Keystone logo
TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

TUM School of Management Heilbronn

Bevezetés

Ahol a menedzsment megfelel a technológiának

Tapasztalja meg az oktatást és a kutatást inspiráló környezetben

A TUM Menedzsment Iskolájában oktatási és kutatási tevékenységet végzünk a menedzsment, a mérnöki, a természettudományi és az élettudományok kereszteződésében. München szívében, egy virágzó város Németország egyik leggazdagabb régiójában található, és élvezzük a tudományos, kulturális és gazdasági infrastruktúrát, amely a világ minden tájáról vonzza a tehetségeket.

2002-es megalakulása óta a kar számos olyan kutatási projektben vett részt, amelyek áthidalják a tudományágak közötti szakadékot. Kutatásunk a jövőbeli trendekre és a valós megoldásokra összpontosít, amelyek elősegítik az innováción alapuló vállalkozásokat és a társadalom egészét.

Magasan motivált, nemzetközi hallgatói testünk, valamint a világszerte elismert egyetemekkel és menedzsment iskolákkal való együttműködés garantálja a globális perspektívát, míg az iparági know-how-t vállalati partnereinkkel folytatott szoros együttműködés révén hozzuk be programjainkba. Együtt dinamikus, inspiráló és nemzetközi közösséget hozunk létre.

Légy része annak!

Tények és számok

 • 5 egyetemi tanszék
 • 300 tudományos személyzet
 • ~ 4M harmadik fél alapjaiban (2015)
 • ~ 90 Együttműködés nemzetközi egyetemekkel (kb.)

Akkreditáció

AACSB International

A Advance Collegiate School of Business Egyesület (AACSB) a világ legnagyobb üzleti oktatási szövetsége. Az AACSB akkreditációja világszerte ismert, mint a leghosszabb, a legismertebb szakosodott / szakmai akkreditáció, amelyet egy intézmény és üzleti programjai kereshetnek.

EFMD Equis

A TUM School of Management 2017-ben az EFMD által elnyerte az EQUIS akkreditációt. Az EQUIS a felsőoktatási intézmények vezetőségének és üzleti adminisztrációjának vezető nemzetközi minőségbiztosítási, javítási és akkreditációs rendszere.

MBA-k szövetsége

2015-ben az AMBA Szövetsége igazolta, hogy a bizonyítékokon alapuló vezetői ismeretek megfelelnek az iparági szakértelemnek három Executive MBA programunkban.

Nemzetközi hálózatok

TEM

2016-ban a TUM Menedzsment Iskola bevezette a gazdasági és menedzsment hálózat kvantitatív technikáit (QTEM), amely egy nemzetközi hálózat, amely kiváló diákokat, egyetemi partnereket és nemzetközi vállalatokat tömörít.

A QTEM Master programja nyitva áll a kiemelkedő diákok számára, akik az egyik QTEM Akadémiai Partnerintézménynél vettek részt.

Global Business School Network

2016-ban a TUM Management School csatlakozott a Global Business School Network-hez (GBSN). A GBSN a híres üzleti iskolák, ipar, alapítványok és segélyszervezetek hálózata, amelynek célja, hogy javítsa a minőségi, helyileg releváns menedzsment oktatáshoz való hozzáférést a fejlődő világ számára. A hálózat elősegíti a határokon átnyúló hálózatépítést, a tudásmegosztást és az együttműködést mind a hálózati tagságon belül, mind a szélesebb üzleti oktatási és fejlesztési közösségekkel.

Küldetés és látomás

Küldetés

A TUM technológiai és vállalkozói ökoszisztémáján alapuló TUM School of Management oktatja a felelősségteljes tehetségeket, és releváns kutatást folytat az innováció alapú vállalkozások és társadalmak előmozdítására Németországban, Európában és a világban.

Látomás

Ahhoz, hogy Európa egyik vezető menedzsmentiskolává váljon a mérnöki és tudományos kapcsolatokban, hozzájárulva a nagy társadalmi kihívások megoldásához.

