Keystone logo

The Catholic University In Ružomberok

A logo

Bevezetés

Katolikus Egyetem Ruzomberokban

A szlovákiai Ruzomberoki Katolikus Egyetem négy egyetemből álló egyetem (Művészeti és Levéltudományi Kar, Oktatási Kar, Teológiai Kar és Egészségtudományi Kar). Az egyetem egy magas színvonalú, egyéni megközelítésen alapuló oktatást kínál egy modern egyetemen. A Művészeti és Levéltudományi Kar alapítása óta az egyetem része. Vonzó tanulmányi programokat kínál a humanitárius, történelmi, társadalmi és magatartási tudományok területén.

Rugalmas és magas színvonalú oktatás

Mind az egyetem, mind a Művészeti és Levéltudományi Kar folyamatosan igyekszik javítani az oktatás és a kutatás minőségét. Ennek az erőfeszítésnek a sikerét többször is megerősítette a diákok véleménye és egy független szlovák rangsoroló és minősítő ügynökség ARRA értékelése. A Szlovákia összes egyetemi karának az ARRA-ügynökség által adott legutóbbi közzétett értékelése szerint a Ruzomberok Katolikus Egyetem Művészeti és Levéltudományi Kar a második legjobb, és a művészeti és levelező karok közül a legalacsonyabb arányban van. munkanélküli diplomások. A diákok széles skáláját kínálja a tanulmányi programok, és választhat a különböző kurzusok naprakész témák. Emellett a diákok részt vehetnek számos külföldi külföldi egyetemi egyetemen.

Személyes növekedés

Az egyetem támogatja a diákok személyes fejlődését. Az oktatás mellett lehetőséget nyújt a hasznos készségek megismerésére, az érdekes emberek megismerésére és az iskolai szabadidős tevékenységekre, mint pl. Hallgatói média (hallgatói magazin, rádió- és TV-állomás), egyetemi színházi együttes, néptánc társaság vagy sporttevékenység.

Egyéni megközelítés és családias hangulat

A Művészeti és Levelezési Karon a diákok ismerik egymást és tanáraikat. Rendszeres események vannak, amelyek segítenek találkozni, például egy informális üdvözlő napot az első évfolyam diákjainak, osztályos pártoknak, karácsonyi ünnepeknek, kirándulásoknak stb. Az oktatás általában kisebb csoportokban történik; ezért a diákok gyorsabban tudnak haladni.

Korszerű egyetemi campus

Az egyetem egyeteme Szlovákiában az egyik legmodernebb. Egy új egyetemi könyvtár dominál, de vannak jól felszerelt tantermek és modern kollégiumok is. Minden fontos létesítmény a fő egyetemi épület közelében található. Ezért a diákok az egyetemi campuson belül képesek az egész napot (órákon, könyvtárban tanulni, kávézni egy kávézóban vagy az egyetemi étkezdében étkezni).

Vonzó régió

A Arts and Letters Kar a Szlovákia északi részén, Ruzomberokban található. A régió széleskörű lehetőségeket kínál az élvezetes szabadidős tevékenységekhez, mivel számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra és szórakozásra. A turistaorientált látogatókat lenyűgözni fogja a festői hegyvidéki környezet, amely alkalmas a hétvégi túrázókra és a tapasztalt hegymászókra is. A közelben van egy hegyvidék Nizke Tatry, Velka Fatra és Chocske Vrchy is, ahol az emberek különböző nehézségekkel járhatnak. A Ruzomberok számos lehetőséget kínál a különböző sporttevékenységekhez. A Malino Brdo sí- és kerékpáros családi park kiváló szolgáltatásokat nyújt téli sport rajongóknak, turistáknak és a hegyvidéki kerékpározás iránt érdeklődőknek. Vonzó termálmedencék, mint például Besenova és Lucky, amelyek egész évben működnek, csak néhány kilométerre vannak Ruzomberoktól.

A nemzetközi diákok támogatása

A karon nemzetközi diákok érkeznek elsősorban Ukrajnából, Lengyelországból vagy a Cseh Köztársaságból, akik segítséget kapnak a gyakorlati kérdésekben, mint például tartózkodási engedélyek, stb. A nemzetközi diákok tanfolyamokat kapnak a szlovák nyelv tanulására. Mivel a szláv nyelvek nagyon sok közös, ezek a hallgatók általában nagyon gyorsan képesek navigálni az oktatási folyamatban. Ezen túlmenően az adaptációs folyamat könnyebb, ha a hallgatók angol vagy német nyelvtanulást választanak, ebben az esetben a legtöbb osztályuk angol vagy német nyelven történik.

Megfizethető megélhetési költségek

Az EU-országokból vagy az olyan országokból érkezők, mint Ukrajna, Fehéroroszország, Szerbia stb. Nem fizetik a tanulmányi díjat. A hallgatói kollégiumok lakhatási díja 70 és 140 euró között mozog, a szobában tartózkodó ágyak száma (diákok száma) alapján. Így a Ruzomberok egyik hallgatójának teljes megélhetési költsége havonta körülbelül 350 EUR lehet. Sőt, a legjobb diákok nagylelkű ösztöndíjakat kapnak, és rengeteg lehetőség van a részmunkaidős diákok számára ebben a turisztikai régióban.

Helyszínek

  • Nám. A. Hlinku 1159/60, 034 01 Ružomberok, Slovakia, , Ružomberok

Kérdések