Keystone logo

The United Nations Institute for Training and Research (UNITAR)

A logo

Bevezetés

Az intézet

Az 1963-ban létrehozott autonóm ENSZ-testület, az ENSZ Képzési és Kutatási Intézete (www.unitar.org) az Egyesült Nemzetek Szervezetének képzési ága, és felhatalmazással rendelkezik az ENSZ hatékonyságának fokozására diplomáciai képzés útján, valamint növelje a nemzeti fellépések hatását a közvélemény tudatosítása, a közpolitikai tisztviselők oktatása és képzése révén.

Az UNITAR képzési és kapacitásfejlesztési tevékenységeket folytat, elsősorban a fejlődő országok támogatása érdekében, különös figyelmet fordítva a legkevésbé fejlett országokra (LDC), a fejlődő kicsi szigetek államaire (SIDS) és más csoportokra és közösségekre, amelyek a legsebezhetőbbek, ideértve a konfliktushelyzetben lévőket is. Az Intézet a 2030-ig tartó napirendre irányuló kapacitás támogatásának széles területein foglalkozik, a többoldalúság erősítése, a környezeti fenntarthatóság és a zöld fejlődés előmozdítása, az ellenálló képesség és a humanitárius segítségnyújtás javítása, a fenntartható béke előmozdítása, valamint a gazdasági fejlődés és a társadalmi beilleszkedés előmozdítása.

Emellett kutatásokat végez innovatív tanulási megközelítések, módszerek és eszközök vonatkozásában, valamint alkalmazott kutatásokat folytat olyan kritikus kérdések kezelésére, mint például a katasztrófakockázat csökkentése és a humanitárius vészhelyzetek.

Annak a szellemében dolgozunk, hogy senkit ne hagyjunk hátra, és arra törekszünk, hogy előbb a legjobbakat érjük el. Ennek elérése érdekében képzési tervünk az adományozói támogatástól is függ. Felhívjuk az adományozó országokat és más adományozó szervezeteket, hogy segítsenek nekünk, hogy kiváló minőségű képzést tudjunk megtervezni és kivitelezni, különösen a különleges helyzetben lévő országokban.

A látomásunk

"Egy olyan világ, amelyben a tudással felruházott emberek, intézmények és szervezetek eredményeket érnek el a globális kihívások leküzdésében."

Az az elképzelés, amelyre az Intézet célja, az eredmények és a programozás iránti törekvést tükrözi az egyének, intézmények és szervezetek kapacitásainak fejlesztésére a globális kihívások leküzdése céljából.

Küldetésünk

"A globális döntéshozatal elősegítésére szolgáló kapacitások fejlesztése és az országos szintű fellépés támogatása a jobb jövő kialakítása érdekében."

Alapvető funkcióink

Az intézet:

  • innovatív képzéseket tervez és biztosít az egyének, szervezetek és intézmények igényeinek kielégítésére;
  • elősegíti a tudás és a tapasztalat megosztását a hálózatba kapcsolt és innovatív folyamatok révén;
  • innovatív tanulási stratégiákat, megközelítéseket és módszertanokat kutat és végez; és
  • tanácsot ad és támogat a kormányoknak, az ENSZ-nek és más partnereknek technológiai alapú tudással kapcsolatos szolgáltatásokkal.

Manapság az UNITAR programozás hatóköre valóban globális, az ENSZ teljes tagságára kiterjedő tájékoztatással és több mint 40 000 ember élvez évente mintegy 500 képzés és kapcsolódó események megtartását. Az Intézet programozása soha nem volt annyira változatos, mint jelenleg, széles körű tanulással és egyéb típusú eseményekkel, a multilateralisztika széles területein felmerülő témákkal; gazdasági fejlődés és társadalmi befogadás; környezeti fenntarthatóság és zöld fejlődés; fenntartható béke; valamint kutatási és technológiai alkalmazások.

Az intézet nagymértékben diverzifikálta a képzés lebonyolítását is: az e-learning tanfolyamok most az összes esemény egyharmadát teszik ki, és 2012-ben több mint 5000, a világ minden tájáról tanuló hallgató részesül az intézet virtuális tanulási környezetéből 2012-ben. Az Intézet küldetése szerint természetesen nagy hangsúlyt fektet a tanulással kapcsolatos termékek és szolgáltatások szállítására, az ismeretek átadására, a készségek átadására és a tudatosság növelésére a viselkedésbeli változások előidézése és a kedvezményezettek egyéb képességeinek fejlesztése céljából.

A tanulással párhuzamosan az intézet képzésekkel és egyéb tanácsadói támogatási szolgáltatásokkal is foglalkozik a kormányokkal a szélesebb társadalmi és gazdasági fejlesztési eredmények elérése érdekében, például az intézményi kapacitások fejlesztése érdekében.

Helyszínek

  • UNITAR, Palais des Nations, CH-1211, Geneva

  • Switzerland Online

  • San José

  • Laxenburg

  • Universidad Europea de Valencia, , Valencia

Kérdések