Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes Ügyvédi gyakorlat (BPC) - részmunkaidős
The University of Law Postgraduate Programmes

Ügyvédi gyakorlat (BPC) - részmunkaidős

20 Months

Angol

Részidő

Request application deadline

Sep 2024

GBP 16 450 *

Az egyetemen

* BPC – belföldi: 12 100 GBP-tól; Nemzetközi: 12 100 GBP-tól. BPC LLM – belföldi: 14 900 GBP-tól; Nemzetközi: 14 900 GBP-tól

Bevezetés

Ha jogi végzettsége vagy GDL diplomája van, és ügyvédi képzést szeretne végezni, ügyvédi gyakorlatunk (korábban ügyvédi szakképzési tanfolyam – BPTC) célja, hogy segítsen a tanulói jogviszony biztosításában. Magas színvonalú oktatást várhat el olyan képzett szakemberektől, akik páratlan tapasztalattal rendelkeznek az érdekképviselet nyújtásában. Válassza ki BPC LLM-ünket, és írja be önéletrajzába egy nemzetközileg elismert mesterképzést.

Szakértői karrier szolgáltatásunk attól a pillanattól fogva támogatni fogja Önt, amikor elfogadja helyét. Eredményeink mindent elmondanak – a 2018-ban végzett, teljes munkaidős brit/EGT ügyvédi kurzus hallgatóink 59%-a szerzett tanulót (a 2020 szeptemberében összesített hallgatói adatok alapján). Korábban a Bar Professional Training Course (BPTC).

Ügyvédi gyakorlat (BPC) - részmunkaidős

A Bar Practice Course (BPC), korábban Bar Professional Training Course (BPTC) egy minősítő posztgraduális képzés, amely lehetővé teszi a diplomások számára, hogy ügyvédként készüljenek fel és gyakoroljanak Angliában és Walesben. Ez a képzés szakmai szakasza, amelyet el kell végeznie, mielőtt továbbléphet a képzés utolsó, gyakorlati szakaszába; tanuló. Adja meg magának a legjobb esélyt, hogy biztosítsa tanulói tanulmányait, és készüljön fel az ügyvédi életre magas színvonalú oktatói oktatásunkkal, amelyet képzett, az érdekképviselet terén páratlan tapasztalattal rendelkező szakemberek terveztek és biztosítanak.

Tanfolyami követelmények

Ahhoz, hogy elfoglalhassa a helyét, meg kell felelnie az ügyvédi gyakorlati tanfolyam (BPC) megkezdésére vonatkozó, a Bar Standards Board (BSB) által meghatározott követelményeknek.

 • A kamarai alkalmassági vizsgát a tanulmányok megkezdése évének augusztusáig kell letennie. A teszttel kapcsolatos további részletek a Bar Standards Board honlapján találhatók.
 • Szüksége lesz legalább 2:1 arányú jogász végzettségre (QLD), vagy bármely más tárgyból alapképzésre (minimum 2:1*), valamint jogi/CPE diplomára.
 • A megfelelő jogi diplomák esetében az előre jelzett fokozatokon alapuló ajánlatok feltétele a 2:1 vagy magasabb arány elérése.
 • Minden olyan jelentkezőnek, aki megfelel az alapvető alkalmassági feltételeknek, részt kell vennie egy kiválasztási interjún valamelyik központunkban.

* A 2:2 arányú nem QLD-pályázók esetében az előre jelzett GDL/MA törvény/PgDL/MA törvény (átváltás) vagy MA törvény (SQE1) fokozaton alapuló ajánlatok feltétele a megkülönböztetés vagy dicséret.

Választóinterjú

Az Ön felelőssége annak biztosítása, hogy megfeleljen a BPTC-re való alkalmassági követelményeknek.

