Keystone logo
University of Antwerp Master of Laws (LL.M.)
University of Antwerp

Master of Laws (LL.M.)

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Az egyetemen

* 979,60€ for EEA nationals | 5,800€ for non-EEA nationals (for 60 ECTS credits or one year of full-time study) (subject to yearly revision)

Bevezetés

Az első félév után, amely a készségek kurzusaira, valamint néhány alapvető európai és nemzetközi jogra, valamint emberi jogokra összpontosít, minden félévben egy modult (kurzuscsoportot) fog követni. Választhat úgy is, hogy a második mesterképzés során egy szemesztert külföldön tanul, és egy olyan modulra szakosodik, amelyet már kiválasztott Antwerpenben.

Ön részt vesz egy jogi klinikán, amely lehetővé teszi az akadémiai kutatás és a jogi gyakorlat közötti szakadék áthidalását. Minden jogi klinikán más-más partnerintézmény vesz részt, pl. ügyvédi iroda, civil szervezet vagy kormányzati szerv. Más hallgatókkal együtt fog dolgozni egy vagy több jogi feladaton, amelyeket az érintett partnerintézménnyel szoros együttműködésben dolgoznak ki. A megbízások valós esetekhez vagy szakpolitikai fejleményekhez kapcsolódnak, és meg kell felelniük az intézmény szükségleteinek. Ehhez olyan megközelítésre van szükség, amely jelentősen eltér a tudományos dolgozat írásától vagy a vizsgára való tanulástól. Ezért a jogi klinika kemény munka és gyakorlati jogi tapasztalat az Ön által választott jogi területen.

Az első félévben kifejlesztett kutatási készségek tovább finomíthatók a félévi modulok feladataival és a mesterdolgozat keretében. A témavezető támogatásával megtanulja, hogyan lehet egy problémát jogi kérdéssé lefordítani, jogi elemzéseket végezni, jogi érvek alapján kialakítani saját véleményét, és olyan jogi megoldásokat javasolni, amelyek tükrözik a legfontosabb társadalmi és gazdasági fejleményeket. Ez a készségkészlet az ügyvédek számára határozott előnyt biztosít a jog bármely területén (jogi gyakorlat, civil szervezet, politika, akadémia). A kiváló hallgatóknak lehetőségük van hallgatói kutatókká válni a kar egyik kutatócsoportjában a program időtartama alatt. Ennek a pozíciónak az a célja, hogy Ön jobban megértse az akadémiai karrier lehetőségeit, szorosan együttműködjön a kar junior és senior kutatóival, és részt vegyen tudományos rendezvényeken (pl. konferenciákon, szemináriumokon, workshopokon vagy informális rendezvényeken). Ideális esetben ez a pozíció lehetővé teszi, hogy finanszírozási kérelmet készítsen egy PhD-ösztöndíjra. Az Ön által kifejlesztett további kutatási készségek és attitűdök mindazonáltal hasznosak lesznek bármely szakmai karrier szempontjából.

A karra gyakran hívnak vendégkutatókat és nemzetközi hírű előadókat. Hallgatóinkat szeretettel várjuk e kutatók kari előadásaira, kurzusaira és szemináriumaira. Ebben az összefüggésben az University of Antwerp Jogi Kara egy globálisan kapcsolódó, lokálisan beágyazott „nagyvárosi jogi kart” kínál, amely az erős kutatási hagyományokra és a már kialakult hálózatokra épít. Az Antwerpen városában található elhelyezkedés lehetővé teszi a kar számára, hogy vegyen részt a sokszínű lakossággal és a globális gazdasági környezetben. Jogi karunk hazai, európai és globális szinten válaszol a társadalmi kihívásokra. Végül pedig a fővárosi jogi karunk olyan ügyvédeket képez, akik képesek a változó és globális társadalomban való működéshez.

Tanterv

Rangsorok

A program eredménye

Ösztöndíjak és finanszírozás

Belépők

Karrierlehetőségek

Program tandíj

Az Iskoláról

Chat with students

Kérdések