Keystone logo
SMU - Dedman School of Law Jogtudományi Doktori (SJD)
SMU - Dedman School of Law

Jogtudományi Doktori (SJD)

Dallas, Amerikai Egyesült Államok

5 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 58 504 / per year *

Az egyetemen

* 2020-2021 Oktatás és díjak. Becsült költségek: Megélhetési költségek (19 350 USD) + Egyéb (3000 USD) = Összes tandíj, díjak és költségek (79 919 USD)

Bevezetés

A jogtudomány doktora (SJD) mértéke a legmagasabb posztgraduális diploma, amelyet a Dedman Jogi Tanszék kínál. Az SJD elsősorban kutatási és írásbeli diplomával rendelkezik (ellentétben egy olyan kurzusorientált diplomával, mint az LL.M. fokozat), amely során az SJD-jelölt kiterjedt posztgraduális szintű jogi kutatásokat folytat annak érdekében, hogy elfogadható doktori értekezést tegyen közzé öt éven belül. Ez a program olyan magasan képzett jelöltek számára készült, akik jogi akadémiai pályafutást vagy magas szintű, politikaorientált kormányzati vagy kormányközi pozíciót keresnek.

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg


Az SJD-jelölt első felvételétől számított öt éven belül az SJD-jelöltnek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 1. A fent leírt kétéves próbaidő befejezése.
 2. Legalább 80 000 szó, de legfeljebb 100 000 szó (beleértve a lábjegyzeteket is beleértve, de az Bibliográfia, az előlapok, a tartalomjegyzék és a mellékletek vagy függelékek kivételével) doktori értekezésének benyújtása lényegi jogi természetű, koherens, elemző és koncentrált témára ; vagy ezzel egyenértékű doktori disszertáció egy sor, egymással összefüggő cikk / fejezet formájában, általánosabb témaként, de amely együttesen egy lokálisan koherens kötetet tartalmaz.
 3. A disszertációnak az SJD jelölt eredeti munkatermékét kell alkotnia.
 4. A disszertációnak jelentős doktori szintű kutatási munkát kell mutatnia és bizonyítania kell.
 5. A disszertációnak jelentős jogi elemzést kell tartalmaznia a doktori témában.
 6. Az értekezésnek közzétett minőségnek kell lennie elfogadható amerikai törvény felülvizsgálati szabvány szerint.
 7. A disszertációnak jelentősen hozzá kell járulnia a releváns kutatási tárgyak megértéséhez.
 8. Az SJD jelölt felügyelő bizottságának belátása szerint egy viva voce (azaz szóbeli vizsga) megkövetelésére van szükség, amelyen az SJD-jelöltet felszólalják, hogy "megvédje" szóbeli értekezését a Felügyelő Bizottság tagjai jelenlétében .
 9. A disszertációt a Felügyelő Bizottság minden tagjának jóvá kell hagynia.

Az SJD odaítélése a Graduális Jogi Tanulmányok Bizottsága, a Jogi Kar és az egyetem jóváhagyását igényli. Az ilyen határozatok ellen nem lehet fellebbezni, kivéve az alábbiakat. Ha az SJD-jelölt doktori értekezését nem fogadják el, a Doktori Bizottság az SJD-jelöltet magyarázza meg az okok elutasításának okaival kapcsolatban; és az SJD-jelölt akkor további tizenkét hónapos határidőt kap, amelyen belül törekedni kíván az ilyen észrevételek kielégítésére, és újra megküldeni egy átdolgozott értekezést. Ha az SJD-jelölt a tizenkét hónapos határidőn belül nem felel meg az összes doktori követelménynek, az érintett személyt visszavonják az SJD programból.

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

21436_HSJ_82242.jpg


Elsődleges felügyelő. A pályázónak elsődleges felügyelıként kell szereznie, aki a SMU Dedman School of Law kara tagja. Az elsődleges felügyelőnek különleges szakértelemmel kell rendelkeznie az SJD jelölt általános doktori kutatási területein.

Értekezés tárgya. A pályázónak az elsődleges felügyelettel segítséget nyújtó okiratnak legfeljebb 2000-3000 szóbeli dokumentumot kell benyújtania, amely bemutatja a kutató által a dolgozat elkészítéséhez szükséges kutatási témát.

Belépés az SJD programba

Azon pályázó, aki az SJD programba történő belépést eredetileg elismert próbaidős jogkörrel rendelkezik. Az SJD-jelöltnek bizonyítania kell, hogy a SJD-jelöltként való folytatásához szükséges követelmények teljesítése felé halad. Az SJD jelölt az első félév első napjától kezdődik, amelyben az SJD jelölt megkezdi az SJD programot.

