Keystone logo
St. Thomas University School of Law Jogi mesterképzés az interkulturális emberi jogokból (LL.M.)
St. Thomas University School of Law

Jogi mesterképzés az interkulturális emberi jogokból (LL.M.)

Miami Gardens, Amerikai Egyesült Államok

2 Semesters

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Sep 2024

USD 30 452

Az egyetemen

Bevezetés

Üdvözöljük!

Ez az innovatív LL.M. A program célja, hogy mélyreható oktatást nyújtson korunk kritikus kérdéséről: az emberi méltóság védelméről politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális vonalakon keresztül. Jogászok, kormányzati tisztviselők, tanárok, emberi jogi aktivisták, valamint az emberi jogok és a társadalmi igazságosság iránt elkötelezett üzletemberek és nők meghívást kapnak a miami St. Thomas University College of Law-ra, hogy felsőfokú diplomát szerezzenek a nemzetközi világ egyik legdinamikusabb területén. törvény: interkulturális emberi jogok.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének világhírű oktatóitól és kiemelkedő tudományos központoktól származó oktatás kiválósága rendkívül ösztönző tanulási környezetet teremt, és karrierje legnagyobb kihívást jelentő tudományos tapasztalatát ígéri. Nevezetes vendégelőadók:

 • Guy S. Goodwin-Gill professzor, D. Phil. (Oxon.), A nemzetközi menekültjog professzora (1998-2014) és emeritus munkatárs, az All Souls College, Oxford University, Egyesült Királyság
 • A tisztelt Fausto Pocar, fellebbviteli bíró és a volt Jugoszláviával foglalkozó nemzetközi büntetőtörvényszék (ICTY) volt elnöke
 • José Miguel Vivanco professzor, a Human Rights Watch amerikai részlegének igazgatója, New York City
 • Viviana Krsticevic professzor, az Igazságügyi és Nemzetközi Jogi Központ (CEJIL) ügyvezető igazgatója, Washington, DC
 • Nora V. Demleitner professzor, Roy Steinhauser jogi professzor, Washington és a Lee Egyetem Jogi Kara

A hallgatók fejlesztik azt a képességet, hogy értékeljék a főbb elméleteket, gyakorlatokat és alapfogalmakat a nemzetközi emberi jogi jogban és politikában, valamint gyakorlati és interaktív módon hatékony kutatást és érdekérvényesítést végezzenek az emberi jogok területén.

Mára az LL.M. Az Interkulturális Emberi Jogok Programban 450 diák végzett a világ 90 országából és az Egyesült Államok minden részéről. Ők a mi nagyköveteink az emberi méltóság védelméért vívott harcban, együttműködve az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalával, az Egyesült Nemzetek Szervezetének önkénteseivel, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, az Európa Tanáccsal, az Afrikai Unióval, a Nemzetközi A Migrációs Szervezet, a Világbank, az OXFAM, a Nyílt Társadalom Fóruma, a Parlamenti képviselők a Globális Fellépésért, a Vöröskereszt és mások; sikeres pereskedés a bíróságokon; kormányoknak és a tudományos életben dolgozóknak; vagy saját civil szervezeteiket működtetik.

Az LL.M. fokozatot egy év alatt szereznek 24 akadémiai kredit teljesítése után. A program több mint 20, többnyire egyhetes, kompakt kurzust kínál az interkulturális emberi jogokról. Az emberi jogokkal és a panasztételi eljárásokkal, a nemzetközi joggal, a humanitárius joggal, az emberi jogokkal és a terrorizmussal, az emberi jogokkal és a környezetvédelemmel, valamint a menekültekkel, nőkkel és gyerekekkel, bennszülött népekkel, vallással, büntetőjoggal és nemzetközi kereskedelemmel foglalkoznak . Az elméleti kérdéseket és gyakorlati alkalmazásokat feltáró kurzusaink garantálják, hogy a már több mint egy évtizedes program továbbra is kiváló marad.

Kitüntetések végzettek az LL.M. program jogosult felvételt kérni az interkulturális emberi jogok jogtudományi doktori programjába

LLM interkulturális emberi jogok területén

LL.M. Felvételi és jelentkezési feltételek

Jogosultság

Jelentkezés az LL.M. diplomát a jogi doktori (JD) fokozattal vagy hasonló külföldi jogi képesítéssel rendelkezők vehetnek igénybe.

Erősen szelektív alapon olyan alapképzéssel vagy annak külföldi megfelelőjével rendelkezők is bekerülhetnek, akik kiemelkedő elkötelezettséget tanúsítottak az emberi jogok és az emberi méltóság ügye iránt. Tájékoztatjuk a programban részt vevő nem jogászokat, hogy a program nem készíti fel és nem képesíti hallgatóit az ügyvédi gyakorlatra, és a programnak nem célja, hogy a hallgatókat ügyvédi vizsgára tegyen.

A hallgatók teljes vagy részmunkaidős státuszra jelentkezhetnek.

nappali tagozatos hallgatók

Nappali tagozatos hallgatónak minősül az, aki bármely félévben legalább hat kreditre beiratkozott. Általában a hallgatókat nappali tagozatos hallgatóként veszik fel, hogy egy tanév alatt teljesítsék a programot.

Részmunkaidős hallgatók

Kivételesen a jelentkezők részmunkaidős hallgatóként is felvehetők a programba. A programigazgatóval folytatott konzultációt követően és annak jóváhagyásával kiválaszthatják kurzusaikat, és legfeljebb négy éven keresztül teljesíthetik azokat. Ezen időszak meghosszabbítását szokatlan esetekben a Jogi Iskola dékánja engedélyezheti. Ha ez idő alatt a tantervben változás történik, a programigazgató a hallgatóval egyeztetve határozza meg, hogy a módosított LL.M. A hallgatónak be kell iratkoznia a 24 akadémiai kredit teljes kiegészítéséhez.