TUM School of Management - elismert kiemelkedő tanítás és kutatás

nem. 1 - „WirtschaftsWoche Ranking 2019”: A TUM School of Management a felsőfokú egyetem a német nyelvű egyetemek körében, a második pedig a felsőoktatásban az üzleti kutatásban. Emellett Helmut Krcmar professzort a legjobb üzleti kutatóként ítélték oda.

nem. 1 - 2018-ban a TUM School of Management-t a Koreai Egyetem Business School által közzétett Worldwide Business Research Rankings-ben ismerte el a legjobb német üzleti iskolának.

nem. 3 - 2014-ben a német vezető pénzügyi napilap „Handelsblatt” rangsorában a TUM School of Management harmadik volt a német nyelvű egyetemek között.

20 of 135 - QS World University ranglisták: 2019-ben a TUM School of Management a 135-ös egyetem 20. helyét helyezte el a világ vezető Master Rankings rangsorában.

11-től 12-ig - A 2017-es CHE rangsorban a TUM School of Management három rangsorot szerzett a kutatásért, és a 12 hallgatói besorolású kategóriában 11 helyen végzett.

nem. 3 és 7 - A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Handelsblatt szerint professzoraink a német és német nyelvű országok legbefolyásosabb közgazdászai és vezetői közé tartoznak.

nem. 3 és 9 - FT mester menedzsment rangsor: 2018-ban a TUM School of Management két fő ranglistát szerzett a Master in Management-ben a tantárgyak (9. hely) és az ipar / gyártás (3. hely) témakörében.

értékek

Hozzájárulásunk a felelős irányításhoz

Hiszünk abban, hogy a társadalomnak a kutatásunkkal és a jövő döntéshozóvá váló egyének oktatásával tudunk segíteni.

Felelősség és integritás

A legmagasabb tudományos és etikai normáknak megfelelő kutatást folytatunk, és elkötelezettek vagyunk az előrehaladás és az innováció terén az emberek életének javítása érdekében.

Az általános menedzsment készségeket a technológiára összpontosítva tanítunk, és ezzel támogatjuk az ENSZ fenntarthatósági értékeit: a szabadság, az egyenlőség, a szolidaritás, a tolerancia, a természet tiszteletben tartása és a megosztott felelősség.

Passion for Excellence

Kutatási területeinken kiválóságra törekszünk, és hatásunk megteremtése érdekében közzétesszük eredményeinket.

Tanulmányainkat minden szinten megbízható tudományos oktatással biztosítjuk, nemcsak az üzleti életben vagy a tudományban folytatott pályafutásuk megkönnyítése érdekében, hanem a kritikus gondolkodásuk javítása érdekében is, hogy felelősségteljesen cselekedjenek a társadalommal szemben.

Vállalkozói hozzáállás

Kutatjuk a vállalkozói szellemet és az innovációt, és integráljuk az eredményeket diákjaink oktatásába minden szinten annak érdekében, hogy diákjaink vállalkozó szellemben gondolkodjanak és cselekedjenek.

Ösztönözzük TUM kollégáinkat, diákjainkat és doktori jelöltjeinket, hogy növekedésorientált induló vállalkozásokat találjanak és elősegítsék sikeres fejlődésüket.

Kíváncsiság és nyitottság

Támogatjuk a fegyelmi, intézményi és nemzeti határokon túli kutatásokat annak érdekében, hogy új perspektívákat nyújtsunk, és új kutatási eredményeket és módszereket teremtsünk a vezetési gyakorlatok megközelítésére.

Tehetséges embereket fejlesztünk nemtől, nemzetiségtől, vallástól vagy meggyőződéstől, fogyatékosságtól, életkortól vagy szexuális irányultságtól függetlenül, és eltökélt szándékaink szerint tanulni diákjaink kultúráiról, tapasztalatairól és véleményeiről.

Kollegialitás és Gemütlichkeit

Támogatjuk a kölcsönös interakció, a segítség és a diákok, a karok és az adminisztratív személyzet közötti együttműködés légkörét.

Gemütlichkeit - a bajor életmód - hozzáállását és meleg és barátságos légkörét ápoljuk az iskolában.

Statisztika

Tények és számok

 • 5 Akadémiai Osztály
 • 300 tudományos munkatárs
 • ~4 millió harmadik féltől származó alapok (2015)
 • ~90 Együttműködés nemzetközi egyetemekkel (kb.)

  Ranglista

  Akkreditációk

  Helyszínek

  • Technical University of Munich TUM School of Management Arcisstraße 21 80333 Munich, , Munich

  • Am Bildungscampus 2, 74076 Heilbronn, Alemanha, , Heilbronn

  Kérdések