Keystone logo
Trier University

Trier University

Trier University

Bevezetés

Rólunk

Trier University 1473 -ban alapították, majd 1970 -ben nyitották meg, mint modern egyetemi egyetemet. A Moselle -folyóra néző magas fennsíkon épült, és zamatos, zöld természet veszi körül, és Németország egyik legszebb egyetemének számít. A karok és tanszékek épületeit hidak kötik össze, és a fórum és a központi könyvtár köré csoportosulnak.

Trier University nagy hangsúlyt fektet a bölcsészettudományokra, a társadalomtudományokra és a közgazdaságtanra, de folyamatosan erősíti a környezettudományi programjait is. Hat kar létezik, amelyek együttesen több mint 30 tantárgyat fednek le. Sok kutatási projekt interdiszciplináris jellegű és globális hálózatokba ágyazott.

Nagyjából 1200 alkalmazottjával és 13 000 hallgatójával (köztük több mint 11% -a nemzetközi hallgatókkal) Trier University átfogja a kontrasztot: fiatal, mégis hű a hagyományokhoz; nemzetközileg orientált és regionálisan gyökerező; Németország földrajzi szélén, de Európa szívében.

  • 13.000 A tanulók száma összesen
  • 11 Nemzetközi hallgatók százaléka

Egyetemi helyszín

Trier a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi állam nyugati részén, a Moselle-völgyben található. Németország legrégebbi városa, amelyet több mint 2000 évvel ezelőtt alapítottak, Trier a római császárok rezidenciavárosává vált, látta Bonaparte Napóleon felemelkedését és bukását, és Karl Marx filozófus szülőhelye. Történelmi nevezetességeinek, a Porta Nigra -nak, a Trier -székesegyháznak és más jelentős építészeti emlékeknek köszönhetően Németország legrégebbi városa az UNESCO Világörökség része.

Trier ma már nem régi, a városkép a történelem és a modern életmód ötvözete, amelyet nem utolsósorban az élénk diákélet jellemez. Bárok, kávézók, kulturális kínálat és fesztiválok színes választékával Trier nemzetközi vonzerővel rendelkező turisztikai látványosság, és gyönyörű hely a város 110 000 lakosának. A sport- és szabadtéri tevékenységek széles körben elterjedtek a környező folyók, természetvédelmi területek és nemzeti parkok megdöbbentő szépsége, valamint a számos sportklub és edzőterem miatt.

Míg Trier messze Németország nyugati részén található, Franciaország, Belgium és Luxemburg közvetlen közelében van, és így egyáltalán nem távoli. A régiónak öt nemzetközi repülőtere van, és nagyfrekvenciás összeköttetések vonatokkal és buszokkal. Trier University és a hét másik egyetem a négy régióból alkotja a Nagyrégió Egyetemét, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy garantált elfogadással látogassanak el külföldre.

A nagyvállalatok és sok közepes méretű vállalkozás, a luxemburgi és a frankfurti pénzügyi központok, valamint számos uniós intézmény jellemzi a régió gazdaságát, mindezek a Trier University -hoz kötődnek.

Helyszínek

  • Trier

    Universitätsring,15, 54296, Trier

Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések