidéki erőforrások kiaknázása és a környezeti fenyegetések a lakosság körében nagy aggodalomra adnak okot, amelyek iránt az UIT különös figyelmet fordít.

Nincs tandíj

Az UiT minden hallgatónak egyértelmű előnyt kínál a világ számos egyetemével szemben: a norvégiai UiT-n tanulóknak nincsen tandíja.

Diákélet az UiT-n

Azáltal, hogy a lehető legjobban kihasználja az UiT lehetőségeit, a lehető legjobb hallgatói élményt teremtheti Önnek, és teljes mértékben el tudja érni teljes potenciálját a tudományos támogatás, a sportklubok és az egyetemeinken működő különböző hallgatói szervezetek révén.

Tanuljon angolul az UiT-n

Az elmúlt években megnőtt a nemzetközi hallgatók száma, akik az UiT-n szeretnének tanulni. Ennek a jó hírnévnek az egyik oka az a tény, hogy az UiT különféle tanfolyamokat és programokat kínál angol nyelven. Következésképpen a felvételhez nem szükséges a norvég készségek igazolása.

Hidak építése

Hidak építése a nemzetközivé válás révén itthon és külföldön. A nemzetközi együttműködés előfeltétele annak érdekében, hogy az UiT kiemelkedő oktatást és világvezető kutatást kínáljon hallgatóinak, gyakornokainak, kutatóinak, tudományos csoportjainak és partneregyetemeink munkatársainak.

Kutatásintenzív és jó minőségű tanulási környezet

Központi elhelyezkedésünk az Észak-Északon, széles és sokszínű kutatási és tanulmányi portfóliónk, valamint interdiszciplináris tulajdonságai egyedülállóan alkalmasak arra, hogy megfeleljünk a jövő kihívásainak. Az UiT hallgatójaként olyan tanároktól tanul, akik büszkék arra, hogy az általuk tanított tantárgyon 1: 8 kedvező tanár-diák arányban jegyezzék fel a jegyüket.

Városi élet - vad természet

A sarkvidéki kalandor - van benned?

Különböző lenyűgöző tanulmányi helyeink vannak Alta, Harstad, Narvik, Tromsø és Svalbard területén. Fedezze fel a helyszíneket, hogy felfedezze mindenki kínálatát, a programtól, a kalandtól, a zenétől és a művészettől az éjszakai életig és tevékenységekig.

Statisztika

15500 diák és 3300 alkalmazott tanul és dolgozik itt: UiT The Arctic University of Norway . A tanítás kutatás alapú. Az UiT nyolc kara az északi kérdések iránti elkötelezettség ellenére a tanulmányi programok széles skáláját kínálja. Tromsø akadémiai közössége rendkívül nemzetközi. Az oktatói állomány több mint 20%-a és a hallgatói létszám 10%-a külföldről származik. Az egyetem több mint 20 angol nyelvű mesterképzést kínál, és minden kar kínál angol nyelvű kurzusokat alap- és mesterképzésben is.

UiT The Arctic University of Norway alapító tagja a University of the Arctic-nak, amely a cirkumpoláris régió 160 tanulmányi és kutatóintézetéből álló nemzetközi hálózat. De az egyetem a világ minden részével együttműködik. 200 nemzetközi megállapodás biztosítja a hallgatók és munkatársak aktív akadémiai cseréjét a partnerintézményekkel világszerte.

  Campus jellemzői

  Diákszállás

  Az Arctic Student Welfare Organization rendelkezik a legjobb és megfizethető szállás- és vendéglátó-ipari létesítményekkel az UiT-ben, tökéletes alapot biztosítva tanulmányaihoz, és helyet biztosítva a barátokkal való pihenésre.

   Helyszínek

   • Tromsø

    Hansine Hansens veg 18, , Tromsø

   • Kirkenes

    Rådhusgata 8, 3.etg, , Kirkenes

    • Hammerfest

     Elsa Semmelmanns vei 1, , Hammerfest

     • Harstad

      Havnegata 5, , Harstad

      • Narvik

       Lodve Langes gt. 2, , Narvik

       • Bardufoss

        Bardufoss lufthavn, , Bardufoss

        • Bodø

         Universitetsalléen 11, , Bodø

         • Mo i Rana

          Nytorget 5, , Mo i Rana

          • Longyearbyen

           Longyearbyen, Svalbard

           • Alta

            Follums vei 39, 9510, Alta

            Kérdések