Belépők

A jelentkezők folyamatosan jelentkezhetnek a felvételire. A hely korlátozott; esélyeik növelése érdekében javasoljuk a leendő hallgatók mielőbbi jelentkezését.

A felvételi határozatot a jelentkező az akta elkészülte után két héten belül kapja meg. Belépéskor a hallgatóknak 500 dollár előleget kell befizetniük, hogy lefoglalhassák helyüket. Ezt az összeget a programba beiratkozó hallgatók tandíjába jóváírják, a nem beiratkozók pedig elveszik. A nemzetközi hallgatóknak 350 USD SEVIS díjat kell fizetniük az I-20 űrlap kiállításával. A nemzetközi pályázók részletesebb információkért lásd alább.

Alkalmazás

A teljes pályázati fájlnak tartalmaznia kell:

 • Kitöltött és aláírt pályázat.
 • Egy aktuális önéletrajz (önéletrajz).
 • Személyes nyilatkozat.
 • Az összes főiskola/egyetem hivatalos átiratait és/vagy hitelesített külföldi okleveleket vagy bizonyítványokat közvetlenül a kiállító intézménytől kell elküldeni a St. Thomas University College of Law, LL.M. Interkulturális Emberi Jogok Program. Minden külföldi oklevelet és átiratot le kell fordítani angolra, és hitelesíteni kell vagy közjegyzővel hitelesíteni kell. Minden külföldi bizonyítványt az Egyesült Államokban jóváhagyott ügynökségnek kell értékelnie. Javasoljuk, hogy a World Education Services vagy a Josef Silny & Associates.
 • Két ajánlólevél, lehetőleg egy a jelenlegi munkáltatójától, egy pedig egy professzortól.
 • Két útlevél méretű fénykép [nem kötelező ebben a szakaszban].
 • Interjú személyesen vagy konferenciahíváson.
 • Jelentkezési díj 50 USD.
LLM hallgatók

Nemzetközi pályázók

Diákvízum (F1)

A nemzetközi hallgatók olyan hallgatók, akiknek diákvízumra van szükségük, azaz nem amerikai állampolgárok vagy állandó lakosok. Ugyanazoknak a felvételi feltételeknek kell megfelelniük, mint az amerikai hallgatóknak. Ezen túlmenően I-20-as dokumentumot kell kapniuk a Nemzetközi Diákok Egyetemi Irodájától, és 350 USD SEVIS-díjat kell fizetniük az I-20-as kérelem feldolgozásáért. Ezenkívül az országba való belépés előtt megfelelő diákvízummal kell rendelkezniük. Heti 20 órát meg nem haladó ideig dolgozhatnak az Egyetemen (a rendelkezésre állás függvényében), és az LL.M tanulmányaik befejezését követően választható gyakorlati képzésre jelentkezhetnek. program. Az utóbbi lehetőség iránt érdeklődő hallgatóknak azt tanácsoljuk, hogy a lehető leghamarabb kérjék USCIS jóváhagyását, miután megkezdték tanulmányaikat az Egyetem Nemzetközi Diákok Irodájának igazgatójánál. A bevándorlási és vízumkérelmekkel kapcsolatos további információkért látogasson el a St. Thomas Egyetem Nemzetközi Diákszolgáltatások oldalára. A nemzetközi hallgatókat különösen arra bátorítjuk, hogy mielőbb jelentkezzenek, hogy a vízumkérelmet időben intézhessék. A nemzetközi pályázóknak azt javasoljuk, hogy a kitöltött jelentkezésük benyújtása előtt tekintsék meg a St. Thomas University Guide for International Students című dokumentumot.

LL.M. Tanterv

Az Interkulturális Emberi Jogok Master of Laws képzési programja 24 kreditben, két féléven keresztül zajlik, és kurzusok széles skáláját kínálja a hallgatóknak. Az LL.M képzéshez szükséges 24 kreditből 19. végzettség kredit szükséges. Ezenkívül a hallgatók két szemináriumi kreditet és három további választható kreditet választhatnak számos nemzetközi és összehasonlító jogi kurzusból, valamint a JD tantervben kínált egyéb releváns kurzusokból, amint azt az LL.M igazgatója elismeri. Program. Ezek a kurzusok olyan szemináriumokat tartalmaznak, mint a jogállamiság, a nemzetközi jog a 21. században, a természetjog, az összehasonlító jog, a szegénységi jog és a gazdasági igazságosság, a kiberbiztonsági jog, a jogi történetmesélés, a szexuális identitás és jog, a kánonjog és a nők és a jog , valamint olyan kurzusokat, mint az emberkereskedelem joga, a bevándorlási jog, a családjog, az idősek joga, a választási törvény, az egészségügy és az emberi jogok, a jog és irodalom, a jog és biomedicina, valamint a jogtudomány. A szükséges kurzusokat a jelenlegi LL.M. tanfolyam ütemterve. A hallgatóknak át kell tekinteniük a jogi egyetem tanfolyami ütemtervét, hogy meghatározzák a jelenleg kínált szemináriumokat és választható kurzusokat.

Kapcsolatba lépni

További információkért LL.M. és JSD programokkal az interkulturális emberi jogok területén, kérjük, lépjen kapcsolatba:

Pati Roza professzor, ügyvezető igazgató

Telefon: +1 305 474 2403

E-mail: [email protected]

Weboldal: www.stu.edu/humanrights

Az Iskoláról

Kérdések