Keystone logo

The Abbe School of Photonics

A logo

Bevezetés

Küldetésünk: világszínvonalú fotonikai oktatás

Az Abbe School of Photonics missziója az, hogy a legmagasabb nemzetközi színvonalú fotonika oktatási programját kínálja a leg ambiciózusabb és motiváltabb diákoknak. Iskolánk pályafutásként szolgál az akadémiai karrier előmozdításával, valamint lehetőséget biztosít a fotonikai ipar munkatapasztalatának megszerzésére.

Fotonika tanulmányozása a városban, ahol mindez elkezdődött

Az iskola koncepciójának és filozófiájának fő célja a világ egyik vezető optikai és fotonikai oktatási központjának létrehozása a németországi Jénában. Az ASP-t a könnyűtudományok területén kialakult hagyomány és széles oktatói és kutatási tevékenységi spektrum formálta egyetemünkön. Az Iskola kiemelkedő diplomaszerzési lehetőségeket kínál alap- és posztgraduális szinten az optika és a fotonika területén. Az Iskola minősítési stratégiája teljes mértékben kutatás-orientált, és az akadémiai szabadság, a versenyképes kutatási feltételek és a nemzetközivé válás elvein alapul az oktatás és a kutatás minden szintjén.

Az iskola felismeri annak felelősségét, hogy sok diploma tovább folytatja pályafutását a kutatás-intenzív cégekben. Az ASP képzési programjai ezért célja, hogy elősegítsék és optimalizálják a fiatal tudósok akadémiai karrierfázisát a kutatást igénylő vállalatok munkatapasztalatával. Ezért minden versenyképes karrierfejlesztési intézkedésünk célja, hogy megalapozza a sikeres karriert az egyetemek és az ipar számára.

Az ASP-t 2008-ban alapította a német szövetségi és türingiai tartományi kormány, a Jénai Egyetem és a német fotonikai ipar köz- és magánszféra partnerségben. A program kulcstényezője az ASP ipari partnerekkel való szoros együttműködése. Partnereink rendkívüli gazdasági fejlődésének a jövőbeni fenntartásához jelentős számú magasan kvalifikált munkaerőre lesz szükség. Az ASP diplomások azok a potenciális jelöltek, akik jól felkészültek a német fotonikai iparra.

Jena: a legmagasabb rangú német történelem és hagyományokkal teli egyetem

A jénai Friedrich Schiller Egyetem, melynek ősi latin neve "alma mater jenensis", az egyik legrégebbi német egyetem, amelyet 1558-ban alapítottak. Abban az időben a filozófia, a teológia, a jog és az orvostudomány klasszikus akadémiai területei voltak a kutatási és oktatási tárgyak. Az elmúlt évszázadok során számos kiemelkedő tudós volt az egyetem professzora. A 18. század végén és a 19. század elején Jéna a klasszikus-romantikus „csodakorszak” idején vált híressé, amikor olyan világhírű költők és filozófusok jelentették meg intellektuális hangulatát, mint Goethe, Schiller, Hegel és Fichte.

Teljesen digitálisan, teljesen online!

A COVID-19 világjárvány korlátozásainak elismeréseként mindkettőt kínáljuk:

  • a létrehozott, ösztöndíjjal támogatott egyetemi kurzus, amelyhez minden előadást, szemináriumot és labortanfolyamot a jénai campusunkon tartunk.
  • korlátozott számú helyek egy adaptált online kurzusban, amelyben az összes előadást, szemináriumot és labortanfolyamot teljes mértékben online kínálják. A helykorlátozás a laboratóriumainkban található, véges számú online gyakorlati kutatási modulnak köszönhető. Ezzel a tanfolyamunk otthonról is követhető, végső soron anélkül, hogy Németországba költöznénk. Nagyon elkötelezettek vagyunk ezen új online szolgáltatás fejlesztése mellett 2021-ben és az elkövetkező években is.

Helyszínek

  • Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany, 07745, Jena

Kérdések