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

21435_22519D_079_HR_RT1.jpg

SJD fok

Az SJD-jelölt első felvételétől számított öt éven belül az SJD-jelöltnek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • A fent leírt kétéves próbaidő befejezése.
 • Legalább 80 000 szó, de legfeljebb 100 000 szó (beleértve a lábjegyzeteket is beleértve, de az Bibliográfia, az előlapok, a tartalomjegyzék és a mellékletek vagy függelékek kivételével) doktori értekezésének benyújtása lényegi jogi természetű, koherens, elemző és koncentrált témára ; vagy ezzel egyenértékű doktori disszertáció egy sor, egymással összefüggő cikk / fejezet formájában, általánosabb témaként, de amely együttesen egy lokálisan koherens kötetet tartalmaz.
 • A disszertációnak az SJD jelölt eredeti munkatermékét kell alkotnia.
 • A disszertációnak jelentős doktori szintű kutatási munkát kell mutatnia és bizonyítania kell.
 • A disszertációnak jelentős jogi elemzést kell tartalmaznia a doktori témában.
 • Az értekezésnek közzétett minőségnek kell lennie elfogadható amerikai törvény felülvizsgálati szabvány szerint.
 • A disszertációnak jelentősen hozzá kell járulnia a releváns kutatási tárgyak megértéséhez.
 • Az SJD jelölt felügyelő bizottságának belátása szerint egy viva voce (azaz szóbeli vizsga) megkövetelésére van szükség, amelyen az SJD-jelöltet felszólalják, hogy "megvédje" szóbeli értekezését a Felügyelő Bizottság tagjai jelenlétében .
 • A disszertációt a Felügyelő Bizottság minden tagjának jóvá kell hagynia.
 • Az SJD odaítélése a Graduális Jogi Tanulmányok Bizottsága, a Jogi Kar és az egyetem jóváhagyását igényli. Az ilyen határozatok ellen nem lehet fellebbezni, kivéve az alábbiakat. Ha az SJD-jelölt doktori értekezését nem fogadják el, a Doktori Bizottság az SJD-jelöltet magyarázza meg az okok elutasításának okaival kapcsolatban; és az SJD-jelölt akkor további tizenkét hónapos határidőt kap, amelyen belül törekedni kíván az ilyen észrevételek kielégítésére, és újra megküldeni egy átdolgozott értekezést. Ha az SJD-jelölt a tizenkét hónapos határidőn belül nem felel meg az összes doktori követelménynek, az érintett személyt visszavonják az SJD programból.

A JD az amerikai jogi hallgatók alapjogi diplomája . Emiatt a SMU Dedman School of Law általában nem tartja megfelelőnek a nemzetközi diákok számára megfelelő alapképzési oklevelet a saját országukon belül. Azonban korlátozott számú esetben a nemzetközi hallgatók, akik megkülönböztetett diplomát szereztek az LL.M. programot, és aki képes legális diplomás tanulmányi célokat mutatni a pályafutásuk hazájukban való előmozdítása érdekében, figyelembe vehető a JD programba való felvétel céljából. Ezek a hallgatók nem kötelesek a törvényes iskolai felvételi tesztet (LSAT) elfogadni. Az ilyen feltételek mellett történő belépés általában egy további tanulmányt tartalmaz, amely 72-87 óra hitel. A fejlett hitel, ha van ilyen, a hallgató külföldi jogi tanulmányán alapul, nem pedig az LL.M. hitel. További információt a programról a [email protected] e-mail címen talál .

Ról ről

1925-ben alapították, a SMU Dedman School of Law egy legmagasabb rangú tier-egy magán jogi iskolában található Dallas, Texas, és található egy fákkal szegélyezett környéken, pár percre a városközponttól. 1949-ben alapították, a jogtudományi diploma jogi programjai fontos szerepet játszottak a világ legfontosabb vezetői képzésében. Büszkék vagyunk a globális alumni hálózatunkra - több mint 2000 diplomás 80 országból, akik világszerte kiemelkedő pozíciókat töltenek be a kormányzás, a jogi gyakorlat, az üzleti élet, az igazságszolgáltatás és a jogi oktatás területén. Tudjon meg többet a SMU Dedman School of Law

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

SMU Dedman Alumni Network

Kivételes Graduate Degree programok

SMU Dedman School of Law kínál posztgraduális képzési programokat mind az amerikai, mind a külföldi képzett ügyvédek számára. és az SJD programok fokozzák a karriereket a magánjogi gyakorlatban, a tanításban és a közszolgálatban az elemzés és a problémamegoldó készségek oktatása révén, hogy megfeleljen világunk összetett igényeinek. A programok növelik a hallgatók megértését a jogi elmélet és politikák, bővíti a hallgató jogi szemszögéből, és ösztönzi a jogi kutatás és az írás készségek.

