Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Bevezetés

1946. december 16-án, válaszul egy afro-amerikai lakos keresetére, aki jogi intézménybe akart járni egy állami intézményben, a louisianai állami oktatási tanács „pozitív lépéseket tett a négerek számára létrehozott jogi iskola létrehozására a Déli Egyetemen… az 1947–1948 közötti ülésszakra. ”

A jogi egyetem terveit az Állami Oktatási Tanács 1947. január 10-i ülésén hagyta jóvá. 1947. június 14-én az államadósság felszámoló testülete 40 000 dollárt különített el az iskola működtetésére. A Southern University Law School hivatalosan 1947 szeptemberében nyílt meg, hogy jogi oktatást nyújtson afro-amerikai hallgatóknak.

Southern University Law Center végzettjei, kezdve a legendás polgárjogi ügyvéddel, politikai vezetővel és oktatóval, ifjabb Jesse N. Stone, Alvin Basile Jones, Leroy White, Ellyson Fredrick Dyson és Alex Louis Pitcher kategóriával, 1950-ben az állam és a nemzet egészében mint ügyvédek az ügyvédi szakmában, egyenlő jogokat biztosítva mások számára. A Jogi Központnak több mint 2500 diplomája van, és az ország faji szempontból legkülönbözőbb jogi iskolái közé tartozik.

Helyszínek

  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Kérdések