Angol nyelv követelmény

Folyékonyan beszélned kell angolul, és bizonyítanod kell, hogy szóbeli és írásbeli angolod egyenértékű a következőkkel:

 • IELTS (akadémiai): 7,5 pontszám mind a négy területen
 • ISE IV (Trinity College London): Megfelel mind a négy komponensből
 • Pearsons (akadémiai): 73 pont mind a négy területen
 • Cambridge angol: Első bizonyítvány, haladó és jártasság (2016 januárja előtt készült teszt): Összességében 191, egyetlen összetevővel sem 191 alatt
 • Cambridge angol: Első bizonyítvány (2016 januárja előtt tett vizsga): A osztályú sikeres és kivételes mind a négy komponensből
 • Cambridge angol: Haladó (vizsga 2016 januárja előtt): sikeres B vagy C fokozaton és Borderline mind a négy komponensből
 • Cambridge-i angol nyelvtudás: jártasság (2016 januárja előtt felvett teszt): C1-es besorolású, mind a négy komponensből gyenge

Az Egyesült Királyság vagy az Ír Köztársaság díja:

 • Jogi végzettség – 1. vagy 2:1
 • GDL - kitüntetés vagy dicséret
 • Orvosi, fogászati, állatorvosi végzettség - igazoltan

Kérjük, vegye figyelembe: Az Egyetem a belügyminisztérium vizsgálata miatt további értesítésig nem fogadja el a TOEFL angol nyelvi tesztet a hallgatók angol nyelvtudásának igazolásaként.

A BPC elindítása előtt csatlakoznia kell egy Inn of Courthoz. Az Inn of Court-hoz való jelentkezés határideje annak az évnek a május 31-e, amikor az Ön BPC-je indul. További részletekért forduljon az érintett fogadóhoz:

 • Gray fogadója
 • Belső Templom
 • Lincoln's Inn
 • Középső templom

Ha Ön nem EGT-tag, akkor vízumra is szüksége lesz, amely lefedi a tanfolyam teljes időtartamát (lásd alább)

Ismételten meg kell felelnie minden alkalmassági követelménynek a tanfolyam kezdetéig – ennek elmulasztása azt eredményezheti, hogy nem csatlakozhat a tanfolyamhoz. Ha úgy gondolja, hogy ez gondot jelenthet (például, ha késői értékelési eredményeket ér el), kérjük, a lehető leghamarabb lépjen kapcsolatba felvételi csapatunkkal.

Bar Course Altitude Test (BCAT)

A BPC-re belépni kívánó pályázóknak le kell tenniük a Bar Course Altitude Test (BCAT) tesztet, mielőtt beiratkozhatnak a tanfolyamra. Nyomatékosan javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb töltse ki a tesztet, és garantáljuk, hogy ajánlatát addig tartjuk nyitva, amíg sikeresen le nem teljesíti a tesztet. Ha nem sikerül, 30 nap elteltével újra leteheti a tesztet. Mivel sikeresen le kell tennie a vizsgát, mielőtt beiratkozhatna a BPC-tanfolyamra, javasoljuk, hogy a lehető legkorábban tegye le a vizsgát – ez sok időt biztosít arra az esetre, ha a határidő lejárta előtt újra le kell tennie. További információkért látogasson el a Bar Standards Board weboldalára.

A Jogi Egyetem teljes mértékben megfelel az esélyegyenlőségre vonatkozó jogszabályoknak, és aktívan támogatja az ügyvédi szakmán belüli sokszínűséget. Felvételi eljárásunk tisztességesen jár el, és célja, hogy a hallgatók a lehető legjobban kihasználhassák tehetségüket. Arra biztatjuk, hogy a lehető leghamarabb tájékoztasson bennünket bármilyen speciális követelményről. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megbeszéljük, hogyan tudunk megfelelni az Ön igényeinek.

Díjak

 • BPC – belföldi: 11 750 GBP-től (januárban) vagy 12 100 GBP-től (júliusban és szeptemberben). Nemzetközi: 11 750 GBP-től (januárban) vagy 12 100 GBP-tól (júliusban és szeptemberben).
 • BPC LLM – belföldi: 14 450 GBP-től (januárban) vagy 14 900 GBP-től (júliusban és szeptemberben). Nemzetközi: 14 450 GBP-től (januárban) vagy 14 900 GBP-től (júliusban és szeptemberben).

Tanfolyam felépítése

Tudásterületek

 • Polgári peres eljárások, bizonyítás és viták peren kívüli rendezése
 • Büntetőper, bizonyítás és ítélethozatal

Alapkészségek

 • Érdekképviselet, beleértve a fővizsgát, a keresztkérdést és a polgári kérelmeket
 • Konferencia
 • Tervezés
 • Vélemény írás
 • Szakmai etika
 • Jogi kutatás

Gúnypróbák

A lehető legtöbb lehetőséget biztosítunk Önnek, hogy alapvető érdekérvényesítő készségeit csiszolja, és a tanultakat a gyakorlatba is átültesse:

 • Valódi tárgyalótermekben való próbaperekben való részvétel valódi bírákkal és vezető ügyvédekkel
 • Online érdekképviseleti készség bemutatók gyakorló ügyvédek visszajelzéseivel
 • Látogatás a High Courtban, a Magistrate's Courtban, a Crown Courtban és a megyei bíróságokon

jogi mester (LLM)

Válassza ezt a díjat, és lehetősége lesz arra, hogy nemzetközileg elismert LLM képesítést adjon önéletrajzához és diákpályázatához.

