Keystone logo
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Bevezetés

Az Edinburgh-i Egyetem Történelmi, Klasszikus és Régészeti Tanszéke az emberi múlt tanulmányozásának egyik nagyszerű világközpontja.

Az iskola a történelem, a klasszika és a régészet három témakörét tartalmazza, a modern konfliktusokat vizsgáló Központtal, a Diaszpóra Tanulmányok Skót Központjával és a Középkori és Reneszánsz Tanulmányok Központjával együtt.


Kiválóság

Az iskola kutatási minőségét a 2014-es kutatási kiválóság-keretrendszer mutatta be, amikor az Egyesült Királyságban a történelem panelhez való benyújtásunkat a világ vezető "és" nemzetközileg kiváló "kutatók számára értékelték; A klasszikusok az ötödik helyen voltak az Egyesült Királyságban (Elsevier REF2014 Results Analysis).


A közösségünk

Több mint 90 tudományos munkatárs, 38 adminisztratív személyzet, 60 tiszteletbeli professzor és társa van, 300 egyetemi hallgató és 1100 hallgató egyetemi hallgatója, akiknek körülbelül egynegyede nemzetközi diákok.


Épületünk

A történelem-, a klasszikus- és a régészeti iskola az óváros déli peremén elhelyezkedő A besorolási osztályú orvosi épület nyugati szárnyát foglalja el.

Edinburgh építész, Robert Rowand Anderson (1834-1921) tervezte, az 1876-86-as épített edinburgh-i orvosi iskola és a McEwan Graduation Hall, a testvérépülete az egyetem campusának jelentős kiegészítése volt. Az 1874-ben megnyílt az új épület megtervezésének versenye, hat kiemelkedő építész tervezte a gótikus, a neoklasszikus és a modernista stílusú terveket. Tíz orvos- és anatómiai tanár egyhangú volt abban, hogy Rowand Anderson-t választotta a győztesnek, a dizájn funkcionalitását és esztétikai tulajdonságait idézve.

Az épület az északi olasz reneszánsz stílusban épült, Velencében és Bolognában tervezett hatásokkal, beleértve a vörös csempés tetőket, a korhadt lépcsős tornyot és a palotafrontokat. Versenyvizsga előterjesztését megelőzően Rowand Anderson inspirálta az európai orvosi iskolák, múzeumok, paloták és templomok forgalmas forgatását. Egy nagy küszöb, vagy harangtorony, valamint egy beépített graduális csarnok elmaradtak a költségvetési megszorítások miatt, csökkentették az egykori kis csengőt az udvar északi oldalán, és a McEwan Hall projektet az 1890-es évekig késették.

1884-ben Anderson beszélt a tervezési folyamatáról, leírva a népszerű palladiai stílust, mint túl merev és a gótika, amely nem illett a kor tudományos szelleméhez. "Használtam azt a művészeti szakaszt, amely Olaszországban a XV. Század második felében keletkezett, amikor az ország nagy elméje elkezdte feltörni a dogma és az egyházi hatalom kötvényeit, és elhatározta, hogy minden dolgok természetéről érdeklődik .” Anderson és a győztes formatervezését választó professzorok számára az építészet stílusa a falakon belül dolgozó hallgatókat, tanárokat és kutatókat támogatta és ihlette.


Legutóbbi felújítások

A Nyugat-szárny belsejét az épületbe költöző Történeti, Régészeti és Klasszikus Iskola előtt teljesen felújították, 14 millió font sterlingért 2009 márciusa és 2010 augusztusa között. A Közepes Mezei Séta néző nagy, tágas szobái most már házi posztgraduális tanulmányokat folytatnak szobák és a Jim McMillan szoba, közös helyiség a személyzet és a posztgraduális hallgatók nevére tiszteletére az előző igazgatója. További új kiegészítések közé tartozik a régészeti laboratóriumok, a csúcstechnológiájú előadóművészeti színházak, dedikált tanulmányi területek összehajtogatott munkaállomásokkal és lakhatási iskolai gyűjtemények.

Ennek a modernitásnak ellentmondás az Iskola nagyméretű gyűjteményének művei és tárgyai széles választéka, beleértve a Classics cast kollekció szobrászatát, régészeti bemutatókat és történelmi dokumentumokat. Ezek most díszítik sok a folyosók, tanulmányi terek és informális találkozó területek az egész épületben.

Helyszínek

  • William Robertson Wing Old Medical School 4 Teviot Pl, EH8 9AG, Edinburgh

Kérdések