Tanulni Vibrant Dallasban, Texasban

A SMU Dedman Törvény a nemzetközi diákoknak lehetőséget kínál arra, hogy egy dinamikus, változatos, tudományos közösség részévé váljanak, és Dallasban tanulhassanak - nem csak egy nemzetközi üzleti központ, hanem dinamikus kulturális központ, amely az Egyesült Államok keleti és nyugati partjainál középen helyezkedik el. Olyan régiókban, ahol enyhe, napos éghajlat van. Dallas a kilencedik legnagyobb város és a Dallas / Ft. A Worth metroplex az Egyesült Államok negyedik legnagyobb nagyvárosi területét alkotja. Ez egy kifinomult város, amely virágzó munkaerőpiaccal, magas életminőséggel és viszonylag alacsony életszínvonalmal rendelkezik. Nagyszerű hely élni és tanulni!

Globálisan elismert kar

A tudomány különböző területeken tudósokat és újítót foglal magában, ideértve az alkotmányjogot, a társasági jogot, a büntetőjogot, a környezetvédelmi jogot, az egészségügyet, a szellemi tulajdonot, a nemzetbiztonsági törvényt, az olaj- és gázjogot, a közérdekű jogot és az adótörvényt. Ezek a tudósok rendszeresen bekapcsolódnak a világba a kongresszusi bizottságok előtt, az állami és szövetségi szabályozó ügynökségekkel együttműködve, az állami és szövetségi bíróságok előtt, a vállalati vezetőkkel és nonprofit szervezetekkel együttműködve, és rendszeresen megjelennek a médiában, hogy lefordítsák kutatásukat, napja. A jogi tanulmányok a SMU-ban a diákok számára hozzáférést biztosítanak egy kivételes karhoz, amely időszerű és élvonalbeli kutatással foglalkozik.

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpg

Tanulási tapasztalat

A különféle tanterv mellett a diákokat arra is felkérték, hogy kihasználják az osztályteremen kívüli számos tevékenységet. A SMU Dedman Törvényben a tanulási tapasztalat egész évben nemzetközi konferenciákon és előadásokon keresztül gazdagodik, és kiemelkedő nemzetközi személyeket hoz az egyetemen az aktuális globális jogi kérdések megvitatására. Nemzetközi LL.M. hallgatók osztályok amerikai JD hallgatók és részt venni a Bíróság Program - olyan program, amely során bevezetett orientáció, ahol a diákok csatlakozni kis csoportokban osztálytársai, a kar hallgatói vezetők, pályaválasztási tanácsadók, és öregdiákok egy közösségi élmény egész idejüket SMU Dedman School of Law . Egy kari tag lesz az Ön személyes tudományos tanácsadója. A Dallas Bar Association nemzetközi jogi részlegének ügyvédjei szintén mentorokként szolgálnak diákjaink számára.

Nemzetközileg kiemelkedő alumínium

A SMU Dedman School of Law nemzetközi diplomások hatással voltak a világ minden tájára. Nemzetközi alumni hálózatunk több mint 2000 diplomás több mint 80 országban. Ezek a szakemberek a legmagasabb kormányzati, joggyakorlat és üzleti életben találhatók. A SMU nemzetközi alumnija a jogrendszerek széles spektrumát képviseli, köztük Közép- és Dél-Amerika, Mexikó, Kanada, Európa, Afrika, India, Délkelet-Ázsia, Kína, a Közel-Kelet és a Csendes-óceáni térség. A globális földrajzi sokféleségre törekszünk a hallgatói beiratkozásokban, és nagyfokú egyéni figyelmet és támogatást biztosítunk minden nemzetközi hallgató számára.

 • Sobchok Sukharomna '81 Legfelsőbb Bíróság elnöke, Thaiföld
 • Dr. Shen Shiaoming '81 nemzetközi jogi tanácsadó a Mackenzie & Albritton LLP számára
 • A tisztelt SM Krishna '59 indiai külügyminiszter (2009-2012)
 • Siriporn Chaiyasuta '85 főtanácsos, a Chevron Europe, Eurázsia és a Közel-Kelet Kutatási és Termelési Kft.
 • Moath Alhussain '11 Assoc. Tanácsadó, Szaúdi Alapvető Iparágak
 • Antonio M. Garza '83 volt mexikói amerikai nagykövet
 • Dr. Helmut Sohmen '66, a BW Csoport elnöke és elnöke
 • Dr. Hassan Okour '07 volt dékán, Katar Jogi Iskola
 • Jinsung Lee '88 igazságszolgáltatás, Korea Alkotmánybírósága
 • Yukio Horigome '71, Japán Legfelsõbb Bírósága
 • Hans Heppe'97 nemzetközi partner, Locke Lord LLP tiszteletbeli német konzul

Diákélet

A jogi iskola a SMU fő campusának északnyugati sarkán található - a tantermi épületekkel, az adminisztrációs épületgel és a törvénykönyvtárat alkotva, amit a "Law Quad" -nek hívnak. Ez az ideális helyszín könnyű hozzáférést biztosít a SMU sok csodálatos diákforrásához, többek között éttermi szolgáltatásokat, premier fitneszközpontot és egészségügyi központot kínál.

fotó az SMU Dedman School of Law jóvoltából

21430_28439363.jpg

Belépők

Tanterv

Az Iskoláról

Kérdések