A Master of Laws (LLM) képesítést három úton szerezheti meg:

 1. Teljes, valós munkatapasztalat Pro Bono klinikáinkon* keresztül – Ön tanácsot ad, kezel és képvisel ügyfeleit különféle jogi területeken. Önt egy Master's Supervisorral is párosítják, aki végigvezeti Önt egy reflektív tanulási folyamaton, hogy befejezhesse a reflektív értékelést és megszerezze a mesterfokozatot.
 2. Tanuljon további modulokat** - bővítse ismereteit az Önt érdeklő jogi gyakorlati területekről, amelyek segíthetnek karrierje irányának kialakításában. A vizsgákon az ügyvédi gyakorlat elvégzése után fog letenni.
 3. Írjon szakdolgozatot – merüljön el egy jogterületen, és váljon annak szakértőjévé, lehetővé téve tudásának bemutatását a kamarák és azon túli pályázatok során.

Ha az LLM ügyvédi kurzusunkat tanulja, akkor SLC posztgraduális kölcsönre is jogosult lehet.

*Azoknak a diákoknak, akik 2021-ben a liverpooli campusunkon a Pro Bono útvonalat tanulják, a teljes program ideje alatt rendszeresen részt kell venniük a manchesteri campusunkon.

**Azoknak a hallgatóknak, akik 2021-ben további modulokat tanulnak a liverpooli campusunkon, egy szemeszteren keresztül rendszeres (hetente 1-2) foglalkozásokon kell részt venniük a manchesteri campusunkon.

Tanfolyami információk

Értékelés

Összesen 10 értékelés van, gyakorlati értékelésekkel a kurzus minden moduljára vonatkozóan. A kamarák által támogatott díjak az egyes tantárgyakból a legmagasabb pontszámot elért hallgatók számára állnak rendelkezésre.

Szerkezet

Ügyvédi kurzusunknak saját felépítése van, különböző értékelésekkel.

tanfolyam részletei

Bár gyakorlati tanfolyam

Büszkék vagyunk arra, hogy a legjobb jogi képzést kínáljuk, és ügyvédi tanfolyamunk (BPC) sem kivétel.

Úgy tervezték, hogy segítsen biztosítani a tanulókat, és felkészítsen az ügyvédi életre. Szakértői karrierszolgálatunktól kezdve elkötelezett támogatást kap attól a pillanattól kezdve, hogy elfogadja a helyét, így a legjobb esélye lesz a tanulói jogviszony megszerzésére és a lehető legváltozatosabb tapasztalat megszerzésére. Ez az oka annak, hogy a 2019-ben végzett hallgatóink 52%-a megszerezte vagy befejezte a tanulmányi tanulmányait.**

Amikor nálunk tanulja az ügyvédi gyakorlatot, a következőket kapja:

 • Akár 50 órányi érdekképviseleti képzés, így teljesen felkészült az ügyvédi kamara: tesztelje tudását valódi ügyvédek és bírák előtt az Érdekvédelmi Bizottságunk által szervezett rangos mooting versenyeken, valamint a bírósági próbapereken.
 • Tanítás kis létszámú osztályokban a legokosabb diákok mellett: minden diáktól megköveteljük, hogy élő kiválasztási folyamaton menjen keresztül, mielőtt helyet ajánlanak nekik.
 • Hozzáférés egy vonzó és innovatív online tanulási környezethez, valamint személyes oktatóhoz és társtámogatáshoz, amikor a legnagyobb szükséged van rá.
 • Rugalmas tanulási lehetőségek az Ön számára: válasszon, hogy teljes vagy részmunkaidőben tanul nálunk az Egyesült Királyság számos pontján.
 • Siker a tanulói jelentkezésekben és azon túl is a Jövő Diákprogramunkkal, amely a díjnyertes Karrier- és Foglalkoztatási Szolgáltatásunk része, attól a pillanattól kezdve, hogy elfogadja a helyét.
 • Három lehetőség közül választhat: Pathways a sikerhez az LLM ügyvédi kurzusunkkal: szerezzen valódi jogi munkatapasztalatot Pro Bono klinikáinkon, írjon szakdolgozatot vagy tanuljon további modulokat, és tegye le a vizsgákat az ügyvédi kurzus befejezése után.
 • Exkluzív hozzáférés a Synap tanulási és átdolgozási eszközünkhöz: töltse ki a feleletválasztós kérdéseket a fejlődés nyomon követéséhez és áttekintéséhez.

**A 2018/19-es UK/EGT nappali tagozatos, 2018/2019-es BPC-hallgatóink 52%-a sikeresen megszerezte vagy befejezte a tanulmányi tanulmányait (a 2021 nyarán összegyűjtött hallgatói adatok alapján). Korábban a Bar Professional Training Course (BPTC).

Kiválasztási folyamatunk előnyei

Szigorú kiválasztási folyamatunk lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsuk a legokosabb és legtehetségesebb tanulókat, ösztönző tanulási környezetet teremtve mindenki számára. Ennek eredményeként, amikor vállalja a BPC-nket, garantálhatja, hogy elkötelezett, koncentrált és intelligens hallgatók mellett tanul, ami viszont ösztönzi a sikert.

 • Szerezzen magabiztosságot abban, hogy tudja, megfelelő-e a bárban végzett karrier az Ön számára.
 • Gyakorolja érdekérvényesítő készségeit egy 5 perces „enyhítési kérvényben”.
 • Használja ki a lehetőséget, hogy versenyezzen az érdekképviseleti ösztöndíjakért.
 • Létfontosságú gyakorlat a tanulói interjúkhoz.

Fontos megjegyzés: A COVID-19 körüli körülmények miatt jelenleg virtuális kiválasztási eseményeket tartunk a belátható jövőben.

Fontos információ

A Jogi Egyetem teljes mértékben megfelel az esélyegyenlőségre vonatkozó jogszabályoknak, és aktívan támogatja az ügyvédi szakmán belüli sokszínűséget. Felvételi eljárásunk tisztességesen jár el, és célja, hogy a hallgatók a lehető legjobban kihasználhassák tehetségüket. Arra biztatjuk, hogy a lehető leghamarabb tájékoztasson bennünket bármilyen speciális követelményről. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megbeszéljük, hogyan tudunk megfelelni az Ön igényeinek.

Kérjük, olvassa el a Bar Standards Board által kiadott fontos információkat azok számára, akik az angliai és walesi kamarában szeretnének tanulni.

Előrehaladás nappali tagozatos GDL és MA joghallgatók számára

Ha 2021 szeptemberében kezdte meg nappali tagozatos jogászi diplománkat (GDL) vagy jogi mesterképzésünket (MA Law), akkor szeptemberben jogosultnak kell lennie az ügyvédi gyakorlat (BPC) vagy a jogi gyakorlati tanfolyam (LPC) megkezdésére. 2022. a tanfolyam sikeres elvégzése után.

Fontos információk ügyvédi gyakorlatra jelentkezők számára

Fontos információ azoknak, akik az angol és walesi kamarába szeretnének tanulni.

Ez megfelelő neked?

Nagyon örülünk, hogy komolyan gondolja, hogy az Ügyvédi Kamaránál szeretne karriert folytatni. Azonban alaposan át kell gondolnia, hogy megvan-e a lehetősége arra, hogy sikeres ügyvédi karriert csináljon. A bárban végzett karrier nagyon megerőltető, magas színvonalat követel meg.

A bár rendkívül kifizetődő karriert kínálhat, ha:

 • Magas szintű intellektuális képességekkel rendelkezzen.
 • Kiválóan artikulált angolul írásban és szóban.
 • Képes nyomás alatt gondolkodni és kommunikálni,
 • Legyen határozott és kitartó, és érzelmileg erős.

Statisztika

Ha megbizonyosodott arról, hogy rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, és lehetősége van arra, hogy tudását és készségeit tovább fejleszthesse, akkor az ügyvédi kamara karrierjével kapcsolatos néhány „tényt és adatot” is figyelembe kell vennie, mielőtt elkötelezi magát.

Röviden, évente körülbelül 1800 diák vesz részt az ügyvédi kurzuson, és jellemzően évente körülbelül 550 diákot kínálnak. Néhány diák, aki elvégezte az ügyvédi kurzust, visszatér a tengerentúlra, vagy más szakmák felé fordul. Mindazonáltal a hallgatók az ügyvédi kurzus elvégzése után legfeljebb 5 évig kereshetnek tanulót, így rendkívül intenzív a verseny a tanulókért. Egy adott évben több mint 3000 személy jelentkezhet tanulói felvételre, és egyes kamaráknál több mint száz jelentkező van minden tanulói elhelyezésre, és jelenleg csak korlátozott számú tanuló van az Employed Bar-ban.

Bérleti szerződés megszerzése

Azt is fel kell ismernie, hogy a tanulói tanulmányok megszerzése után a Chambers-i bérlet vagy egy megfelelő pozíció megszerzése az Employed Bar-ban nagy kihívást jelenthet. Évente általában kevesebb bérleti szerződés áll rendelkezésre, mint tanuló, és a kamarák nem mindig kínálnak bérletet saját diákjaiknak.

Kérjen tanácsot

Ne feledje, hogy a kurzus megkezdése előtt meg kell felelnie a formális belépési követelményeknek is – másodosztályú kitüntetéses jogi diploma (vagy más tárgyból plusz egy konverziós tanfolyam), fogadói tagság és megfelelő nyelvtudás. A BSB bevezette a Bar Course Altitude Test (BCAT) tesztet, amelyet a tanulmányok megkezdése évének augusztusáig kell letennie.

Érdemes minél többet tájékozódnia, és alaposan meg kell fontolnia az információkat, mielőtt elkötelezi magát a tanulmány mellett – és ehhez pénzügyi és egyéb kiadások is szükségesek.

Tehát ahhoz, hogy reálisan felmérje, alkalmas-e az ügyvédi pályára, a következőket kell tennie:

 • Kérjen útmutatást egyetemi jogi oktatóitól és karrier-tanácsadójától.
 • Menjen el a fogadókba, és beszéljen az oktatási személyzettel (nyílt napokat szerveznek egyetemisták számára).
 • Tudjon meg többet a szakmáról, és nézze meg a statisztikai információkat.
 • Próbáljon megfelelő tapasztalatokat szerezni, például ügyvédi irodánál dolgozzon, minitanulmányozást végezzen vagy bírói állást rendezzen.
 • Próbáljon meg beszélni olyan emberekkel, akik az ügyvédi kamaránál tanultak, például egy nemrégiben végzett ügyvéddel.

Ha hiszel önmagadban, képességeidben és abban, hogy kemény munka és erőfeszítés után sikeresek leszel, ennek nem szabad elbátortalanodnia. A jó jelöltek, bármilyen hátterűek is, gyakran kapnak pénzügyi támogatást (például az Inns of Courttól vagy kölcsönöktől), és a végső jutalom - mind a munkával való elégedettség, mind az anyagi javadalmazás tekintetében - nagyon megéri a karriert.

Kiválasztási folyamatunk

A Jogi Egyetem elkötelezett amellett, hogy kivételes jogvédőket állítson elő, ezért 2015 óta minden jelentkezőt megkövetelünk, hogy átessen egy felmérésen, mielőtt helyet kapna a BPC-n.

A legfontosabb okok, amelyek miatt a kiválasztási események előnyösek lehetnek:

 • Szerezzen magabiztosságot abban, hogy tudja, megfelelő-e a bárban végzett karrier az Ön számára.
 • Gyakorolja érdekérvényesítő készségeit egy 5 perces „enyhítési kérvényben”.
 • Használja ki a lehetőséget, hogy versenyezzen az érdekképviseleti ösztöndíjakért.
 • Létfontosságú gyakorlat a tanulói interjúkhoz.

Nemzetközi

Egyetemeinken több mint 120 különböző országból érkeznek diákjaink, és egy elkötelezett csapat segíti a nemzetközi diákokat.

Hogyan kell alkalmazni

Már megnyílt a jelentkezés erre a tanfolyamra. Ha nappali vagy részmunkaidőben szeretne tanulni, közvetlenül is jelentkezhet nálunk.

Ne felejtse el , hogy a BPC elindítása előtt egy Inn of Court tagjának kell lennie. A jelentkezési határidő legalább 12 hét a tanfolyam megkezdése előtt.

Az Iskoláról

Kérdések